Křtění - seznam jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
24.9.12 18:25

@Reinka Ano, kmotr už z principu ano… Už tady o tom diskuse byla, zkus pohledat. Nejlíp přes volbu „Přidat nové téma“… funguje to líp než „hledání na emiminu“.

Příspěvek upraven 24.09.12 v 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
24.9.12 18:26

@Reinka náš farář chce mít kmotra nejenom křtěného, ale i biřmovaného. Ale prej když ho neseženu, tak nemusím mít žádného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
24.9.12 18:27
@petulinaS píše:
Takže když dáme Nataly Nikol? tak to jde? jinak mnohokrát děkuji za reakce a odpovědi :potlesk:

No, nejsem si úplně jista, jestli by to nemělo být Nikol Natálie!?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.9.12 18:36
@Reinka píše:
Můžu mít OT? Musí být kmotr dítěte křtěný? Já mám v tomhle pořád binec :oops: Jestli my, jako rodiče a kmotr/a musí být taky křtění nebo ne :nevim:

Kmotr musí být biřmovanej (takže i křtěnej pochopitelně) a měl by přistupovat ke svátostem… My jsme chtěli dát manželovýho bráchu pro jednoho z kluků a bohužel to nešlo, protože ještě není biřmovanej a biřmování u nich ve farnosti bylo v nedohlednu…

A ani jeden z kluků nemá druhý jméno. Oba jsou ktění jen tím původním jménem :-) Po kmotrovi by to bylo divný, protože oba mají kmotry… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
24.9.12 18:44

Kmotr nemusí být biřmovanej, já jsem jen křtěná a po biřmování se farář nepídil a byla jsem za kmotru.Asi záleží taky na farnosti a samotném faraři.
Jméno je jedno jaké vybereš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.9.12 18:46

@kate02 Ale třeba v USA je běžné, že kluk mívá druhé jméno jako jeho kmotra… Akorát nevím, ve které církvi. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
24.9.12 18:57
@blackmarse píše:
No, nejsem si úplně jista, jestli by to nemělo být Nikol Natálie!?! 8o

Jenže malá už se jmenuje Nataly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
24.9.12 19:10

A ještě mám jeden dotaz :oops: kolik musí být kmotrovi? mohl by jít manželův bratr, kterému je 14? Je pokřtěný i biřmovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
24.9.12 19:11
@petulinaS píše:
A ještě mám jeden dotaz :oops: kolik musí být kmotrovi? mohl by jít manželův bratr, kterému je 14? Je pokřtěný i biřmovaný.

Můj bratr šel za kmotra také ve čtrnácti… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
24.9.12 19:13

Tak nic neřeš. Druhé jméno nepotřebuješ. Můj syn je Antonín a je i křtěný jako Antonín. Já jsem Vendula a jsem křtěná jako Vendula. Žádná druhá jména nemáme. Není potřeba. Pokud se normální civilní jméno připodobňuje k nějakému světci, což Nataly ano, nemusíš dávat žádné další jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
24.9.12 19:23

@petulinaS Ahoj, může, ale je to o domluvě, minimální doporučený věk je 16 let :palec:.

• Citovat
  • Upravit
5418
24.9.12 19:28

Kmotr musí být pokřtěný a dále záleží na knězi, jestli trvá na tom aby byl kmotr i biřmovaný. Nedávno jsem byla za kmotru dcerce své kamarádky a tam pan farář vyžadoval aby kmotr byl biřmovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.12 19:49

;) já mám druhé jméno po babičce

• Citovat
  • Upravit
106
24.9.12 20:13

Ja myslim, ze na to neni zadne omezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
25.9.12 10:05

@petulinaS
určitě, bude mít pak za patrona sv. Mikuláše a sv. Natálii :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný