Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bodlinka34 píše:
http://www.matuska-dena.cz/detail-produkt/?…
http://www.matuska-dena.cz/detail-produkt/?…doporučuji toto z pásu lze i ubrat trny což u malých je lepší, ať nemají ježky až na bříšku
já právě myslela, že musí být po celém obvodu!
ty rukávky u nás tedy absolutně neklaply - nesnese je
(ale nafukovací nedávám
)
Synovi jsou 3 roky a umí plavat jen s nafukovacími rukávky
Zkoušeli jsme i pěnové ale nafukovací za nás tedy lepší ![]()
@Nik77
Nn jen na zadech když bude plavat na brisku a spravne by se mely otocit když bude chtit byt na zadech a také by mely byt na pevno a ne aby moc klouzaly pod ramena
@bodlinka34 no já mu je právě nechávám tak, jak je máme v kurzu…
Jinak ano, na těsno.
@Zuzule09 rukávky
a stačí jí, úplně jsem čuměla.. Prostě tam vlítla a položila se na vodu a „plavala“ Je jí teda dva a půl. Na žádné plavání nechodíme..
holky, jdu vám sem poděkovat
dceři je 16 měsíců a o víkendu jsme se vrátili z dovolené u moře a asi 4 dny před odjezdem jsem tu objevila tuto diskuzi a s tímto tipem:
http://cz.swimtrainer.de/…mtrainer-red
naprosto skvělé, úžasné, byli jsme nadšeni jak my, tak dcerka. V moři jsem ji raději přidržovala, aby se nějako neobrátila, ale u bazénu chodila do schodů a skákala z nich do vody a jak byla vysmátá, plavala vždy vedle nás a sama. Takže i my si v pohodě zaplavali. TAKŽE ZA MĚ JEDINĚ TOHLE, na takovéto „blbé“ věkové období do bazénu, kdy se dítě musí stále mít na rukou, protože kruhy na sezení nám nevyhovují kvůli váze a u vesty se stejně musí držet.
Jsem rada, ze jsem „dobre“ poradila, my jsme z nej taky nadseni
starsi ma odjakziva pasek a rukavky, a az u druhatka jsem tenhle vynalez objevila. A presne jak pises, i kdyz sotva chodi, tak s timhle byla naprosto samostatna klidne hodinu ve vode ![]()
@Aliik taky jsem měla na starší 6 let, pásek a rukávky, taky jsem s ní chodila od 3 měsíců do té vany, pak plavání cca do 5 let. S mladší nechodím nikam, koupila jsem ji vestu, ale stejně k prdu, musím ji pořád držet, takže tohle fakt byl TIP
![]()
@BLAŇUL89 @Aliik Já určitě věřím že jste z něj nadšené
Ale s páskem a rukávky dítě taky je ve vodě zcela samostatné, asi jak s tímto
V tom moc rozdíl nevidím ![]()
@marmelada78 tak to jsi na omylu, 16m dítě se s rukávky a páskem rozhodně potopí, přemotá do vody a v tomhle absolutně ne.
Presne, dite s paskem a rukavky, pokud je temperamentnejsi povahy a je mu treba rok a pul, celou dobu nedela nic jineho nez se prevraci a pije vodu
starsi dcera byla rozumna a mela pasek a rukavky v pohode vpodstate od roka, druhatko je drak a utopila by se behem minuty
fakt vyzkouseno oboji na obou vlastnich detech - u bojacneho ditete je to jedno, ale neco jako torpedo obojzivelne (mladsi dcera) fakt nemuze s paskem a rukavky byt, aniz bych ji co minutu zachranovala ![]()
Tak možná je to i o šikovnosti, ale neviděla jsem jediné dítě se takto přetočit a to jsem viděla hodně temperamentní děti
ale doporučila jsem to kámošce na základě téhle vaší diskuse, ta má bojácnější holčičku a prý je v tom v pohodě, že s páskem a rukávky se bála.. Syn je fakt zvyklej být v bazénu dvakrát týdně od 5 měsíců, takže v tom roce a půl už to dával zcela bez problémů i bez pásku jen s rukávkama.
@marmelada78 Spis nez o sikovnosti je to o pudu sebezachovy a take asi o zvyku. Mladsi dcera je o dost sikovnejsi a nebojacnejsi, nez byla starsi, ale je to takove to dite bez pudu sebezachovy. Zhruba na roce, kdyz vylezla na trimetrovou skluzavku a neumela si nahore sednout, jezdila hlavou dolu. Proste je to takove to dite, co skoci z petimetrove skaly a neresi, ze spadne. A je maximalni vodomil, napriklad ve vane touzi byt maximum casu s hlavou pod vodou. Takze prevraceni je predpokladam umysl. Ale odmitam ji nechat se trikrat pritopit, aby sama poznala, ze neni obojzivelnik
A tim, ze na organizovane plavani nechodila, asi nema ty spravne zvyky a zkusenosti ![]()