Kuchyň IKEA

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
1.11.12 12:03
@AnastazieB píše:
Ono záleží co je montování… jako jen sestavit skříňky zvládnete, ale různé ty věci k tomu - řezat desku, vyřezávat a usazovat dřez, nastavovat nohy, vyvážit dvířka, vrtat do zdi, zapojovat spotřebiče… to trvá. Takže bych řekla, že za den to nestihnete, mít celou novou kuchyň k používání, ale ta hrubá stavba asi jo.

Já jsem to stavěla s dědou, asi 8h čistého času, ale měla jsem asi tři skříňky a takhle to vypadalo po tom 1 dni ;) (a to jsme makali jak fretky, děda přivezl nářadí a dělali jsme to všechno u nás v obýváku)
 http://3.bp.blogspot.com/…P1020329.JPG

Takhle pak po víc dnech (nejvíc práce mi dalo zapojit vodu, aby to neteklo) - ale to už jsem dělala sama a ne celý den
http://4.bp.blogspot.com/…P1020332.JPG

dík za ilustraci… Kuchyň k používání mít zatím nepotřebuju, takže to řeším jen kvůli tomu, že tcháni přijedou na víkend a zajímalo by mě, jestli stihnem ještě něco jinýho, než jen montovat tu linku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
1.11.12 12:07

Tak to asi jo, já jsem hlavně potřebovala dědu aby mi nařezal poličky, desku a dřez a vyvrtal a připevnil věci na zeď. Ten zbytek už je jen takový dolaďování, který zvládnu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.11.12 12:08
@AnastazieB píše:
Tak to asi jo, já jsem hlavně potřebovala dědu aby mi nařezal poličky, desku a dřez a vyvrtal a připevnil věci na zeď. Ten zbytek už je jen takový dolaďování, který zvládnu sama.

nám jde právě taky hlavně o tu pracovní desku (potřebujem tam vyříznout dřez a pracovní desku a vymyslet napojení dvou pracovních desek na sebe)… :think: No, jsem na to zvědavá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
1.11.12 12:17

My jí máme v krabicích už měsíc :mrgreen: teď manžel skládal jednu spodní skříňku, protože si potřeboval ověřit nějaký rozměr, kvůli dozdění soklu. trvalo mu to hodinu i se všim všudy, ale jak tu někdo píše, složit korpusy je chvilka, ale pak to dolaďování trvád dlouho. My budem desky napojovat frézovanym spojem, takže to bude dělat truhlář, který nám to slíbil doladit. Spoje lištou nechceme, je to háklivý na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
1.11.12 12:20

Já mám taky napojenou pracovní desku - do pravého úhlu. Nechtěla jsem takovou tu spojovací lištu, tak mi to děda uřízl v úhlu 45°, zespoda vyfrézoval dva dva kulaté otvory a do nich jsme dali takévo spojovací šrouby, které se jakoby prostrčí do těch vyfrézovaných otvorů a tam se přitáhnou matkou, takže ty desky jsou k sobě přitahované z obou stran. Hrany jsme namazali silikonem, aby se dovnitř nedostala voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
1.11.12 12:21

@alisekR přesně tak, frézovaný spoj :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
1.11.12 12:29

@AnastazieB ano to je ono, co tam budem dělat, taky namažem silikon. Jistota je jistota a jeden spoj mám téměř vedle varné desky, takže tak… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.11.12 13:39
@AnastazieB píše:
Já mám taky napojenou pracovní desku - do pravého úhlu. Nechtěla jsem takovou tu spojovací lištu, tak mi to děda uřízl v úhlu 45°, zespoda vyfrézoval dva dva kulaté otvory a do nich jsme dali takévo spojovací šrouby, které se jakoby prostrčí do těch vyfrézovaných otvorů a tam se přitáhnou matkou, takže ty desky jsou k sobě přitahované z obou stran. Hrany jsme namazali silikonem, aby se dovnitř nedostala voda.

asi ten spoj nemáš někde vyfocenej, že? :oops: :mrgreen: Blbý je, že nám to nevyjde na délku, takže budem muset spojovat někde na lince a pak ještě do pravýho úhlu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
1.11.12 19:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.11.12 20:21

@AnastazieB díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
8.11.12 10:31

Ahoj holky, prosímvás, stavím si kuchyň sama a zajímalo by mě jestli ste všechny spodní skříňky přivrtávalay ke zdi, nebo jen ty co byly nahoře a vysoký?
Kamarád co je stolař mi tvrdí že spodní se nemusí, tak váhám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
8.11.12 12:30
@ilca píše:
Ahoj holky, prosímvás, stavím si kuchyň sama a zajímalo by mě jestli ste všechny spodní skříňky přivrtávalay ke zdi, nebo jen ty co byly nahoře a vysoký?
Kamarád co je stolař mi tvrdí že spodní se nemusí, tak váhám :think:

No právě budem do 14 dní snad hotový se stavbou a obkladem a budem jí instatlovat, máme cvičně sestavenou jednu spodní skříňku, ono to má na zadní stěně jen takový očko pro uchycení na zeď. Takže vzhledem k tomu, že tam ty přichytávací šrouby u toho jsou v každé té krabici, tak do toho asi pudem a asi to přichytíme. Nemyslím, že by nás to nějak zásadně zdrželo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annnnn
9.11.12 08:32

Jestli máte linku do „elka“ (L) v rohu, tak to přichycení ani tak moc být nemusí. My přichyceno máme, ale ne rozhodně každou skříňku, jen tak, aby se náhodou nepohla, když do ní narazí rozběhnutý bernardýn :-)

• Citovat
  • Upravit
12915
18.11.12 12:22

Dobrej typ, prichytim jen ty krajni mam ji do U 3×4×3 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.3.13 13:53

Naše kuchyň z Ikey

Posílám také fotku naší kuchyně třeba pro inspiraci. Kuchyň je menší, ale vyhovující :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný