Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Mela bych byt plus minus 5+5 tt. Nejaky den spinim. Byla jsem dokonce i v nemocnici. Pustili me ted v úterý. Na utz ještě nebylo moc vidět. Nakonec tam doktorka něco málo viděla. Gestacni Vacek tedy byl. Myslím plod. Dostala jsem utrogestan a ascorutin. Občas je ne lehké spineni. Pak zase po utreni na papíru krev. Pak zase spineni. Ach jo. Chci se zeptat, jak moc krvacite?
Jak to tu čtu holky, tak někdy doktoři jsou na ránu. To ja tak jakože po utreni mela růžovou krev. Tak jsem jela na pohotovost. Tam si me nechali. A to jsem si myslela, ze dostanu jen injekci.
Já jsem to měla někdy jako takový oranžový výtok, někdy krev na toaleťáku, ale vždycky na to stačily tak 3-4 intimky denně. Podle doktorské terminologie jsem jen špinila, protože toho bylo dost malé množství. Ale jednou to fakt byla červená krev jako při MS, ale zas v malém množství. Podle mého Dr. (má 30 let praxe) je to fakt kolem 5.-7.tt běžné a „normální“.
@Pe86 no ja mám občas růžovou. Málokdy takovou světle červenou. No a spíše jen takove hnědé spineni. Jen me včera vyděsila takova červena kapka krve no. Rano zase po utreni světle červena. Pak zase skoro nic. Bojím se normálně jít i na wc co zase bude. ![]()
U mě dvakrát v 6tt kvácení jako menses, bohužel vždy potrat. ![]()
@Vinniiee píše:
@Pe86 no ja mám občas růžovou. Málokdy takovou světle červenou. No a spíše jen takove hnědé spineni. Jen me včera vyděsila takova červena kapka krve no. Rano zase po utreni světle červena. Pak zase skoro nic. Bojím se normálně jít i na wc co zase bude.
No přesně tak jsem to měla já. Je to fakt stresující, protože to pokaždé na WC vidíš, ale jinak pokud nemáš jakoby MS bolesti v podbřišku, tak by to nemělo vadit. Je to prý překrvené hrdlo a praskají tam žilky, takže se ta krev vyplavuje ven. U mě to kolem 9tt přestalo, „užila“ jsem si s tím tak 3-4 týdny, byla jsem fakt na nervy, ale naštěstí se to obešlo bez nemocnice a neschopenky (tu jsem nechtěla, jsem OSVČ a nic bych nedostala). Určitě ti to přejde taky!
@Pe86 no tak jakože pichani ve vaječníku a občas bolest v podbrisku mám, ale nic vážného. Ale mám bojiky no. Je to fakt na palici a to zrovna na wc musím často. Kdy jsi viděla poprvé mimiska? Me trosku vrtá hlavou ze dr moc nic neviděla. Jen gesta mi vacek a az za dlouho jakoby náznak bublinky. Zase krvácení mám po utreni občas. Jen ta kapka včera me vyděsila, ale pak po utreni skoro nic. Ja Ti nevím.
@Vinniiee 5+5 je brzy na to něco vidět, neboj
já byla u doktora před vánocemi a to jsem byla zhruba 5+3 a taky nic moc neviděl-gestační váček a tak a říkal že to odpovídá. teď jsem byla, když to vycházelo na 7+6 a krásné vidět mimčo ![]()
Taky mám se špiněním a následným krváceím špatnou zkušenost.. samovolný potrat ono se v tak nízkém týdnu nedá nic moc dělat a je to celkem běžné.. vydržte týden, pokud se krvácenní rozjede tak rovnou do nemocnice…
@rasataka je az neuveritelne, jak mimco rychle roste. Ja mám jít se zprávou z nemocnice k dr v pondělí. Tak uvidím, zda něco uvidím.
ale strach tedy mám. ![]()
@Vinniiee
Tak já jsem byla poprvé u Dr. v 5+6 a byl vidět váček a zrnění, které prý bylo srdíčko. Ale může to být určitě i později. Když mě objednávali, tak mi říkali, že ten konec 6.tt je minimum, kdy bývá něco vidět, že spíš zvou pacientky radši na později.
Já vím, že je to o nervy, ale holt do 12.tt je prý pravděpodobnost potratu až 30% a nedá se nic moc dělat, maximálně ten Utrogestan na podporu. Dokud nebyly ultrazvuky, tak by tě v 6.tt ani nepovažovali za těhotnou. Víme to teď hodně brzo a pak nás to zbytečně mrzí, když se neudrží
Je fakt potřeba počkat, co to udělá, ale mně se to normálně přes podobné špinění jako tvoje udrželo, takže hlavu vzhůru ![]()
@Vinniiee ten strach je šílený, já i když už viděla srdíčko před týdnem tak se stejně i tak dál bojím a těším se na další kontrolu. je pravda že roste strašně moc rychle
vlastně o 2 týdny později a už jsou vidět ručičky i nožičky ![]()
Ahojky…já 4 těhotná 1 dítě…poprvé jsem začala krvácet mimi bohužel nevydrželo, po 2 jsem také krvácela mimi vydrželo…po 3 jsem 2× zašpinila, ale jen maličkato..mimi nnevydrželo..po 4 jsem krvácela..pořád se mimi drželo a nakonec to vzdalo…
Doktorka mi teď naposledy dělala ultrazvuk až na konci 5 tt dřív řekla, že by stejně nebylo nic vidět..brala jsem ultík hned od začátku ještě než jsme začala krvácet..bohužel..co se má stát stane se…přeji ti ať to dopadne dobře… ![]()
@Pe86 @rasataka ja vím holky no. ![]()
Ja na utz byla uz dvakrát. Tak aspon vyloučili mimodělozni. Uvidím co v pondělí rekne moje dr. Hcg také rostlo. Tak uvidím.