Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já si pomale taky chstám a vezmu si takovou střední cestovku. prostě uplně v pohodě, to je na každým co si tak kdo vezme a nevezme ,někdo si ještě třeba přibalí nějakej časopis nebo knížku , mp3 a dalši drobnosti třeba se to pak ani nevyužije ale nikomu bych se nesmála kdo má co za kufr,tašku každej má jiný potřeby a podle toho si pak nabalí co potřebuje ne ![]()
Tak asi záleží, co všecko musíš mít s sebou nebo jak veliké máš tašky. Já si na to pořídila, kufry tašky nemaje, sportovní tašku z Tesca asi za stodvacet korun. Celkem velkou, teď ji používám pro malou, když někam jedem.
Me zabira nejvic mista skvely župan frote-takže zjistim,jestli bude třeba..protože poprve sem mela jejich nočni košili ale župan nedali..ted budu v jine porodce,pak kosm.potřeby-ty sem si nakoupila pro sebe v Dm-takove ty prtave na cestovani…ale vložky
tech teda nabalim dost asi 4 baleni a plinky beru asi jen male baleni newborn z Dm,dle potřeby tatka donese
takže to vidim asi tak.že zkusim tu tašku a když ne tak kufr ![]()
Župan jsem na sebe vůbec nenatáhla. Bylo šílený vedro (v zimě vytopíno) a vůbec jsem neřešila, jak vypadám:-) Ale byla jsem po císaři a z pokoje moc nevycházela. A když, tak v jejich odrbaný noční košili.
Vložek jsem měla jeden balík, v porodnici jsme měli neomezeně.
Nadka76 píše:
Me zabira nejvic mista skvely župan frote-takže zjistim,jestli bude třeba..protože poprve sem mela jejich nočni košili ale župan nedali..ted budu v jine porodce,pak kosm.potřeby-ty sem si nakoupila pro sebe v Dm-takove ty prtave na cestovani…ale vložkytech teda nabalim dost asi 4 baleni a plinky beru asi jen male baleni newborn z Dm,dle potřeby tatka donese
takže to vidim asi tak.že zkusim tu tašku a když ne tak kufr
Měla jsem mega tašku, plnou zbytečností
ručníky, župan a další jsem nepotřebovala
No a vložky tady nedávají, takže ty mi chlap pak dovalil
Průběžně odnášel „dary“, ale stejně šel na dvakrát do auta, když jsme odjížděli, asi jsem si toho odnesla víc než přinesla
![]()
Ono fakt záleží, co v porodnici budeš mít k dispozici- já jsme využila naprosto vše, svoje ručníky, župan- nechtěla jsme po chodbě chit v zakrvácené košili do sprchy, pořád nějaké návštěvy…bylo mi to porstě blbý, potkávat cizí chlapy a aby to viděli…
Co si vzpominam me nosil ty jednorazove kalhotky
ja strašne protekala…ted jich mam 2 krabičky,po 5ks taka si ješte dokoupim…
uvidim..
Kozisku-ručniky u vas davaly?no teda..taky bych ušetřila misto…
a oblečeni na maleho necham doma nachystane..a pak mi muj donese jak si pro me přijdou…
Ani se mi nechce veřit že budu po druhe mamou
![]()
Přesně tohle jsem řešila před rokem,chtěla jsem kufr,i když jsem si připadala jak cestovatel,nakonec jsem jela s taškou,bo jsem rodila dřív,a nebyl čas to přebalit.
Když nepočítáš plíny a ubrousky - můžou zůstat v autě,tatínek je donese až budeš na pokoji,tak stačí cestovní taška.
Mám docela velkou cestovní tašku, mám svoje ručníky, župan, košily, hygienické pomůcky, plenky a ono se to nasčítá. Ještě bačky, pak pantofle do sprchy… Do malé tašky bych to nenarvala a to mi věci na malého přiveze manžel až půjdem dom.
Holky tak já se omlouvám, ručníky nee
Nedali nám je, jako sice nabízeli, ale takové ty lajntuchy
košili jsem využila a pak mléko Jonhsons po holení
jenže pidi midi skříňka, pod postelí to nesmělo být z hygienických důvodů, no docela chápu holky, co rodí doma ![]()
Tak já mám sbalenou menší sportovní tašku přes rameno a ještě tam mám docela místo
Mám tam několik ručníků, 4 noční košile, 2 kojící podprdy, župan (bavlna ne froté), 2 balíky vložek, vložky do podprdy, jednorázové plenky, vlhčené ubrousky, přezůvky, hygienu a 1,5l pití na sál
Pak nějaký drobnosti. Doma mám nachystanou další hromádku věcí, co si myslím, že bych případně mohla potřebovat, tak aby přítel kdyžtak nehledal a měl to vše pohromadě vč. oblečení na cestu domů ![]()
Měla jsem obrovskou cestovní tašku Fischer, fakt velkou, měla jsem tam všechno, a nakonec ani skoro nic nepotřebovala.. byla zbytečně velká ![]()
jsem mela kufr a nevidim na tom nic spatneho. Jen muj mega-zupan zabral nejmin 1/3 a mela jsem vsechno pekne s sebou. Jeste mi manzel privezl kojo-polstar a bylo mi uplne ukradene, ze tam mam nastehovanych veci, jak na malou dovolenou. Dulezity byl pro me komfort tech vlastnich veci (zupan, ciste rucniky kdykoliv jsem potrebovala, kojo-polstar, atd.)
Myslim, ze je to kazdeho vec, nevidim na tom nic smesneho. Ale pokud ma nekdo pocit, ze bude za blbce s kufrem a chce mit tasku co nejmensi, tak at si vse potrebne navic necha denne nosit. To se me osobne nechtelo
![]()
Měla jsem sportovní tašku přes rameno - plnou. Zjisti si co všechno dávají u vás v porodnici, u nás pouze erár košili, takže jsem toho měla zabaleného hodně - ručníky, vložky, noční košili(tu erár nesnáším), obě děti zimní takže jsem využila i župan, plenky pro dítě, přezůvky, prostě objemné věci, co zaberou hodně místa.