Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o rady. Jsem 6+4 a ráno mě vzbudilo krvácení. Na pohotovosti mi dr. řekl, že mám hematom přímo pod odovym vejcem. Beru utrogestan už od začátku těhu. Odešla zeme veliká sraženina, ale krvácení trvá. Už se to některé stalo? Děkuji, vhci věd÷t, na čem jsme. Dle dr. 50:50…
Mela jsem hematom a spinila jsem dlouho i celkem dost, ale krvácení „jenom“ 2× jednorazove kaluz a jinak ne
kazdopadne drzim palce. Je to cerstva krev nebo tmave cervena/hneda? Pry vadi cerstva
Boli te bricho?
@PaníKadrnožková Dekuji. Je to tmava krev, ale ne hneda. A bricho me boli tak nejak stejne, jemne. Mam za sebou uz 2 potraty a to me bricho bolelo jak ms, ted opravdu malicko. A predtim me hned prestala bolet prsa. A ty me nyni stale boli, tak nevim..doufam.
Já ho měla ve 13tt, odkrvacelo to (krvacela sem 2 dny silně pak ještě 2 týdny špinění, při nějakém pohybu nebo stání sem začínala krvácet víc) brala sem gynprodyl (ty máš místo toho utrogestan) a ascorutin na krvaceni, ještě sem byla pár dní v nemocnici na kapackach a pak přísný klidový režim. Ale ten začátek těhotenství je buď a nebo no, nezbývá než ležet a doufat že to mimčo zvládne.
Ležela jsem na začátku těhotenství s hematomem 2× v nemocnici, dokonce mě jeden lékař radil, ať jdu dobrovolně na přerušení těhotenství, to jsem nechápala ale malá byla velká bojovnice a teď je jí 10 let!!! Vše může dopadnout dobře, držím palce
Tiež som mala hematóm, aj som krvácala… to krvácanie, či skôr špinenie trvalo dosť dlho, začalo to okolo 5-6tt až se embry prestalo vyvíjet. Takže u nás to skončilo fatálne. Ale u teba nemusí. Držím palce, daj vedeť. Bohužiaľ na toto sú aj doktori krátky… vedia ti dať všetko možné na udržanie plodu, aj zastavenie krvácania, ale príroda má aj tak posledné slovo. Pokiaľ je embry silné a schopné života, udrží sa. Keď nie tak nie
@Tina69 Mam za sebou uz dva potraty, vim, ze to muze skoncit jakkoli. Doted bylo vse ok a najednou hematom ![]()
@Katy Kate Hematomy jsou pomerne caste, nekdo kvuli nim potrati, ale spousta tehotenstvi se udrzi. Bohuzel lekar s tim nic neudela. Jedine, co se delat da, je dodrzovat klidovy rezim, pripadne brat Ascorutin (ten sice neleci hematom, ale zmirnuje lomivost cev). Nejdulezitejsi je opravdu lezet, aby se hemztom nerozkrvacel a nestrhl s sebou miminko. Ta tmava krev znamena, ze odteka, to je spis dobre.
Me se udelal hematom v 13tt, krvacela jsem hodne, uz jsem myslela, ze je konec pri takovem mnozstvi, ale dcera se udrzela. Lezela jsem 3 tydny a dva tydny se dost setrila, nez hematom odesel, moc se mu nechtelo, ale pak jsem po zbytek tehotenstvi dungovala uplne normalne, chodila do prace az do nastupu na MD, starala se o deti, chodila na vylety a dcerka se narodila v terminu.
Drzim palce.
@Katy Kate píše:
@PaníKadrnožková Dekuji. Je to tmava krev, ale ne hneda. A bricho me boli tak nejak stejne, jemne. Mam za sebou uz 2 potraty a to me bricho bolelo jak ms, ted opravdu malicko. A predtim me hned prestala bolet prsa. A ty me nyni stale boli, tak nevim..doufam.
Tak to jsem ted mela taky a na pohotovosti mi napsal „zbytky stare krve“ a rekl, ze zatim dobrý, jo a ta kaluz byla taky zs kusama, to jsem myslela, ze to je v haji. Moc ti drzim palce, jeste me doktorka nabadala ke klidu, at ho prej jeste sama neutrhnu. Zatim odpocivej a bud v pohode
jak jsem psala- mela jsem to tak a zitra zacinam 21tt, urcite to klapne ![]()
@Katy Kate držím pěsti, přísný klidový režim a modlit se. Mě mudr. klid jaksi zapomněla poradit a dopadlo to špatně, druhý den už bylo embryjko vyplavené. Taky mi řekli 50:50 ![]()
@PaníKadrnožková A od te doby uz vse ok? Drzim pesticky, at si tehu uz jen uzivas ![]()
@Katy Kate píše:
@Tina69 Mam za sebou uz dva potraty, vim, ze to muze skoncit jakkoli. Doted bylo vse ok a najednou hematom
Jo a me se tam udelal pak jeste jeden
a mozna jeste jeden, protoze byla drha kaluz a za tyden mi doktorka nasla dalsi a ten se ztratil az nekdy kolem 14tt, ale ja uz byla na rizikaci a jsem dal. Je mi uz dost na to, abych to pokousela. Vydrz!