Kukuřičná krupice smrdí po pracím prášku - je to normální?

3
6.7.26 11:43

Kukuřičná krupice smrdí po pracím prášku - je to normální?

Ahoj, jsem v Maďarsku a koupil jsem tu kukuřičnou krupici - kukoricadara, v 1 kg papírovém balení, v místním supermarketu (myslim že Penny). Viz foto.

No nicméně po otevření je to cítit po pracím prášku. Cítím to i když ji trochu dám do hrnku s vodou a tu vodu ochutnám, i po uvaření to z toho cítím, chutná to prostě jak po mýdle/prášku.

Setkali jste se s tím někdy?

Je pravda že jsem extrémně citlivý na vůně, kuřáka cítím na 50 m, nesnáším třeba povlečení vyprané v aviváži apod., už dlouho mám domácnost bez chemie, tak jsem odvykl a smysly se pročistily… Ale v tomhle případě to cítím docela dost i v chuti.

Je to normální? Setkali jste se s tím někdy?

Normálně bych to neřešil, ale jsem v pustině a na nákup chodím jednou za týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4192
6.7.26 11:50

Tak ji vyhoď a nemusíš zakládat téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
6.7.26 12:19

Zřejmě někde stála vedle nějaké drogerie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.7.26 13:04
@AnastazieB píše: Více

super, díky, to asi bude ono! Inspirovalo mě to hledat totéž s moukou a našel jsem! emimino.cz/diskuse/mouka-chutna-jako-mydlo-mate-s-tim-zkusenost-376886/

https://www.reddit.com/…waschpulver/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
6.7.26 13:27

Přes papírový obal můžou potraviny načichnout, zvlášť pokud mírně navlhnou. Dokonce se nám to stejné stalo s čokoládovými pralinkami, které byly skladované na krabici pracího prášku (nikoli pod ní, prášek se do nich nesypal). Tipuju, že se tím člověk neotráví, ale jestli to není nutné, krupici s mýdelným aroma bych nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
6.7.26 17:40

Já se s tím setkávám pořád, jsem taky dost senzitivní, nepoužívám parfémy ani syntetickou drogerii, tak taky všechno cítím. Vadí mi i případy, kdy mi prodavačka při markování přenese na potraviny ze svých prstů svůj parfém. Krupici bych já osobně vyhodila, nebo reklamovala. Možná lze najít jinou v igelitovém obalu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí