Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já krvácím nebo spíše špiním mimo cyklus 3/4 roku..až teď mi doktor napsal léky na úpravu cyklu duphaston. Prý by to mělo pomoct..
Já mám třeba myom a ten způsobuje krvácení a špinění mimo cyklus i třeba 2× do měsíce. Zajdi k doktorovi na vyšetření, nikdy jsem s tím problém neměla, objevilo se mi to až tak ve 25 letech.
@Anonymní píše:
@Petule030 moc se v tom nevyznám, ale kdyby to byla ovulace, tak bych měla otěhotnět
Teoreticky měla, prakticky se snažení může dost protáhnout
Ale raději to řeš na gyndě, třeba je v tom něco jiného od cysty po hormonální nerovnováhu ![]()
Oživuji. Potřebuji poradit.
Cykly mám většinou 31-35 dní. Tento měsíc jsme se s manželem dohodli, že se pokusíme o druhého prcka a tak 19 a 20 den cyklu proběhl nechráněný styk. Dnes jsem 23 DC a začala jsem krvácet, skoro tak stejně jako při MS. Může to být MS nebo ovulační krvácení? Fakt nevím, ještě nikdy se mi to nestalo.. ![]()
Ahoj holky, jdu pro radu, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti.
HA neberu už řadu let, MS mám vždy pravidelnou (28 dní, občas se stane, že přijde o den dříve nebo později, ale jinak tedy pravidelně). Trvá cca 5 dní, pak skončí a nic. Ale ten další týden do cca ovulace prostě špiním. Ne na vložku, nebo nějak „samovolně“, jen když jdu na wc a utřu se, tak tam mám starou ( vždy hodně tmavou) krev. Někdy malinko, nitky, někdy hodně jakoby s hlenem. S ovulací to skončí a pak mám klid do další MS. Takto to mám každý měsíc.
Na gyndě jsem se ptala, nic na mě nevidí, prý by pomohla HA na srovnání (to odmítám), zkoušela jsem gynex, ale beze změny. Dr dělala UTZ, vše ok, z jiného důvodu se dělalo CT břicha a malé pánve, takže vaječníky viděli a ok.
Nevím proč to je, máte s tím některá prosím zkušenosti?
Prosím o anonym, osobní popis ![]()
Petra
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu pro radu, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti.
HA neberu už řadu let, MS mám vždy pravidelnou (28 dní, občas se stane, že přijde o den dříve nebo později, ale jinak tedy pravidelně). Trvá cca 5 dní, pak skončí a nic. Ale ten další týden do cca ovulace prostě špiním. Ne na vložku, nebo nějak „samovolně“, jen když jdu na wc a utřu se, tak tam mám starou ( vždy hodně tmavou) krev. Někdy malinko, nitky, někdy hodně jakoby s hlenem. S ovulací to skončí a pak mám klid do další MS. Takto to mám každý měsíc.
Na gyndě jsem se ptala, nic na mě nevidí, prý by pomohla HA na srovnání (to odmítám), zkoušela jsem gynex, ale beze změny. Dr dělala UTZ, vše ok, z jiného důvodu se dělalo CT břicha a malé pánve, takže vaječníky viděli a ok.
Nevím proč to je, máte s tím některá prosím zkušenosti?
Prosím o anonym, osobní popis
Petra
Podle mě je to nějaká hormonální nerovnováha, zkus drmek.
@Julča001 děkuji, vyzkouším. MS je normální, ale pak těch cca 10 dní do ovulace jako bych se po MS dočisťovala. Po ovulaci až do MS nic už. Kontryhel jsem pila jednu dobu, ale nic.
Drmek neznám, podívám se na to ![]()
P.
Já to tak mám celý život, s postupem let se to stupnuje -k přechodu. Vždy otěhotnění na 1.dobrou. Prostě silnější projevy ovulace.
@berry4 jé díky za reakci..
Já to nikdy neměla, až po druhém porodu se to pomalu spustilo.. je mi 33. Jen mi bylo divné že MS skončí, tak 2-3 dny nic a pak jdu čůrat a utírám hnědou krev (pardon za popis). Prvně mě to vyděsilo, časem si na to zvykla, ale teď to právě docela sílí, je to skoro po každém čůrání..
@Anonymní píše:
@berry4 jé díky za reakci..
Já to nikdy neměla, až po druhém porodu se to pomalu spustilo.. je mi 33. Jen mi bylo divné že MS skončí, tak 2-3 dny nic a pak jdu čůrat a utírám hnědou krev (pardon za popis). Prvně mě to vyděsilo, časem si na to zvykla, ale teď to právě docela sílí, je to skoro po každém čůrání..
to je ovulace. Trvá to tak 3-5 dní?
@berry4 no právě že ne, skončí mi MS, 2 dny mám klid a pak ten týden do ovulace takhle špiním..
No, můžeš mít dřívější ovulaci. Máš tělíko, nebo se něčím chráníš?
@berry4 tělísko nemàm, nechráníme se. Ovulaci mám 14-15DC (vím to podle bolestí i ovu testů) a to špinění je cca 8-14DC…
@Anonymní píše:
@berry4 tělísko nemàm, nechráníme se. Ovulaci mám 14-15DC (vím to podle bolestí i ovu testů) a to špinění je cca 8-14DC…