Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Posílám také fotku naší kuchyně třeba pro inspiraci. Kuchyň je menší, ale vyhovující ![]()
Zdravím také si dělám v plánovači kuchyňku, tak posílám ukázat pár mých řešení ale jak jsem zde vyčetla, že ta dřevěná pracovní deska není moc dobrá.
Sice je hezká i z černou, ale zase co jsem si vybrala obklady Champagne ve všech barvách víc se hodí k tomu dřevu… tak se pořád rozhoduji. Možná někdo má už tu pracovní desku z toho dubu asi za 2000, jestli není kvalitnější???
Tak me napada. Kdyz koukam do katalogu ikea na drezy. Na fotkach obcas maji vodovodni kohoutek vedeny jeste z te nerezove casti, ale na fotkach v katalogu nikde na drezu blize ke stene otvor v ploche casti neni. Tak jak je to? Maji nektere drezy vyrezanou diru na vodovodni baterii? Protoze kdyz ne, jak se tam potom treba drez 60×62 i s tou baterii vleze? ![]()
Neporadím konkrétně s Ikeou, ale je zcela běžné do nerezového dřezu tu díru vyříznout přesně tam, kde je to třeba. Myslím, že jsem v Ikea viděla i přímo ten řezák. Díra tam není, protože někdo třeba dává přednost baterii na stěnu, někdo si dřez umístí zrcadlově a pak by potřeboval díru na druhé straně.
@hanzy my máme celou kuchyň Ikea a díra se přímo vyřezává do dřezu jak je ta širší hrana a dáš si jí kam ti vyhovuje, my jí máme na pravé straně v rohu ![]()
Tady:
http://www.ikea.com/…ts/28512100/
určitě se to dá koupit i jinde (mně to teď řezali truhláři nějakým svým nástrojem), ale prostě Ikea to přímo prodává v oddělení kuchyní.
Některé dřezy (ikeácké neznám) mají naznačeno, kde se dá ta díra "vylomit - je tam jisté zeslabení materiálu, něco jako perforace u papíru
@Andrea197 tak ta je úžasná! Na kolik vyjde taková ikei kuchyně? Taky menší do bytečku?
Ahoj chci se zeptat, plánujeme taky kuchyň Ikea a budeme muset vést kabely podél zdi-máte to taky někdo tak a jak jste to řešili? A kde jste případně koupili tu širší desku? A další otázka -chci si nechat vestavěné spotřebiče ale ráda bych si je vybrala sama z jiného obchodu-není problém s velikostí nebo to se taky musí měřit? Jde mi o to aby to pasovalo do těch skříněk Ikea na vestavěné spotřebiče…
Děkuji moc. Kuchyň vymýšlím prvně a vůbec nevim jak to udělat
![]()
@ametyst myslím, že s kabelama problém nebude, případně se dají vést pod linkou, já jsem kvůli tomu dělala zásuvku těsně nad zemí, protože za skříňku se zásuvka nevejde.
Spotřebiče by měly být většinou všechny standardně stejně široké, ale pro jistotu je lepší překontrolovat rozměry. Já mám třeba myčku 45cm vestavěnou odjinud a vešla se normálně.
@AnastazieB díky
.Takže tu pracovní desku bysme nepotřebovali větší-širší? Kdyby se to protáhlo nějak těmi skřínkami? Chápu to dobře?
@ametyst taky můžeš celou linku předsadit cca o 5 cm… tak jako my
a kabely nebo rozvody vést tím pádem po stěně a neřezat zbytečně do skříněk ![]()
@mische to už nás taky napadlo, jenže my docela bojujem s místem, takže zkoušíme jiný varianty. Ale děkuju, možná to tak nakonec uděláme.
A ještě se chci zeptat, když si chceme kuchyň montovat sami tak ale stejně k tomu budeme potřebovat alektrikáře a instalatéra, je to tak?
@ametyst tak to záleží, jak jste šikovní a jaké děláte změny… Já jsem si díry na nové zásuvky vysekala sama, mám švagra elektrikáře, takže mi zásuvku udělal. Plyn mi odpojil a zapojil děda (jen odpojit a zapojit hadice), vodu a myčku jsem si zapojila sama ![]()