Který automatický kávovar vybrat?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@weyky
Měla jsem kávovar jen a triskou a to čištění bylo šílené…
Nádobka je fajn, jak psaly holky, lze do myčky, mě vyhovuje že nemusím přemýšlet kolik mléka, co zbyde dám do lednice.
Máme ho teda dva měsíce.
Mamina bydlí kousek a když k ní jdu dělám si kafe sebou do termo hrnku, rozpustnou ani náhodou.
Nevyhoda - velice nam vzrostla spotřeba kávy, ehmmm asi tak 2kg měsíčně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anix píše:
@weyky
Měla jsem kávovar jen a triskou a to čištění bylo šílené…
Nádobka je fajn, jak psaly holky, lze do myčky, mě vyhovuje že nemusím přemýšlet kolik mléka, co zbyde dám do lednice.
Máme ho teda dva měsíce.
Mamina bydlí kousek a když k ní jdu dělám si kafe sebou do termo hrnku, rozpustnou ani náhodou.
Nevyhoda - velice nam vzrostla spotřeba kávy, ehmmm asi tak 2kg měsíčně
Super
Já právě moc netušila, jaké ta nádobka má výhody/nevýhody a jestli se dá takhle dát do lednice, tak jsem jednoznačně pro nádobku ![]()
Tak s tím nárůstem spotřeby počítám i u nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@weyky, když jsem vybírala a všude jsem se zmínila, že mám ráda cappuccino a cafe latte, tak mi byl doporučen tento. Nejdřív jsem také koukala po De Longhi, ale i mě odradilo, že většina typů je na trhu už třeba pět let, a proto jsou vlastně levnější…a pak i složitější údržba s tím mlékem…tady vážně odendám nádobku, opláchnu v dřezu, hotovo.
Samozřejmě jako u všech ostatních kávovarů vysypání kávové sedliny a doplnění vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@summersun píše:
@weyky, když jsem vybírala a všude jsem se zmínila, že mám ráda cappuccino a cafe latte, tak mi byl doporučen tento. Nejdřív jsem také koukala po De Longhi, ale i mě odradilo, že většina typů je na trhu už třeba pět let, a proto jsou vlastně levnější…a pak i složitější údržba s tím mlékem…tady vážně odendám nádobku, opláchnu v dřezu, hotovo.
Samozřejmě jako u všech ostatních kávovarů vysypání kávové sedliny a doplnění vody.
Aha, hmm my brali právě De Longhi jako takového krále kávovarů..Ale dívala jsem se na ten Philips a docela mne zaujal, ještě ho musím ukázat manželovi. Mám také právě ráda latte a capuccino, to je jedna z mých podmínek, aby to ten kávovar uměl ![]()
Jasně, s údržbou počítám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si zvykla tu nádobku omýt po každém použití, a ten zbytek mléka ze dna dopít jen tak…myčku hold pouštím jen jednou denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame doma de’Longhi s tryskou a uz me to docela nebavi…ale uz ho mame snad 2,3roky, tak cenove byl tenkrat i tak dost drahy.Ja teda napenuji poctive, takze vyuziti ma. Trysku extra neumyvam po kazdem pouziti, staci otrit hadrikem.Ted bych si koupila uz i s nadobkou na mleko…ale zkusenost nemam. Kazdopadne, kdyz je u nas navsteva a mam napenovat 5kavicek, tak je to sranda…(radeji to udelam rucnim napenovacem)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z práce mám zkušenost jak s tryskou, tak s automatikym pěničem. Pak jsou teda takové co je musíš čistit sama, prostě tím systémem nechat prohnat jenom vodu, ať ti v tom furt neschne mlíko, a nebo s automatickým čištěním, kdy buď teda ti to jen řekne, vyčisti to, dej mi vodu, a zapneš si čištění sama, nebo už to má nádobku na vodu ( jen ti řekne budu se čistit) a udělá to. ![]()
Já mám teda v oblibě tu trysku, umím to sní, a po napěnění se to jen otře a profoukne párou. Ale taky na kapučino spotřebuješ jakoby více mléka, než potřebuje automatický pěnič. Pěnič ti to nadávkuje přesně, ale s tryskou to máš tak, že dáš nejlip do nerezove spešl konvičky mleko v určitým množství to napěníš, ono to ještě nabyde na objemu a pak ti v případě kapučína ještě zbyde horké mléko po tom co si ho naleješ do kafe. Nejde napěnit jen přesná malá troška co se ti vleze do hrnku na kapučíno.
Jako dáš to to lednice a pak použiješ znova stím že si tam zas doleješ mléko nové. Ale samoosobě to nejde napěňovat zas a znova. Takže záleží jak často bys chtěla pěnit no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@weyky píše:
@JancaS84 Super,díky za zkušenostJak dlouho kávovar máte? Vše bez problému?
Asi 2 roky a vše OK. Nádobka na mlíko má samoproplach, stačí jen otočit knoflikem. Umyvam ji tak jednou za 2 dny. Doporučuji ještě na hadicku co je v nádobě tenký kartacek na čištění, já jsem sebrala dceři co býval nahradni u slamek k hrnickum od Aventu. Nebo dávám papírový kapesník na špejli a tím ho vycistim.
P. S. zrovna si dávám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji taky Philipps Latte to go. Mám v práci a je to top poměr cena výkon. Nádobka se super udržuje. Doma máme velký Siemens s takovou hadičkou na mléko, ne tryska, dělá to automaticky, ale po každém použití je nutné hadičku nechat propláchnout-cisteni…udělá to sice přístroj sám, ale je to ztráta času.
Měli jsme i s tryskou, ten nedoporučuji vůbec, peneni nikoho nebavilo, trvalo to děsně dlouho, když jsme měli oslavu, tak napenit to pro 10lidi byl mor…už nikdy…
Latte to go vychází cenově hodně dobře a peneni zvládá super a údržba je jednoduchá!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší je hadička do libovolné nádobky s mlékem, kterou pak stačí propláchnout a nemusí se nic extra mýt. Koupil jsem proto Krups EA895N10: https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/krups-ea895n10/, v akci za cca 15.000 Kč a udělal jsem dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc všem za reakce a vyčerpávající odpovědi, já osobně jsem již rozhodnutá jít do kávovaru s nádobkou
Teď ještě doladit, jaký přesně. Moc jste mi pomohly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@weyky píše:
Ahoj všichni![]()
Jelikož je známé, že se tu ví naprosto všechno, přišla jsem si pro radu. Vybíráme kávovar, ale nevíme si už rady. Určitě chceme jít do De'Longhi. Máme „vybrané“ 2 typy, v rozumné cenové relaci a řešíme, který bude lepší a proč. Zda je lepší mléčný systém s nádobou na mléko, či jen tryska
Prosím tedy o pomoc, napište mi, který máte doma, nebo který byste si vybrali a z jakého důvodu, nějaké plusy a mínusy, co jste vysledovali…Moc děkujiMáme vybrané tyto:
https://www.alza.cz/…d4496211.htm
https://www.alza.cz/…-d504744.htm
Ahoj, ja jsme kdysi davno pracovala jako baristka a pak jsem i delala kurzy na baristu, takze o tom neco snad vim
.
Budu stručná, neni nejlepsi napad si koupit kavovar a nic o nem nevedet(nerikam, ze je to tvuj pripad), protoze kdyz budes mit nekvatlitni kavovar, budes mit nekvalitní kafe a to nebude dobre pro tve telo
.A navic nebudes mit ani treba hezkou pěnu.
Muj osobni nazor je, ze je lepsi s nadobkou..
Jesli si na 100% jista, ze ti automat od De’longhi bude vyhovovat, tak jdu do toho!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@_.Emilyyy Děkuji za názor ![]()
No jasně, proto ho hned nekupuji a zjišťuji informace, kde se dá
Tady se ptám hlavně na zkušenosti běžných uživatelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@_.Emilyyy, prosím, poradíš s výběrem kávy? Je doopravdy takový rozdíl mezi kávou z pražírny a „luxusnější“ kávou ze supermarketu? Jaká je nejlepší káva s nízkou aciditou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doma mám Krups EA895N10: https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…s-ea-895n10/ , ale hledám něco do kanceláře a rád bych vyzkoušel jiný systém, samozřejmě ideálně ještě něco lepšího. Jelikož v kanceláři nemám vodovod a do kuchyňky hned po přípravě kávy běhat nechci, zaujal mě systém Philips LatteGo https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…484:5292147/, ale nepochopil jsem, jestli nepoužité mléko lze normálně dát do chladničky, t. j. jestli se zbytek při přípravě pěny neohřívá jako u trysky a také, jak se pak systém proplachuje - do nějaké vnitřní odpadní nádoby nebo teče do podstavce a přitom stříká všude kolem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit