kupované ovocné příkrmy

79
30.7.08 16:56

kupované ovocné příkrmy

Ahoj, chci pro malou přesnídávku bez cukru. Vyhlídla jsem si HAMÁNKA bez cukru, ale zjistila jsem, že tam jsou " éčka „. Co si o těchto příkrmech myslíte? Co je horší, cukr nebo "éčka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3467
30.7.08 17:02

AKTIVKO, tak to bych se poohlídla po jiné… :wink: Já dávám Naty Frutapuru, do éček a cukru bych u takového malého mimi, jaké máš Ty, rozhodně nešla. Nevím, co je menší „zlo“… :? Být Tebou, tak vyberu něco jiného, co neobsahuje éčka, ani cukr, určitě něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
30.7.08 17:11

Ahoj,
bez éček a bez cukru jsou přesnídávky Alnatura z DM, ale zase jsou dohušťovaný rýžovou moukou :? .

Já jsem to vyřešila tak, že 1× za týden nakoupím ovoce a dělám přesnídávku svojí, skladuju v mrazáku, neb neumím zavařovat :oops:
Jedna mě vyjde na cca 10korun a mám to bez cukru, bez éček a bez dohušťování :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.7.08 17:14

já kupovala Frutapuru - na cca první 4 měsíce dokrmování, pak (když byla malé rok) jsem kupovala občas i ty slazené, když Frutapura nebyla (kupovala jsem jí ve velkém na slevu v dm), ale radši jsem dávala čerstvé ovoce než tu slazenou přesnídávku nebo éčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.08 17:51

Přesnídávky Sunarka jsou bez éček a bez cukru. :)

Sunnyside

• Citovat
  • Upravit
82
30.7.08 19:07

Sunarka nebo Frutapura - bez konzervantu, bez pridaneho cukru a ryzove moucky - chutove perfektni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
30.7.08 19:19

Díky za odpovědi. Půjdu určitě do kvality bez cukru a éček a Hamánka raději sním sama :D Můžu se ještě zeptat z jakého ovoce jste přesnídávky vařily? Mohou to být třeba i nektarinky a broskve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
30.7.08 21:32

Na éčkách není přeci nic zas tak špatného, vždyť se tak označují i látky přír. původu, ne? :o …jen někde to vypíší slovy a někde to zkrátí na označení E… … :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
30.7.08 22:08

korena - jenže třeba některý barviva běžně používaný jsou zařazený na seznamu nebezpečných látek :? Jasně, že v přesnídávkách toho zas tolik není, mě osobně vadí cukr a ta mouka…
Frutapura je OK, ale my bysme na sváču potřebovali dvě, takže cenově :evil:

Aktivka - přesnídávku zatím dělám z jablek, hrušek a broskví + jejich kombinace - očistit, rozvařit s trochou vody a propasírovat :wink:
Teď chci udělat taky meruňkovou, možná ještě třešně/višně, jestli je seženu…
My máme dost omezenou nabídku ovoce, malej je atopik, tak musím dávat pozor :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.08 22:14

Ahoj, Hamánka malé klidně dej. Ta éčka budou něco jako modifikovaný kukuřičný škrob, nijak miminu neuškodí, pro jednou určitě ne.

Frutapura je dobrá, neslazená, bez éček a chutná dost sladce, myslím, že by vám mohla zachutnat.

Alnatura je taky dobrá, je bio a rýžová moučka snad nevadí, stejně brzy najedete na rýžovou kaši :-)).

Zmíním ještě Humanu, je bez cukru, zahušťovadel, lepku, umělých barviv a konzervantů, ale obsahuje škrob (vzala jsem si na pomoc skleničku). Je bio a našla jsem ji zatím jen v lékárních a omezeném sortimentu, bohužel, v Německu je to dobrá značka.

Hodně zatracovaný je Hipp, podle mě není špatný, byť občas trochu přislazený, výhodou je, že některé přesnídávky Hipp jsou jednodruhové, to je výhodné při zkoušení nových druhů ovoce. Některé slazené nejsou, např. hrušky. Hipp taky dobře chutná, zy málo sladké druhy ovoce doslazuje, nemám mu to za zlé.

A abych nezapomněla, První lžička hruška a První lžička jablko Hami jsou taky neslazené a bez éček.

Ovocné přesnídávky připravuji každý den doma a každý den čerstvé, ty kupované má jen když někdo jinej hlídá. Povařím ovoce v koj. vodě, dám schladit, rozmixuju, někdy se mi to domácí vaření zajídá.

Hodně používám banán nebo hrušku, abych nemusela sladit a pak přidám teď hlavně švestky, broskve, meruňky. Nebo prostě dosladím fruktózou, když mám kyselejší ovoce (nejsem odpůrce mírného slazení). Snažím se kupovat bio banány, jablka a hrušky a do peněz to dost leze. Ale nekonzervované je zdravější než konzervované.

Zato patřím mezi odpůrce zmražování/rozmražování, baktérie se množí hlavně při pokojové teplotě, takže rozmražování je pro ně super příležitost, výživová hodnota taky hodně utrpí, TO STOKRÁT RADŠI SLAZENÝ A OÉČKOVANÝ HAMÁNEK!!!

Proti zavařování samozřejmě nic nemám, taky se chystám na letošní jablka ze zahrádky.

• Citovat
  • Upravit
10054
30.7.08 22:33

Můžeš zkusit Sunárek - ten je bez ničeho :wink: Nebo Hipp má některé druhy přesnídávek bez přidaného cukru.
No a teď přes léto, je to třeba u nás tak, že naškubu meruňky, hrušky, broskve ..... na zahradě, mixnu a přesnídávku máme hned a zadáča :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
30.7.08 22:48

Ahoj
přesnídávka Hamánek obsahuje
ovocnou dřeň, vodu, (někdy cukr), kukuřičný modifikovaný škrob E1422 (to je to ÉČKO), kyselinu citronovou a kyselinu askorbovou (vitamin C).

Naše dítě na Hamánku doslova vyrostlo z jednoho prostého důvodu - jinou přesnídávku prostě nechtěla. Ani doma vařenou, ani Hipp, ani Frutapuru, ani Hami (to na mě dělala ksichty že jsem to radši dojedla sama - ale bylo to dobrý!! :lol: )

Hamánka bych se nebála. papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
31.7.08 09:14

Ryzova moucka nevadi, ryze je bezlepkova potravina a navic ryzova nemlecna kase se pouziva od ukonceneho 4. mesice. je to zahustovadlo, nci vic.

Hodne tady ctu,ze maminky navari do zasoby, zamrazi a znovu rozmrazuji. Podle me to ovoce ci zelenina ma pak nulovou vitaminovou hodnotu. Navic mne doktorka rekla, ze ovoce nemam varit, napred jsem ho tedy povarila,ale kdyz nebyla alerg. reakce, tak jsem zacala davat syrove, tj. strouhane nebo rozmixovane a neni problem.

Ve sklenickach mas jistotu,ze se tam zpracovava ovoce cerstve a nejede kamionem pres pul Evropy a nelezi pak nekde jeste v obchode. Ja kupuju nejvic Hipp a Alnaturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
31.7.08 13:34

Já jsem teda asi divná, ale mě ta rýžová mouka v přesnídávce vadí :oops: Když už dávám 25Kč za OVOCNOU přesnídávku, tak bych byla ráda, kdyby v ní bylo ovoce, na rejži nejsem zvědavá :wink: Nemluvě o tom, že si nejsem jistá, že je nezbytně nutný cpát mýho otesánka za každou cenu rýží…

Fialko, s tím vařením do zásoby a mražením, to byla si narážka na mě :wink:
Na vysvětlenou - syrové ovoce nesmíme skrz ekzém. I jablka jsou alergizující, pokud jsou v syrovém stavu a dokud se toho ekzému nezbavíme, nebudu to pokoušet… Takže zatím holt budem ovoce dusit…
Do mrazáku vařím proto, že jinak bych nestíhala. Nevím, jak to dělají jiné maminky dvou a více dětí, ale já leckdy nemám čas si ani dojít na záchod, natož vystávat u plotny :? Do mrazáku vařím malýmu i příkrmy. S jedním dítětem to šlo, to jsem mu vyvářela každý den čerstvé, ale nehodlám celý den otročit v kuchyni :oops:
Rozmrazuju ve vodní lázni, nikoliv při pokojové teplotě, takže nemyslím, že bych něco dělala špatně…
A poslední - kde máš jistotu, že v těch kupovaných přesnídávkách jsou nějaké vitamíny? Samozřejmě kromě PŘIDANÉHO vitamínu C? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
31.7.08 15:19

Gandelion, ja to nemyslela nijak adresne, jenom si fakt myslim, ze mrazit a rozmrazovat je, zejmena v tomto pocasi, proste nevhodne. V kupovanych presnidavkach se to ovoce a zelenina hlida, to je myslim uz prokazane, viz testy. Ja si proste vzdycky dobre prectu , co v tom je, a podle toho to kupuju. Je fakt, ze nase mala neni zadny cvalik, takze neresim,ze je tam ryzova moucka.
Jinak s tim varenim, ja teda taky nestiham, varim vecer, pres den se to fakt neda, to je jasne. kdyz nestiham, tak navarim na 2 dny nebo proste vezmu sklenicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí