Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
To bych to tomu diteti radsi objednala na woltu z nejake restaurace nez kupovala tohle…cenove to vyjde cca. stejne ![]()
No 5×tydne bych to nedoporucovala ani dospele osobe, natoz diteti…
Tak to diteti uvar ne? zrovna na te paprice jde uvarit i mensi porce, treba z jednoho kureciho prsa.taky to doma delam pro dceru (2 roky).pripadne mizes zamrazit, porad to bude lepsi nez hotovky..
Navic, jestli ji normalne ve skolce, tak tam omacky urcite ma…takze doma bych davala stejne jidlo, co jite vy
Jako zrovna rajská třeba z protlaku, nebo kuře na paprice dělám na večeři dost často, protože je to ultra lehká a rychlá večeře.
Zrovna dnes jsem dělala kuře na paprice.
Já mám takový hodně jednoduchý recept, tak kdyby si chtěla zkusit:
1 cibule
1/2 červené papriky (zeleniny)
2 kuřecí prsa, nebo 2 stehna s kostí
Osolené Maso lehce orestuješ na másle. Vytáhneš, přidáš trošku oleje a orestuješ cibuli s paprikou. Přidáš trochu cukru a červené papriky(koření) + 2 lžíce mouky.
Zaliješ vodou, vrátíš maso. Já dochucuji ještě drceným kmínem, pepřem a zakápnu citronem.
Případně dosolíš, dohustíš hotovou jíškou, nebo naopak pokud je hustá, přidáš vodu/smetanu.
Vaříš hodinku. Vytáhneš maso, zbytek rozmixuješ a maso vrátíš.
Dobrou chuť! ![]()
@Kelsey1 píše: Více
To bude asi ona. Taky mě to hned napadlo.
Občas hotovky dítěti kupuju, ale ne několikrát týdně. K večeři bych mu dávala něco jiného. Navíc tyhle omáčky si klidně může dát ve škole.
Ještě na doplnění mě napadlo, že toto jídlo nemusí být vhodné ani z důvodu potenciálně vyššího obsahu soli, jelikož není primárně určeno dětem a také jsem si ve složení všimla aromat. To je všeobecně špatný návyk, normální jídlo pak lidem často nechutná. Chybí jim v chuti ti „pomocníci“.
Tak když vaří mamka, tak může vždy trochu odložit do mrazáku a dát ti to pro syna.
Pokud ji plnohodnotný oběd ve školce, tak bych volila lehčí a vyváženější večeři pro dítě.
Pro tři puberťáky to bych se nedoplatila.
normálně vařím. Všechno možné, i ty omáčky. Ale večeře bývají většinou studené případně si kluci udělají tousty, ty milují. Nebo lehčí vařená jídla. Hotovky jsem nikdy nekoupila, je to plné přidaných šmakulád.
Ja občas koupím třeba omáčku na špagety v takové té skleničce, ale tohle fakt ne, to je hnus. Zrovna tyhle omáčky jsou snadné a docela rychle. A můžeš je dát do mrazáku a vyndavat pak jen porce ![]()
Jsem jediná z původní rodiny či je rajskou polívku. Taky mi kupovali prášek do hrnečku. Ne často ale jo. Akorad tu polívku pak někdo dochutil a přidal těstoviny.
Doma si občas nějakou takovou hotovou koupíme ale není to casto. Vlastně jediná gotická, kterou máme v zásobě je pro nás dospělé chilli concarne.
Dcera měla polotovar z prášku jednou. A kupodivu to jedla.
Asi by bylo lepší něco objednat z restaurace. To bude asi nebudu zlo. ![]()
Jako nouzovka, rychlovka, když není čas tak ok, to se asi nepo ale jíst to pořád? To ne.
Omáčky nejsou nic těžkého je to pořád stejný. Cibůle, maso, tuk, voda a zahustit. No a koření. Třeba to kuře na paprice je za chvilku. Někomu stačí kuřecí kousky, někomu čtvrtky, někomu prsa. Já si kuře předpeču.
Co se týče rajský tak někomu stačí ohřát kečup a je spokojenej. Což já pokládám za hnus.
@Ijen píše: Více
Hele můžu říct, ze za poslední roky se to posunulo o kilometry dopředu. Nejen ve složení, ale i v chuti a zrovna ty z Alberta jsou ty lepší. Jako TOP byly v Lidlu, když to bylo od cibule bistro.
Takže vehementně řeči o odpadech byl nebral vážně.
Když je jó velká krize a nestíhám, tak to koupím, ale fakt to je jednou za čas - jednak to chuťově není žádná hitparáda, moc se toho nenajíš a cena je taky celkem úlet. Určitě bych to pravidelně nekupovala dítěti.
Raději si zajdu do Alberta na jejich polévky (fresh bistro) - jsou hutné, dobré a cenově fajn.
@Alenka200 píše: Více
Evidentně nekupujes jedno nebo druhé. Je tam tak trojnásobný rozdíl minimálně.
Pravidelně bych to dceři urcite nedavala. Dovedu si predstavit, ze kdyz se treba jeden z výletu nebo je doma nejaka prace a nestiha se varit, tak ze bych hotovku koupila, ale nechutna mi to…
To se kvuli diteti nemuzes naucit par receptu? Ja taky nikdy nevyvarovala, kdyz jsme neměli dcerku ja i manzel jsme jedli v práci a doma jsem vetsinou delala nejake rychlovky. Deti ale maji prave ty omáčky rady, vse jsem se naučila a opravdu je to jednoduché. To zvládneš.