Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jana206 píše:
Tak s tímto nesouhlasím..Hodně lidí tu vychvaluje, co bylo..
Ale já si myslím, že právě teď je práce adminů nestrannější a nenaddržují nikomu, jako „za Lesiny“, která to sice dělala srdcem, obětovala pro to až pro mě nepochopitelně moc volného času, ale nestranná vždy nebyla..Naddržovala stálým uživatelům a její názory a vyjádření k tématu, kde probíhla spor, tomu často napovídaly. Aspoň já jsem věděla, za který „inventář emimina“ se pravděpodobně postaví. Kdo byl nováček, ani si neškrtl, ať byl jeho názor sebekvalitnější(i když názorově třeba proti proudu).
Teď jsou v zájmu ochrany uživatelů aspoň vymezeny a vypsány jasná pravidla, co nováčci můžou a co ne - ve vztahu k diskuzím, deníčkům a anonymním příspěvkům..Já si myslím, že ta nestrannost a žádná přímá účast admina v diskuzi, to je právě to, co dlouhodobé uživatele štve. Už nemají žádná „privilegie“ ze známosti..Ne to, že by nebyli nestranní a zatahovali své názory..Naopak, nestranní jsou, někdy až moc
Nesoudí každý případ individuálně a neberou tolik v úvahu historii případného proviněného..To je to, na co si podle mě „stálice“ nemůžou zvyknout. U Lesiny měly vždy „bonus“.
Tím chci hlavně poukázat na to, že nic není dokonalé a po několika letech, když je to tu „jiné“, vzpomínáte jen na dobré věci..Však na chyby a nedostatky se rychle zapomíná
Co se týče mě, problém s adminy nemám. Naopak, když jsem měla prosbu přímo k nim, vždy mi odpověděli a vyhověli v přijatelném čase - žádné dlouhé prodlevy.
Tlačítko „nahlásit“ občas používám a většinou se trefím, jak se přihlásím podruhé, je „problém opraven“. A pokud se netrefím, tak mají asi na věc jiný názor než já a to respektuju. Pokud se to netýká přímo mě, nemám potřebu se tím dál zaobírat.
To mě teda překvapuje, že to tak vidíš.
Lesina byla matka a normální závislák na emiminu jako každá druhá tady
a k tomu ještě dělala admina. No a ačkoliv já jsem měla velmi rozdílné názory na pár věcí než ona, tudíž jako stálice jsem u ní měla spíše malus
Tak teda mohu potvrdit, že ve sporech se snažila postupovat korektně a když už jsme se „neshodly v diskuzi“ kvůli jinýmu názoru, nikdy mne nezabanovala nebo tak něco, přestože na to tu moc a prostředky měla.
To, že se zdejší admini nezapojují do diskuzí je čistě jejich věc. Já to nevidím ani jako výhodu ani jako nevýhodu. Prostě to dělaj jako práci, z žádnýho samaritánství a ty témata jim asi taky nic neříkaj
Si to představuju tak, že bych já měla adminovat třeba diskuzní server pro motorkáře, to bych si asi taky nepokecala ![]()
@Izzz a můžu se tě zeptat, když je ti to tady tak jedno, proč se vůbec vyjadřuješ v téhle diskuzi? Já teda nemám pocit, že bych tu žila alternativní život, ačkoli uznávám, že co jsem založila tuhle diskuzi, chodím si ji číst a na to, že jsem čekala, že sem přijdou tak dva příspěvky a hotovo, tak osm stran znamená, že to asi dost lidí zaujalo, ať už pozitivně či negativně. A jak už jsem tu psala, to, že mám názor na věci, kterým se nevěnuju jako profesi, je snad normální, to že se vyjadřuju i k věcem, které pro mě nejsou otázkou života a smrti snad taky. Nebo to vidíš jinak? Protože pokud myslíš vážně to, co píšeš, pak už jen to, že jsi sem přidala svůj názor znamená, že si protiřečíš ![]()
@novo123 já si neprotiřečím. Chodím sem a čtu si diskuze. Já se jen pozastavila nad tím, jak někdo hrozně vážně řeší vztahy s lidma z emimina.
@novo123 Proč Tě její názor tak rozhazuje?
![]()
@Gina108 Já jsem to nemyslela tak, že by někdy někde zneužívala svého postavení admina a někde na někoho něco vytahovala..To ani náhodou,nikdy.Ale lehká privilegia stálým uživatelům a profláklým tvářím byla znát..A co si pamatuju starší diskuze z doby, kdy Lesina odešla, neviděla jsem to tak jediná. Teď tu diskutují převážně noví uživatelé, kteří přišli na emimino, jaké je teď..Ti „staří“ se tu občas objeví, jinak jsou pravděpodobně trvale zalezlí ve skupinách, pokud sem ještě chodí.
Ani já jsem neměla potřebu to rozmazávat, i když v počátcích této diskuze při zmínce o Lesině mě trochu „svrběly prsty“
Ale po přečtení té věty z citovaného příspěvku jsem prostě musela..Protože mi to přijde vzhledem k dnešním adminům nespravedlivé a nedivím se, že je to třeba někdy i štve..
Dřív se prostě nestalo, aby admin někomu, komu se říká „inventář emimina“ někomu něco vytkl s tím, že z toho možná budou vyvozeny důsledky. V poslední době jsem to párkrát zachytila a nevidím na tom žádnou nespravedlnost.
Jsem ráda, že se admini snaží, aby pravidla platilo pro všechny bez rozdílu.
Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že to teď do nebe vychvaluju a to, co bylo dřív, haním. Chtěla jsem jen podotnout, že není vše jednostranné(černé nebo bílé).
Že je tu moc reklamy - „péče s láskou k bližnímu“ tento server neuživí.
Mě vyhovuje prohlížeč, který úplně všechny reklamy odstranit neumí..Ale mě to nějak neobtěžuje. Já si to okamžitě nepoběžím koupit.
No, já musím uznat, že hodně souhlasím s Jana206. Jsem tu už nějaký ten rok, adminování s Lesinou jsem také zažila a je fakt, že dojem jsem měla někdy stejný z oněch privilegií starých bardů. Svého času mi to tady přišlo stejné jako na BC. Prostě dříve zaregistrované uživatelky měly výhodu staršího data registrace. Či jak to napsat. Jana to popsala moc hezky.
Kdežto teď mi připadá, že se rozdíly mezi nováčkem nebo služebně starší uživatelkou nedělají. ![]()
Když pominu třeba počet nasbíraných příspěvků pro založení deníčku třeba.
No ale já tu poslední dobou jsem míň než víc a hodně důležitých (či hádavých) diskuzí ani nevidím, takže je možné, že je můj názor zavádějící.
@Jana206 a proč myslíš, že mě tady něčí názor rozhazuje? Je to psané slovo, tón si k tomu přimýšlí každý, kdo to čte, já jsem rozčíleně ještě nenapsala do téhle diskuze ani řádku, to si tam přimýšlí ti, kteří to čtou, evidentně včetně tebe ![]()
@Jazz27 čoveče, tak jsem si všimla, že na mě bez odezvy reaguješ ve dvou diskuzích, to musí bavit
mimochodem jak jsi mě v té předchozí diskuzi upozornila, že nemám přispívat, tak to já původně přispěla do jiné a admini pak celou tu diskuzi hodili k vám a mě jaksi nebylo jasné, proč mě buzeruješ, ale jinak je práce adminů prostě bez chyby ![]()
Já jsem tu taky míň a míň. Ale na rovinu říkám, že to není k vůli adminům nebo jejich změnám, ale děti rostou, život jde dál ![]()
Mám své uzavřené diskuze a z těch nových si vybírám, které mě zajímají..Nečtu zdaleka všude všechno. Hádavé diskuze vynechávám a než trávit celé dopoledne na emiminu, raději dělám něco užitečnějšího a potřebnějšího.
Taky není tolik času..Mám sice miminko, ale k tomu školáka a předškolačku.
Už proto dnes nechápu, kde na to Lesina brala tenkrát tolik času.
Taky se svým způsobem považuju za závisláka na emiminu, ale kdybych měla být admin a být někde na zavolanou nebo do patnácti minut od začátku sporu a ještě tam diskutovat(dlouhou dobu) a neutnout to hned po vyhrocení - jak to dělají dnešní admini a já je plně chápu, tak bych se na to mohla zvysoka vykašlat. Prostě si nemyslím, že admini nerozumějí své práci a nejsou sami rodiči. Myslím si, že mají páru o tom, co dělají a „řídí“. Mají svůj systém, jiné priority. A na některé věci jiné názory než služebně starší uživatelky Ale není to o tom, že by laik moderoval motorkářský web, jak tu psala Gina108 ![]()
Já teď zajímavé diskuze vychytávám až po uzamčení
Nebo se třeba dozvím, že někde něco bylo smazáno.
Ale hlavních změn a přístupů si stíhám všímat a někdy jsem i příjemně překvapená..Až dnešní admini udělali pár změn, po kterých určitá skupina volala už „za Lesiny“, ale nikdy se tak nestalo. Dle mého názoru pravděpodobně ze strachu, že by odešla „stará garda“, která to tu držela v denním živlu.
Tak já toho taky dělám dost (práce na poloviční úvazek, kluk rok a půl, dvojčata tři měsíce, nový dům, prodej bytu
) a možná právě proto mě točí, když vlezu do diskuze o hypotékách a nějakej finanční pytlík se mi snaží vymýt mozek
![]()
@Jana206 píše:
Já jsem tu taky míň a míň. Ale na rovinu říkám, že to není k vůli adminům nebo jejich změnám, ale děti rostou, život jde dál
Mám své uzavřené diskuze a z těch nových si vybírám, které mě zajímají..Nečtu zdaleka všude všechno. Hádavé diskuze vynechávám a než trávit celé dopoledne na emiminu, raději dělám něco užitečnějšího a potřebnějšího.
Taky není tolik času..Mám sice miminko, ale k tomu školáka a předškolačku.Už proto dnes nechápu, kde na to Lesina brala tenkrát tolik času.
Já teď zajímavé diskuze vychytávám až po uzamčení
Taky se svým způsobem považuju za závisláka na emiminu, ale kdybych měla být admin a být někde na zavolanou nebo do patnácti minut od začátku sporu a ještě tam diskutovat(dlouhou dobu) a neutnout to hned po vyhrocení - jak to dělají dnešní admini a já je plně chápu, tak bych se na to mohla zvysoka vykašlat. Prostě si nemyslím, že admini nerozumějí své práci a nejsou sami rodiči. Myslím si, že mají páru o tom, co dělají a „řídí“. Mají svůj systém, jiné priority. A na některé věci jiné názory než služebně starší uživatelky Ale není to o tom, že by laik moderoval motorkářský web, jak tu psala Gina108Nebo se třeba dozvím, že někde něco bylo smazáno.
Ale hlavních změn a přístupů si stíhám všímat a někdy jsem i příjemně překvapená..Až dnešní admini udělali pár změn, po kterých určitá skupina volala už „za Lesiny“, ale nikdy se tak nestalo. Dle mého názoru pravděpodobně ze strachu, že by odešla „stará garda“, která to tu držela v denním živlu.
Taky tak. Prostě dětičky odrostly a už není tolik času tzv. plkat nad pokakanou plínou
.
A mám to jako ty: obvykle narazím na nějakou zajímavou diskuzi až po uzamčení. Že se něco smazalo, to se ke mně ani nedostane
.
@novo123 jsem nevěděla, že reagovat bez vyzvání je trestné ![]()
Za Maminkám v nouzi se omlouvám, tam to trošku rozhasili admini, ale už je to OK, poprosila jsem tě slušně, jestli byste nemohli vedle, že tam je to jen o nabídkách. Tys po mně hned štěkla
že to vidíš jako buzeraci,
s tím já nic nenadělám
hezký den, už na tebe reagovat nebudu, píšu si
k tvému nicku ![]()
@radúna @Jana206 tak já jsem ráda, že admini rozdíly mezi starými a novými uživatelkami nedělají, to je vždycky dobře, každýmu stejným metrem
Jen koukám, že asi máme různý pohled na práci Lesiny. ![]()
@Gina108 píše:
@radúna @Jana206 tak já jsem ráda, že admini rozdíly mezi starými a novými uživatelkami nedělají, to je vždycky dobře, každýmu stejným metremJen koukám, že asi máme různý pohled na práci Lesiny.
Různé pohledy se nevylučují
.
Já třeba netuším a nikdy jsem se nezajímala, kdo adminoval s Lesinou. Lesina byla totiž profláklá, tak přesto bych to nepodávala jenom jako její práci nebo za časů Lesiny. To bych jí ublížila.
Ona byla jako admin chápavá, tolerantní a byla tak nějak naše - byla prostě jednou z nás. Nebyla skrytá pod nicneříkajícím nickem „admin“. Tudíž:
Já jen zaznamenala občas někde, že kde se Lesina/admin zjevila, tam se „prdelkovalo“. Pardon za ten výraz
. I já se přiznám, že jsem měla kdysi dávno takové tendece - zviditelnit se v tom dobrém světle před adminkou a naivně jsem si myslívala, že když si mě všimne nebo se o mně v dobrém zmíní - tak že prostě snadněji zapadnu mezi ty staré ostřílené bardy.
Jak já se za tohle stydím, že jsem chvilku nebyla svá.
Ale omlouvá mě snad moje nováčkovství (novopečená matka k tomu a nováček v internetovém světě vůbec v té době) a proto jsem mívala dost často takové pocity, které popisuje Jana206.
@radúna tuším, že s Lesinou adminovala Sati a taky nějakej chlap, Honza? to fakt nevím, ten byl ale jen na technické věci, npř. někomu něco nešlo apod. Drůbež krotily jen tyhle dvě holky tenkrát ![]()
@Gina108, joooo, Sati, máš pravdu
. Ale to je fakt všechno, co vím…
Ale je fakt, že co si pamatuju přístup Lesiny, byl takový mateřský, rozumný. Myslím, že byla strašně moc hodná adminka.
O nikom dalším nevím, nepamatuju si.
Nikdy jsem neměla (zatím) konflikt, žádné upozornění nebo něco takového jsem nedostala, tudíž nevím, kdo to tu vedl. Krom postřehů z diskuzí.
Jen jsem kdysi zaznamenala, že emimino zakládala Lesina s Missorkou (nevím, zda píšu dobře), že jim to nevyšlo a Missorka je na BC? Víc ani ťuka nevím.