Kuchyně s obývákem dohromady či zvlášť?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
4.3.23 11:57
@Kelsey píše:
My máme pračku a sušičku jinde. To je fakt, že by mi vadilo v kuchyni. Když jiná možnost není, tak prostě není.

Já si na to nestěžuji. Naopak. V podstatě mi to umístění přijde úplně ideální. I tak máme kuchyň a úložné prostory v ní obrovské. Jediné co by se mi líbilo ještě víc kdyby pračka a sušička byly v úplně samostatné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
4.3.23 12:00
@Semtex píše:
Já bych to zas nechtěla spojené, jsem rada, ze máme kuchyn stranou. Je to pro me něco jako “technická mistnost”, a stejně jako nevidim důvod mít v obýváku bojler, kotel a pracku se susickou, nechapu, proč bych tam měla mít sporak, lednici, mycku a nadobi a odpadky ;) stejně naprd jako openspace v zaměstnání to je, v kuchyni proste pracuji a chci mít svůj klid na to (aspoň teoreticky, stejně se tam děti porad mrcasi za mnou :mrgreen: ). A aby mi návštěvy koukaly pod ruce při vaření, to bych nesnesla.

Také mi připadá spojení kuchyně s obývákem jako z nouze cnost. Většinou se tím řeší malé prostory v paneláku, když třeba potřebuje rodina ještě jeden pokoj navíc, když mají holku a kluka. Pokud to je v domě, kde je místa dost, tak bych to raději měla oddělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.3.23 12:08

My to máme takto. Je to oddělené částečně, v rohu za stěnou je lednice a na obou stranách kuchyně je linka.
Ale už to tu takto bylo, když jsme se stěhovali, původně jsem byla proti, ale ve finále to není vůbec špatný. Vidím na děti, můžu povídat s partnerem, když jeden z nás je v kuchyni. Obědy a večeře vydávám přes „výdejní okénko“, jak tomu říkám 🤣
Pod výdejním okénkem je na délku postavený jídelní stůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
4.3.23 12:23

Mám to dohromady. Jinak to tu udělat nešlo ale raději bych měla oddělené. Když se vaří, je smrad a bordel v celém obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
4.3.23 13:07

Dobry to je dohromady nebo částečně oddělené. Působí to tak lépe, vzdušnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 13:12

Máme stejný dům se sousedy. Řadovka. My máme obývák s kuchyní propojený, oni tam mají dveře my tu zeď máme vybouranou. Nevěřila jsem, jak můžou stejne metry vypadat rozdílně. U nás obývák velký a vzdušný a u nich maličký.

Já jsem pro propojené, ale musí se dát dobře vyvetrat. Bydleli jsme v nájmu a vaření přes noc v pomalém hrnci jsem větrala celý den.

• Citovat
  • Upravit
643
4.3.23 14:41

Já kdybych stavěla a mohla si to naplánovat bez omezení, tak bych brala spojené Lko, aby ta kuchyně mohla být pořád jedním prostorem, ale dala se třeba nějakými posuvným panely kdyžtak nouzově přizaklopit. Návštěvy by chodily rovnou do prostoru obýváku, rozhodně ne nejdřív do kuchyně, jak to někdy vidím v dispozicích nových baráků. Úplně oddělné bych nechtěla vůbec, fakt je mi vždycky hrozně nepříjemné, když přijedu k našim na návštěvu/oslavu, ti to tak mají, a mamka je furt mimo povídání, protože něco pro nás chystá v té kuchyni, to furt nevím, jestli chodit za ní nebo zůstat v tom obýváku s ostatníma, nejlíp asi abych se postavila do chodby a mluvila na všechny :D Teď mám kuchyni s obývákem, pruda je ten hluk (mám staré hlučné spotřebiče), když se chce člověk dívat na telku, ano, velká pruda je, když něco připálím, naštěstí třeba papiňák mi tu ještě nebouchl :D, pruda je ten nepořádek viditelný z obýváku. Ale zas si tu můžu při vaření udělat pohodičku s tou televizní kulisou, jsme tu všichni pohromadě a když vařím, normálně si povídáme a je to zkrátka takový rodinný centrum, puberťáci cestou k lednici matku nemůžou minout :D A na návštěvách super, nikdo není odříznutý… Takže pro mně prostě pozitiva převažují nad negativy jednoznačně. A někdo jiný to může mít zas jinak, protože třeba ten obývák a kuchyni využívaj jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11097
4.3.23 14:49

Rozlohu obýváku a kuchyně máme 60 m a máme to propojené. Je to velká plocha, působí to vzdušně a vždy jsem to chtěla mít spojené a neměnila bych! Na obou krajích je akorát cca necelý 1 m stěna. Nábytek, záclony a gauč určitě nikdy jídlem nesmrděl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.3.23 14:59

Nechápu, co mají všichni s těma návštěvama? To vám přijde návštěva, a vy jdete vařit svíčkovou a péct koláče? Já když mi přijde návštěva, tak sedím na gauči a jim křupky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
4.3.23 15:13
@Sisika9 píše:
Nechápu, co mají všichni s těma návštěvama? To vám přijde návštěva, a vy jdete vařit svíčkovou a péct koláče? Já když mi přijde návštěva, tak sedím na gauči a jim křupky :nevim:

Vsak jo. Nebo si to pripravim predem. Behem navstevy varim max vodu na kafe/caj. A jit do Prostrena neplanuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14699
4.3.23 15:26
@Sisika9 píše:
Nechápu, co mají všichni s těma návštěvama? To vám přijde návštěva, a vy jdete vařit svíčkovou a péct koláče? Já když mi přijde návštěva, tak sedím na gauči a jim křupky :nevim:

Tak já třeba něco vařím, ale predem, ze když prijdou, už jen nandavam, ale i tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.23 15:35
@Sisika9 píše:

Já mám třeba teď nachystané těsto, až přijde návštěva odpoledne, že udělám/e pizzu. Ničemu nevadí, že je kuchyň a obývák spojená. Ale to je, protože přijde i malá návštěva. Oni to hned sní. Chlapi dřepnou ke kávě na sedačku a budou si tlachat své.
Stejná návštěva nám dojde klidně 24. dopoledne. A ano. To si chystáme své. Klidně si u toho povídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
4.3.23 15:39

Máme to spojené doma i u našich a jinak bych to nechtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22183
4.3.23 15:47

Přijde mi, že tady všichni travi denně hodiny v kuchyni. Během té chvíle, kdy připravují jídlo nebo uklízím kuchyň, zvládneme být všichni sami, kdo mě nutně potřebuje, přijde za mnou do kuchyně. Návštěvy se posadí, kam chtějí, některé s dětma do pokojíku, jiné obývák, kdo chce do kuchyně, může tam, ale běžně se s návštěvou bavím a věnují se jí, nesmejčím kuchyň, ani nevyvařuji. Ohlášené návštěvě připravím pohoštění předem, neohlášené dám vodu, kafe a sušenky, dětem ovoce a piškoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
4.3.23 17:03

Holky, děkuju vám všem :)!! Za vaše postřehy, názory, zkušenosti, rady… ;) Vůbec jsem nečekala tolik reakcí :palec:!! Já jsem se asi už na 100% utvrdila v tom, jakou představu mám já :kytka: a vy jste mi v tom byly nápomocny, díky a hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí