Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AstraG píše:
Logicky MŠ, 1.,2.tř. ZŠ pak dlouho dlouho nic, no a pak pustí rotačně zbytek. A za měsíc zase zavřou
Ano zase zavřou, protože budou letní prázdniny ![]()
@Beckyttine5 píše:
No, já mám dceru 3,5 a k tomu mimčo. Starší jsem do školky vůbec nedávala, byla se mou doma a pořád to mám od všech v rodině na talíři, že ji tím škodím, že potřebuje mezi děti, jak jí kazim dětství apod.. 🤔
Tak socializace dítěte je určitě dobrá, ale asi je jedno jestli ve třech, čtyřech nebo pěti letech. To má každý rodič jinak, každé dítě je jiné a pokud se rodiče shodnou, tak ostatní rodina do toho nemá co kecat. A normálně je v pořádku když se nedělá rozdíl mezi pracujícími a nepracujícími rodiči. Ale v době kdy děti nemohou chodit do škol, je vše zavřené, tak mi přijde zbytečné že školkové děti chodí do školky i když jsou rodiče doma a děti z prvních stupňů jsou doma a rodiče si děti předávají mezi dveřmi, protože se snaží stíhat práci i distanční výuku.
Dnes Babiš říkal, že o návratu dětí do škol se začnou bavit po velikonocích.
@sloninka píše:
Dnes Babiš říkal, že o návratu dětí do škol se začnou bavit po velikonocích.
A zítra třeba zase řekne něco nového, uvidíme 😃
Ale tak von je schopen se o tom bavit klidně dnes, se slzama v očích nás ujistit, že děti jsou pro něj absolutní priorita, od pondělka slíbit jistojistě návrat do škol… a v neděli večer taktéž se slzama v očích říct, že on by děsně rád a dělal pro to, co mohl, ale epidemiologická situace se za těch pár dní dramaticky zhoršila a odborníci mu to výrazně nedoporčili, takže je mu to šíleně líto, ale odkládá se, ale příští týden to už určitě bude lepší!
@Keyllah píše:
Tipuju od 12. 4. 2021 ( to je ještě měsíc) pustí MŠ, 1+2 třídu, protože dojdou peníze na OČR. Následně snad začnou pomalu pouštět rotačně zbylé ročníky, ale netroufám si říct, jestli se do konce června podívají zpátky do škol všichni. Za mě bohužel spíš ne
přes prázdniny se to trochu uvolní, a na podzim jsme zpět tam, kde jsme byli, jen snad už budeme mít něco proočkováno
Se obávám, že do vánoc to bude stejně pořád na pikaču, k normálností daleko…
Bohuzel me vize jsou podobne cerne, ba jeste cernejsi, protoze ocekavam jeste par vyzivnych mutaci… Miliony nakazenych lidi jsou vyborny bioreaktor na covidi experimenty
. Vlade penize fakt dojdou a bude to muset popustit, ale aby to ted zaslapla poradne a vydobila si lepsi startovni pozici - na to tam bohuzel nikdo koule nema
.
@ugluk píše:
Ale tak von je schopen se o tom bavit klidně dnes, se slzama v očích nás ujistit, že děti jsou pro něj absolutní priorita, od pondělka slíbit jistojistě návrat do škol… a v neděli večer taktéž se slzama v očích říct, že on by děsně rád a dělal pro to, co mohl, ale epidemiologická situace se za těch pár dní dramaticky zhoršila a odborníci mu to výrazně nedoporčili, takže je mu to šíleně líto, ale odkládá se, ale příští týden to už určitě bude lepší!
pamatuješ na prosinec? MŠ a první třídu už nikdy, opravdu nikdy nezavřeme!! a kde jsme teď…
@Keyllah píše:
pamatuješ na prosinec? MŠ a první třídu už nikdy, opravdu nikdy nezavřeme!! a kde jsme teď…
A děti se 1.11. do škol vrátí, to by musela vybuchnout jaderná elektrárna, aby tomu tak nebylo! (To byl teda Prymula, ale to je prašť jako uhoď).
Zcela mi stačil veletoč - pondělí 22.2. se dohadují, jestli ty testy do škol stihnou dorazit (neb by se děti měly vrátit přesně za týden, tj. 1.3.). Technickou stránku testování zatím neřeší nikdo, učitelé si rvou vlasy. Ve středu 24.2. prohlásili, že to bude v pohodě, testy budou, není čeho se bát. Tutéž středu večer zas někdo jiný oznámil, že zvažjí zakázat pohyb mezi kraji. Ve čtvrtek 25.2. ráno ž to nejsou kraje, ale okresy, odpoledne 25.2. už ne okresy, ale 30 km od bydliště a do toho bum, situace je nepříznivá a děti se v pondělí do škol nevrátí. Graduje to 25. večer, kdy je ze 30 km 20, v pátek ráno už 1 km a v pátek odpoledne procházky jen na území obce, takže se obyvatelstvo zaměstná studiem katastrálních map, o víkendu se ladí kontroly a formuláře a v pondělí 1.3. (kdy ještě před 5 dny bylo samozřejmé, že děti v ten den nastoupí) už absolutně nikoho nenapadne, že by se ty děti měly vůbec kdy vracet. Já to teda sledovala nezúčastněným okem, protože o třeťácích nikdy nepadlo ani slovo, ti byli stejně hozeni přes palubu už dávno. Ale ne, nevěřím naprosto žádným slibům. A tipuji návrat do škol stylem - v neděli odpo vám to oznámíme a vy se v pondělí ráno zařiďte, sakra, chtěli jste to, tak jak to, že ještě nejste připravení?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.