Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jo od 4mesíce jsme zacali s ovocem,zeleninkou,tak jak se to ma,ted uz vali presnidavky,polívecky,kureci masick,samozdrejmu aspon 1000ml UM mlička denne,plávání uzasne,mala to potápeni snad miluje
jinak jde 28.4 na pulrocni a ockovani tak musim dr. říct že teda nekojím…to budou kecy,ale jinak je super,jen kdyby mi do toho kojeno nekecal!A co vy budete taky chodit plavat?Kdyby jsi měla ten FB máme tam spoustu foteček i z plavani
![]()
Normálně víš co?? na ten náš foták stojí voděodolný kryt asi 20 tisíc
jsem říkala že si můžu rovnou koupit tu kamerku
![]()
Jo jo chceme chodit, Už jsem předběžně s tou Darinou přes Mišáka domluvená… Myslíš že nás vezme taky v tom 5 měsíci? úplně se ji ale bojím potopit ![]()
Jo jo Fyzi, taky pořád jen kojím a kojím
ale ted už trošku brzdí, už vydrží někdy i 3-4 hodinky…
ty brdoooo,dobrej násup
tak to ta kamerka
neboj už ted ji polivej hlavicku ale vzdycky na ni promluv at se nauci signalek,my to tak natrenovali ze staci rict vali šuuuup a už má zavřene očicka a zadrži dech,oni si připomenou jak byli v briku vetsinou se jim to libi.Ja myslim ze urcite,zalezi totiz na tom kdy zacina novej kurz,nam to tak vyslo vis,sak se s ni spoj a domluv ona ti rekne kdy se ji mas propomenout hlavne at si te napise ted rikala ze jsou hrozne návali.Za chvilku valime do hulena a musim vymyslet nejaky vyletek na vikend ![]()
taky přemýšlíme co v neděli… no Honzík jí ted mokrou žínkou přejede přes obličejík a nevím, spíš se u toho vždycky nadechne
![]()
a jak se to dělá úplně poprvé to ponoření, jenom tak trošičku a na sekundu? a pomáha Darina nebo je kouká někde z povzdáli.. se fakt bojím ![]()
tak poprve co delala mala,se chudina lekla
sebou zacala cukat,kuckat,chtela plakat ale zacala jsem na ni mluvit a dobre,musi se to naucit to neni hned mišo
staci i zinkou nejdriv,taky rikala darča.No proste rekla at ji reknem treba jak ja vali šuuuup a hlavne pomalinku at se nelekne pod vodu,bude se koukat ale kdyby neco pomuze ti,neboj.Ted uz i malou v te vode na chvilku pustim aby chytala reflex se snazit nadnest,aj uz pod vodou dyl.Hlavne neboj ona to z tebe vyciti ze se bojis a mohla by treba plakat
No právě, to samé na naušničkách, jsem se bála ale fakt hodně a šla jsem za dveře… chudinka malá, jsem ji tam nechala, ale mě to dělá prostě strašně zle.. ![]()
No jsem zvědavá, ale ona je hodně lekavá od malinka a když se fakt lekne tak začne řvát… takže tam určitě tu sirénu spustí ![]()
A ty ses nebála ji ponořit? bojim bojim že se ji něco může stát ![]()
IRI a jak jsi na tom ty?? bude to ten vytoužený chlapeček??? taky se ti to už pomalinku blíží, těšíš se?
Miško,malej měl v 7týdnech 5650gramů a 58centimetrů,kojím přes den po 3hodinách,v noci buď jednou ve 2 nebo až nad ránem kolem 4:30,než vstává muž do práce.
K tomu plavču,my už vaničkujeme,určitě budeme pokračovat dál v bazéně a Darina je dobrá,chodila jsem s Lukáškem k ní a pak jsem přidala ještě plavání ve Zdounkách u Bětky.
nebála,Darča ví co s těma mrňatama dělat
a bude se ji to libit zalezi hodne na te priprave,bud zacnes ted nebo ti stejne darča rekne at to tak delat aby slysela na ten sygnalek a bude pripravena ale semtam se lekne i valinka,nekdy mimca placou ale fakt jen malinko u nas ve skupine ![]()
no tak honzík začal u toho dělat nějaké, brrrrrr nebo vrrrrr nebo co to u toho říká
takže bud budu pokračovat anebo ji musím naučit to šuuup ![]()
já se bojím všeho co se malé týče, nikdy nevíš… a ona je taková jiná než ostatní miminka ![]()
ta se lekne, škrábne, cokoliv tak hodí obrácenou pusinku a začne plakat ![]()
byly jste venku? nebo byla jsi v trafice
Fyzi a kdy začnete s Radimkem chodit? budeš chodit na plavčák?
no tak mala taky když byla menši se lekala,ale jak věděla že jsem poblíž že má pocit bezpečí.No jako záleží na tobě jak jí budeš dělat signálek jen na to se nauči zadržet dech,a musí to byt receno vic nahlas aby poznala rozdil tonu.Malicka byla venku s prababickou a ja jsem chytra jak radio z tabaku
Vy jste byli venku? Jdu si dát zelňačku a pak šupnout malé přesnídavku
![]()
mňam mňam, nedělej mi chutě s tou zelňačkou… dala bych si taky hned.. musím už pomalinku vyzkoušet jestli to malé bude vadit…
Ty jo dnes celý den ječííí, včera jsem ji chválila, celý den byla hodná a dnes???? co není u prsu tak jen řve, já ji na těch rukách nemůžu taky tahat věčně..
No jo, už se těším až bude mít půl roku a bude moci příkrmy, pak pojede k babičce taky
![]()
No tak kvuli tomuhle mi vubec nevadi ze nekojim
ty jestli ona uz si na ty ruky nezvykla
nejspíš jí něco trápí chudinku,masirovala jsi břísko?Neboj na tu vodicku si zvykne,kdyztak ti muzu prijit nekdy pomoct jak budete koupat,miša pohlida.Zelňačka byla vyborna a o to víc že jí dělala tchyne
mala je ted chvilku na procházce a pak koupel a chrnet…to bude az do rana klid ![]()
Miško,to Danielka pěkně přibírá,šikulka.