Křížek na krk pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22914
9.6.23 10:28

Holky mají zlaté řetízky, hned několik, ze křtin, ale nenosí je a nosit nebudou.. někde by to servaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4218
9.6.23 10:29

Jo, kolem těch 1,5 cm by měl stačit. Synovi bude 7 v létě. Koupila jsem mu kdysi medailonek s Pražským Jezulátkem, protože jsem si tam syna „vymodlila“. V týdnu ho chtěl, spal s ním na krku, měl ho den ve škole, ale večer už ho chtěl sundat a od tý doby leží na stole. Desetiletá dcera to má stejně s řetízkama, sundá je před tělocvikem, a pak zapomene nandat, potom si vzpomene, ale to už mají další den zase tělocvik, takže nenandáme. Chodí tedy bez řetízků. To samé náramky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Přiznám se, že u dětí se mi to vůbec nelíbí…Dospělý člověk ať si svou víru prezentuje třeba megakřížem…Ale často se rodiče najednou „rozvěří“, a tak značkují i své potomky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež

@lucynka25 s tím počítám, že se může stát, do nedávna tedy nosil jantarové korálky a problém nebyl. Nezkusíme, neuvidíme.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
9.6.23 10:31

@PapeJ díky moc, s tím počítáme, že mu nakonec může vadit a tak ho sundá. :)

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
9.6.23 10:31

@Labužník mirabelka02 nikoho neznačkuji, v rodině křesťané nejsme.

• Citovat
  • Upravit
76904
9.6.23 10:35
@Vesmírná drůbež píše:

no tak když nejste křesťané, je absurdní nosit křížek, ale samozřejmě zakázané to není, nicméně opravdu ve škole to bude značně nepraktické, zase když je zvyklý na korálky, tak mu asi nebude zavazet ani křížek - ale na tělocvik to bude muset sundávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
9.6.23 10:36
@Vesmírná drůbež píše:

Potom to dává vážně smysl.
Synovi bych to vysvětlila a mohl by si vybrat jiný přívěšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
9.6.23 10:37

@Lojzísek každý má právo na volbu a v něčem tak neškodném i šestileté dítě. Ostatně o vaše potomky nejde, takže nic.

• Citovat
  • Upravit
53518
9.6.23 10:38
@Vesmírná drůbež píše:
Omlouvám se za přibl*lé téma, ale jsem lehce zmatena. Pěkně prosím, jak velký křížek nosí na krku vaše děti - mladší školáci? Nevím si úplně rady a pořídit chci někde na e-shopu. Klidně uvítám odkazy, tipy na konkrétní přívěsek, chci pro syna stříbrný. Díky.

Nenosí na krku nic. Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
9.6.23 10:39

@Russet otázka byla samozřejmě mířena na ty, jejichž děti něco takového nosí.

• Citovat
  • Upravit
3139
9.6.23 10:47
@Vesmírná drůbež píše:
@Kockazvysocan no jistě, ale všude jsou jen rozměry a já si to na něm nedokážu úplně představit, chápeš? Aby to nebylo jak pěst na oko ale ani zbytečně titěrné.
Chci mu to udělat proto, že ho sám chce.

tak si vezmi pravítko a namaluj si dle rozměrů křížek na papír a uvidíš, jak to je velké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
9.6.23 10:49

Moje sestileta dcera má od tety přívěsek želvy, který někdy nosí. Nemá ho na řetízku, ale na kulaté bílé gumicce a zvládne si ho tedy nasazovat a sundavat jak potřebuje. Starsi devitileta ho nosí na řetízku. @Vesmírná drůbež

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
9.6.23 10:51
@Vesmírná drůbež píše:
@Lojzísek každý má právo na volbu a v něčem tak neškodném i šestileté dítě. Ostatně o vaše potomky nejde, takže nic.

Nechápu, proč by měl nekřesťan nosit na krku kříž. Je to pouze trapná póza, móda, zneužití symbolu, který pro jiné lidi něco znamená, rozmar šestiletého děcka. Já bych to svému dítěti vysvětlila a jeho nápad nepodpořila. Právo sice má, ale rodič koriguje. Tohle mi nepřijde vhodné.
Ale Tvoje názory a postoje mi přijdou celkově dost ujeté. No, lidi jsou různí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
9.6.23 10:54

@annlady v pohodě, rozměr mi zde byl potvrzen. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat