Kuchyň IKEA

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13731
1.11.09 14:42

Aliku když si to aspoň částečně promyslíš a naměříš místo, tak ti určitě velmi rádi poradí a navrhnou přímo v Ikee :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
1.11.09 17:14

Já měla sice návrh udělanej v tom jejich programu, ale předtím mi tam vysvětlili, jak s ním pracovat. Poté, co jsem si ten návrh udělala, jsem ho jednomu pánovi z Ikea ukázala a ještě jsme to pak částečně předělali a doladili všechny detaily. Věnoval se mi určitě hodinu, ne-li dýl, měla jsem milion otázek, všecko vysvětlil, byl fakt ochotnej. A ten plánovač je jednoduchej, stačí, když ti někdo ukáže, co s tím a určo to hned pochopíš, já jsem si taky říkala, že jsem antitalent a šlo to. A když to přeci jen nepůjde, myslím, že bude stačit jim popsat svoji představu a zkusí ti to vytvořit v tom plánovači sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
1.11.09 19:20

Taky uvažujeme o kuchyni z Ikey a právě nám se masivní pracovní deska líbila moc, můžu poprosit o zkušenosti? Zatím tu zaznělo jen 1×, že je nepraktická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
1.11.09 22:39

Holky, můžu se zeptat - není problém s rozlepováním spojů nebo tak něco?? Ptám se proto, že teď máme kuchyň z profi studia, ale do domečku budeme mít jiný rozpočet a spoléhám na Ikeu… Děkuju!
A co spotřebiče?? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
2.11.09 08:14

ahoj holky,

máme taky ikeu cca 1 rok, manžel montoval sám. sice práce hodně, ale ušetřili jsme tím dost. S kuchyní jsem moc spokojená, velmi dobrá cena a kvalita. Máme i spotřebiče a taky super. Ceny jsem nezkoumala, prý jsou dražší, ale my si na to brali úvěr přímo v ikee, navíc nebyl prostě čas zkoumat vše možné, dostavovali jsme barák a už jsme byli KO. Jediné, co nemáem z ikei je pracovní deska, ta se nám žádná nelíbila.

tak hodně štěstí při výběru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
2.11.09 09:05

Ahoj holky, taky se chystáme koupit kuchyň z Ikea. Manžel s kamarádama se rozhodly pro ní dojet do Polské Ikei. Je levnější cca o 17.000,– Kč. Teda ta naše vymyšlená verze 8-) . Je tady někdo, kdo si jí také přivezl z Polska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.11.09 11:26

My máme Ikea kuchyň asi dva měsíce a zatím spokojenost. Desku máme masiv, Numerar buk myslím a vypadá moc pěkně, máme rádi přírodní materiály. Taky jsem na téma masivní desky četli spoustu diskuzí a nemyslím, že by byla nepraktická. Když ji poškrábeš nebo jinak poškodíš, dá se smirkem opravit a jedeš dál, když poškodíš lamino, už to neopravíš. V předchozím bytě, kde jsem měli lamino, nám na to podnájemník postavil horkej hrnec a mohli jsme kupovat novou. Máme z Ikei i ten bílej keramickej dřez, původně jsme chtěli ten menší, ale ten má baterii zasazenou v té dřevěné desce a pak to prý docela trpí, protože je to kolem pořád mokrý (a nebo pořád utíráš), tak jsme koupili ten větší, kterej má baterii zasazenou v keramice a žádnej problém. Deska se musí napustit takovým olejem, pak stačí jednou za čas zopakovat, jinak údržba úplně stejná, jako u kterékoli jiné desky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.11.09 11:40
Mandarinka píše:
My máme Ikea kuchyň asi dva měsíce a zatím spokojenost. Desku máme masiv, Numerar buk myslím a vypadá moc pěkně, máme rádi přírodní materiály. Taky jsem na téma masivní desky četli spoustu diskuzí a nemyslím, že by byla nepraktická. Když ji poškrábeš nebo jinak poškodíš, dá se smirkem opravit a jedeš dál, když poškodíš lamino, už to neopravíš. V předchozím bytě, kde jsem měli lamino, nám na to podnájemník postavil horkej hrnec a mohli jsme kupovat novou. Máme z Ikei i ten bílej keramickej dřez, původně jsme chtěli ten menší, ale ten má baterii zasazenou v té dřevěné desce a pak to prý docela trpí, protože je to kolem pořád mokrý (a nebo pořád utíráš), tak jsme koupili ten větší, kterej má baterii zasazenou v keramice a žádnej problém. Deska se musí napustit takovým olejem, pak stačí jednou za čas zopakovat, jinak údržba úplně stejná, jako u kterékoli jiné desky.

Díky moc, napuštění olejem a kdyby nejhůř tak osmirkovat, je zhruba naše představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
2.11.09 12:25

Taky máme kuchyň Ikea. Plánovala jsem si sama v tom jejich programu. Dá se teď stáhnout. Sice mi chvilku trvalo přijít na všechny „ty fígle“, jak otáčet skříňky, lišty apod. ale přímo v obchodě mi všechno ochotně vysvětlili a ukázali. Moc jsem chtěla desku z masivu, ale známý stolař nám vymluvil. Prý to časem opravdu dělá neplechu, a to zkoušeli leccos, takže i když máme všechny dveře i schodiště z masivu, desku máme nakonec z lamina.
Montáž - přímo z Ikea, ale je to zbytečně drahé. Navíc dělají max.do půl čtvrté a natáhli to tak na dva dny, tzn. navíc 2× cesta tam a zpět z Ovy. :evil: Ale zase byli šikovní, opatrní, nic nechtěli, uklidili po sobě, jen si udělali jednu přestávku na cigáro a na oběd.
Ano, co nás překvapilo, bylo že jsou až ke zdi, ale nakonec jsme s tím neměli problém.
Porovnávali jsme s nabídkou kuchyňského studia a Ikea vyšla mnohem, mnohem levněji a to už měla v ceně dojezdy i drátěný program. :palec:
Zkusím přiložit nějaké fotky, těsně po nastěhování. Ještě není pověšená digestoř ani světla, ale jiné fotky nemám.

Tak hodně štěstí při výběru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
2.11.09 12:27

ještě se s tou novou verzí nějak potýkám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
2.11.09 12:28

tak já fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
2.11.09 12:43

máme starou chalupu, tak mám trochu „nestandartní tvar“ a nejde to pořádně nafotit.
A nevím, jak vložit více fotek najednout, tak se omlouvám
Pěkný den všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11789
2.11.09 17:14

Tak fotku jsem zatim zadnou nenasla, kde by ta kuchyn byla poradne videt a fotak tenhle tyden nemam.

**Pracovni deska - masivni drevo ** - ja uz bych ji take vickrat nedavala! Hlavne kolem drezu hrozne trpi, i kdyz ji natirame tim olejem a kazdou kapku vody hned utiram. :roll: Koukam, ze ta nase uz v nabidce neni, ale je to podobne jako tato:
 http://www.ikea.com/…72118_S4.jpg

Nejhorsi jsou spary mezi temi kousky dreva.
Taky mame vlhky dum, snadno se nam tu chytaji plisne. Na te desce jsem ze zacatku mela obcas polozenou uterku a na ni jsem nechavala odkapavat nadobi. Udelaly se mi tam cerne fleky plisne a nejde to dolu ani Savem. Na brouseni jeste nedoslo, zatim jsou prednejsi jine upravy a prace, tak to snad potom pomuze. (To jenom poznamka z praxe k tomu, ze „se to prebrousi“ :wink: )
Taky se na to hodne chytaji jine skvrny, treba od ovoce. Coz ovsem nevim, jake je to ve srovnani s laminem, jestli to tam neni stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
2.11.09 18:27

Tak tu pracovní desku máme stejnou a je to mooooc hezký, ale fakt před masívním dřevem varuju - kolem plotny je ošklivá od čištění, kolem dřezu taky.

Ikea v Polsku je obecně levnější, protože máme centrální sklady v Polsku a do ceny každého výrobku se započítává i doprava. Takže mohou být ceny rozdílné i mezi jednotlivými obchodními domy.
Korpusy se vyrábějí mj. na Slovensku v Malackách a dvířka různě po světě - hodně přímo ve Švédsku.

Mně se taky dodneška líbí ta červená kuchyně, ale říkala jsem si, že dám přednost nadčasovosti.

Na té bílé není vidět o nic lépe ani hůř, když je špinavá. Řekla bych, jako na jakékoliv jiné. Zato nerezové spotřebiče a děti = NEBRAT!!! :zed:

Spotřebiče v IKEA jsou značka Whirpool = dobrý poměr cena a kvalita, nic proti ničemu.

Jo a někdo se tady ptal na návrh - mám číslo na tu moji Pavlu - architektku, která nám v IKEA dělala kancelář a pak jsem si ji pozvala právě domů na kuchyň, předsíň a pracovnu. Tak napište SZ a pošlu kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
2.11.09 21:06

Hodně o Ikea kuchyních i masivních deskách najdete na diskuzním fóru na Living.cz, i já jsem tam objevila důležité tipy (např. s tou hloubkou, to mi předtím nedošlo a bylo to dost významné) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný