Křížek na krk pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
9.6.23 13:02
@Keyllah píše:
a? jako řešila by jsi proč tam má Blížence a jestli je fakt Blíženec? :think: to mi u cizích dětí přijde trochu ujetý :think: resp. mě je to jedno, co kdo nosí, má k tomu svůj důvod a ostatním je do toho nic…

Ne, ale třeba bych se zeptala ve stylu „jé Pepíčku, ty máš pěkný přívěšek, zajímá tě astrologie? Jsi blíženec?“. Totéž s křížkem. Myslela bych si, že se jedná o dítě z křesťanské rodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.6.23 13:04
@unuděná píše:
Ne, samozřejmě že bych mu to povolila, kdyby a tom trval. Ale věděl by, co na tom krku má a proč se třeba někdo podiví ;) A stejně tak se nejspíš podiví pančelka ve školce, že jsou rodiče věřící.I když, pančelka dětí vesmírné drůbeže se asi už ničemu nepodiví :P

teda já doufám, že pančelkám ve školce je víra rodičů jejich dítek, tak nějak jedno :think: myslím, že většina se ani nepozastaví, natož by začli pátrat, jestli je nebo není dítko věřící…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.6.23 13:05

Moje dítě žádný křížek nenosí. Žádné náboženské motivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
9.6.23 13:06
@unuděná píše:
Ne, ale třeba bych se zeptala ve stylu „jé Pepíčku, ty máš pěkný přívěšek, zajímá tě astrologie? Jsi blíženec?“. Totéž s křížkem. Myslela bych si, že se jedná o dítě z křesťanské rodiny :nevim:

aha, no já beru určitá téma jako dost soukromá a do víry jiným mi fakt nic není…a kdyby začla nějaká cizí paní v šatně od mého dítka vyzvídat jestli je opravdu věřící nebo ne, přišlo by mi to poněkud vlezlé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
9.6.23 13:07

@Pudloslava díky, něco mu objednám, brzy má svátek, dostane to k němu.

• Citovat
  • Upravit
53518
9.6.23 13:08
@Pudloslava píše:
na to máš právo, jiný má právo vzít si ho jako módní doplněk
křesťané nejsou talibán, kříž si nenárokujeme a podobný minority neřešíme

Tal tohle je jen diskuze. Tady si každý může napsat, co si o tom myslí. A to samé si asi budou myslet i ti v jeho okolí. Dávat tak malému dítěti na krk řetízek je podle mě prostě zbytečnost. Hlavně aby ho za to nikdo netahal. Akorát starost navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.23 13:09
@Keyllah píše:
aha, no já beru určitá téma jako dost soukromá a do víry jiným mi fakt nic není…a kdyby začla nějaká cizí paní v šatně od mého dítka vyzvídat jestli je opravdu věřící nebo ne, přišlo by mi to poněkud vlezlé…

Jé, tak ne třeba „cizí paní v šatně“, ale třeba sestra na návštěvě, kamarádka s dětmi v aquaparku apod. To zase směřujete někam, kam já vůbec necílím. Samozřejmě je mi fuk, co kdo nosí, ostatně bydlím v Praze a zrovna dnes jsem viděla krásnýho fousatýho maskulinního chlapa v minisukni a lodičkách na podpatku, a nemám s tím nejmenší problém. Jen říkám, že svým dětem vysvětluji symboliku, pokud si jí na sebe chtějí brát. Tričko s nápisem „I´m gay“ bych jim taky bez vysvětlení nekoupila, chápeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.23 13:10

Fakt bych neresila, zda krizek smi nosit, protoze neni krestan :roll: Kdyz vidim u nekoho na krku krizek, vubec nepremyslim, zda je dany clovek praktikujici krestan nebo ne. Do kontextu s hakovym krizem bych to rozhodne nedavala, hakovy kriz je neco, co symbolizuje nenavist a zlociny proti lidskosti doby nedavne a historicky se nas dotykajici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.23 13:10
@unuděná píše:
Ne, ale třeba bych se zeptala ve stylu „jé Pepíčku, ty máš pěkný přívěšek, zajímá tě astrologie? Jsi blíženec?“. Totéž s křížkem. Myslela bych si, že se jedná o dítě z křesťanské rodiny :nevim:

Tak si to mysli, vsal je to jedno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
9.6.23 13:11
@unuděná píše:

A dítě by řeklo,,to mi dala teta" a tím by to pro ně končilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.23 13:11
@Wani píše:
Fakt bych neresila, zda krizek smi nosit, protoze neni krestan :roll: Kdyz vidim u nekoho na krku krizek, vubec nepremyslim, zda je dany clovek praktikujici krestan nebo ne. Do kontextu s hakovym krizem bych to rozhodne nedavala, hakovy kriz je neco, co symbolizuje nenavist a zlociny proti lidskosti doby nedavne a historicky se nas dotykajici.

Ale ne, tady nejde o to mu něco zakazovat probůh. Jen vysvětlit, co ten symbol znamená a pokud by i přesto jej chtěl nosit, ano, jeho volba. Aby třeba pak nebyl zaskočený, že se někdo zeptá, zda věří v Boha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.23 13:12
@inkakřivák píše:
A dítě by řeklo,,to mi dala teta" a tím by to pro ně končilo.

No jistě. A já bych si pomyslela, že teta a rodiče trochu zanedbali osvětu, ale samozřejmě, jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.23 13:14
@unuděná píše:
Ale ne, tady nejde o to mu něco zakazovat probůh. Jen vysvětlit, co ten symbol znamená a pokud by i přesto jej chtěl nosit, ano, jeho volba. Aby třeba pak nebyl zaskočený, že se někdo zeptá, zda věří v Boha :nevim:

No ok, tak mu to reknu. :nevim: A rozhodne mi prijde ujete ptat se jen tak nekoho, zda veri v boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.23 13:15
@unuděná píše:
No jistě. A já bych si pomyslela, že teta a rodiče trochu zanedbali osvětu, ale samozřejmě, jejich věc.

Tomu diteti je 6 a ne 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.23 13:19
@Wani píše:
Tomu diteti je 6 a ne 15.

O to spíš. 15letému snad už nemusíš vysvětlovat, co je to Blíženec ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí