Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
nevíte o nějakém dobrém kroužku vaření/pečení/cukrařina pro 13-letého puberťáka, ideálně pro pokročilé? Zajímá se o vaření/pečení od malička, navštěvoval kroužek vaření pro pokročilé v Korunce Poruba, ale rád by se posunul někam dál. Vedoucí kroužku se asi vařit učila za pochodu, v některých situacích věděl více než ona, takže v následujícím školním roce hledáme nějakou náhradu - ideálně pro pokročilé. Hledala jsem na webu, ale bezúspěšně. Děkuji.
Promiň, že poradím trochu mimo - ale pro takhle velké dítě, které navíc ví víc, než nějaká vedoucí kroužku, mi to přijde zbytečné. Uvolnila bych mu v pravidelných časech kuchyň a ať si zkouší, co ho zajímá - podle kuchařek, blogů, you tube, pokud to chce krok za krokem…
A jestli nemáte doma slušnej nůž, kup mu ho k narozkám.
Můžeš zkusit něco jako dům dětí, nebo středisko volného času - u nás tam byl kroužek vaření a vždycky si děcka sami vybírali, co chtějí vařit. Akorát nevím, jestli to je i v Ostravě ![]()
Děkuji za reakce. Syn samozřejmě doma vaří - teda hlavně peče (muffiny, fondány, z kynutého těst, chleba, pletýnky…), ale pokud by se pod dobrým vedením mohl naučit nějaké fígle, vychytávky, něco nového nejen klasiku, bylo by to fajn. Moc ho to baví a já doufám, že nějaký kurz/kroužek se nám podaří najít.