Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem tu nová a zatím nevím jak tato stránka funguje, ale potřebuji se ujistit zda je s miminkem vše v pořádku. Jsem v 8 týdnů těhotenství, měla jsem s partnerem pohlavní styk a hned po něm jsem začala silně krvácet. Hodně jsem se zděsila, ale vím že toto se stává, měla bych zajít k doktorovi či počkat. V podbříšku mě nebolí ani nemám křeče. Nechci hned panikařit
Mazej na pohotovost, radši 100× zbytečně než něco zanedbat. A krvácení není v těhotenství nikdy dobré znamení obzvlášť silné.
Mám stejný názor jako @Lucie1906 ..
Může se stát, že se krvácí.. třeba hematom nebo cokoli… ale raději si opravdu zajeď… nejlépe hned
Pokud jsi začala silně krvácet, tak to normální rozhodně není. Pokud je ta krev světlá tak to nevypadá už vůbec dobře.
Jelikoz jsem se v 8tt take rozkrvacela, tak ze sve zkusenosti bych na pohotovost nejela. V tomto tydnu s tebou stejne nic neudelaji. Je to bud a nebo. Max. si te tam nechaji noc na pozorovani. V tehotenstvi je to dole vice prokrvene.
@elinka90 No já bych určitě jela, už hlavně pro to, že by mi to nedalo a potřebovala bych ihned vědět co se děje. Může to být jen hematom, nebo běžné krvácení, doktor by jí dal alespoň nějaké léky na udržení. V horších případech se může jednat o potrat či ZT. No já bych rozhodně chtěla vědět co se semnou děje a mnohdy se dá ještě něco dělat ale to záleží na tom co přesně krvácení způsobilo.
@Lucie1906 píše:
@elinka90 No já bych určitě jela, už hlavně pro to, že by mi to nedalo a potřebovala bych ihned vědět co se děje. Může to být jen hematom, nebo běžné krvácení, doktor by jí dal alespoň nějaké léky na udržení. V horších případech se může jednat o potrat či ZT. No já bych rozhodně chtěla vědět co se semnou děje a mnohdy se dá ještě něco dělat ale to záleží na tom co přesně krvácení způsobilo.
Přesně tak
@Anonym01312 a Tobě přijde silné krvácení ok? Tak to ok není. Každé krvácení v těhotenství být nemá. Na pohotovost bych šla a příště si sex raději odpustila ![]()
Špinění po sexu v těhotenství je celkem běžné vzhledem k prokrvení nebo stavu čípku. Měla jsem to také. Ale silne krvácení v pořádku určitě není. To může znamenat začínající potrat. V tomhle případě tě na pohotovosti nebudou mít za panikarku a ty budeš vědět, na čem jsi. Raději jeď.
Při silném krvácení už bych byla v nemocnici a nevypisovala na internet. To je vždycky něco špatně.
@Anonym01312 jela bych. Stalo se mi to taky, hned jsem volala dr, chtěla mě vidět a pak mě urychleně poslala do nemocnice. Bála se o mě
Určitě bych jela na pohotovost než si potom něco vyčítat. Přeju hodně štěstí ať je vše ok. ![]()
@Lucie1906 a co ji daji za leky? To by me velmi zajimalo. Jelikoz jsem si tim prosla, vim, ze zadny leky v tomto tydnu nedaji.
@elinka90 Psala jsme že záleží na tom proč krvácí, pokud je to jen hematom tak se těhotenství dá ještě zachránit. Pokud se jedná o potrat tak nepomůže nic, ale to jí řekne jen doktor.