Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sandra222 Určitě vinyl. Z laminátu ani lišty. Strašně se „loupe“.
Jinak my máme taky bílou v lesku a naštěstí máme kuchyň na severní stranu, takže tam nesvítí moc slunce. Je totiž na tom fakt všechno vidět ![]()
Díky za tipy..kuchyni jste si dělali na zakázku nebo z nějakého eshopu objednávali?
@Sandra222 píše:
Super, díkylíbila by se mi kuchyně ve stylu tato, až ke stropu a podlahu nevím jestli vinylovou nebo laminátovou. Co myslíš? Teď tam máme dlažbu, tu necháme a na to bychom položili tu novou podlahu.
Dlažbu přeměřit, zda je v rovině. Na laminátové podlaze to tolik není poznat, ale vinyl potřebuje mít opravdu rovinu - na metru (nebo na dvou, teď nevím z hlavy, musel bych se podívat) nesmí být větší nerovnost jak 2 milimetry, což může být ve spárách dlažby a později to může dělat problémy. Vylámou se zámky a podlaha jde do kopru. Jsou to pak zbytečně vyhozené peníze. Tady je na zvážení, jestli tu dlažbu nevyhodit ven, nesrovnat to nivelací do roviny a dát podlahu. Bude to úplně o něčem jiném. Pod každou podlahovou krytinu je taky určená podložka a na tom se taky nevyplatí šetřit - u vinylu prostě dát, co doporučuje výrobce (třeba mirelon může vést k zničení podlahy).
Díky za postřehy. Mysleli jsme, že na tu dlažbu dáme podložku a pak až novou podlahu. Určitě než se do toho pustíme, tak si tam pozveme podlaháře.
O víkendu jsme doškrábali zdi
v neděli jsme byly v Plzni už objednat vanu s umyvadlem. - dodají nám do 14 dnu, nemají skladem panel k vaně
Styl viz foto ![]()
a už pomalu budeme kupovat tvárnice a dělat koupelnu. Tvárnice se pohybuje kolem 220 Kč - před rokem to bylo prý 70 Kč ![]()
@Sandra222 ty částky jsou hrozný.
vidíš, ještě mě napadlo. Skvělá vychytávka jsou termostatické baterie do koupelny, hlavně u vany, sprcháče, napadlo mě to s tou fotkou koupelny.
Nastavíš teplotu a baterie sama namíchá vodu na danou teplotu. Nemusíš pořád štelovat vodu a odpouštět. Za mě skvělá věc.
My to máme takhle, ještě to není úplně hotové…naproti lince, ještě chybí dolů dvě skříňky pod tu polici. Nad linku, taky půjde ještě jedna skříňka vedle digestoře.
Se zpožděním přidávám postup
už se nám rýsuje koupelna, ještě dodělat zbytek zdi.
Tam u okna jak je ulička bude pračka.
Do koupelny budeme mít posuvné dřevěné dveře.
Záchod samozřejmě vyměníme ![]()
V pondělí už má přijet truhlář a budeme dělat nakonec na zakázku kuchyni ke stropu, vestavnou postel ve skříni, botník se skříňkou nad dveře.
@Sandra222 skoda, to byvh teda popremyslela, vzda by sly zrusit jedny ty dveře…