Kvalita spermatu

2
24.10.09 15:52

Kvalita spermatu

Ahoj,

S manžílkem se snažíme o mimčo od června letošního roku. Vzhledem k tomu, že jsme spolu necelý rok a jsme do sebe hodně zamilovaní a přitahujeme se milujeme se skoro denně, někdy dokonce vícekrát. Protože se nám nedaří stále otěhotnět ačkoliv ovulace probíhá a menses přichází na hodinu přesně, došlo nám, že může být problém v kvalitě spermatu. V hlavě mi probíhají otázky typu zda jsou dostatečně vyzrálé apod. Holky poraďte…jsem zoufalá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
24.10.09 15:56

ahoj - problém můžem být v čemkoliv, po 4 měsících je brzy soudit (za normální se bere rok snažení!), ale pokud Vám to s manželem nedá, tak ať si zajde do nemocnice nebo do CARu na vyšetření spermia a budete mít jasno

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
24.10.09 16:03

Ahojky, my se snažíme s přítelem otěhotnět teprve 3. měsíc, panu doktorovi jsem řekla, že už půl roku, ale hned začal situaci řešit. Já čekám na menstruaci - 2. den cyklu - na hormonální profil a přítel šel hnedka na krevní test na HIV, musí být negativní ( to je standartní vyšetření před spermiogramem ) a hned jak budeme mít do 14 dní výsledky, tak mi můj gynekolog vypíše žádanku na spermiogram. Takže se zkus poradit se svým gynekologem, držím pěstičky. :-)

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;7;42/st/20090916/k/79e7/ttc.png:http://tickers.TickerFactory.com/…79e7/ttc.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
24.10.09 17:08

Test na HIV není standardním vyšetřením před spermiogramem.To je povinné pouze pro dárce spermatu.
Jinak k otázce.Můj dr. posílá na vyšetření oba partnery po půl roce,což jsem odmítla.Dnes bych to absolvovala hned po 6 měsících.Ale jinak většina doktorů situaci řeší až po roce nechráněného styku.A věř,že v kvalitě sperma to být nemusí.Já třeba měla špatný hormonální profil.Ms na den přesně,ovulaci jsem také měla.Domluv se s dr.Přeji dobré výsledky a brzké //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
24.10.09 18:57

Nebo treba pricinou muze byt i to, co rika moje gyndarka - sex kazdy den muze byt i jednou z metod zabraneni poceti, protoze spermie nestihaji dozrat.. :wink: Nejlepsi je to tak po 3-4 dnech, kdy jsou zrale..
Coz ale u nas asi neplati, protoze obe deti jsme pocali v dobe ovulace zaroven sexu 7 dni v kuse :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
24.10.09 19:22

nam v CAR rikali obden, jinak 3 mesice opravdu nic neni
byt tebou , koupim si ovu testy v lekarne , nejprve zjistete, ze mas ovulaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
24.10.09 20:17

také musím říct že HIV není standard manžel byl dvakrát bez nej,..a 3 mes..je zbytečný plašení…záleží taky jestly si brala antikoncepci, avíce faktoru..hodně delá psichyka…ovutesty na určení ovu dobrý ale me sepodle nich teda nepodařilo otehotnet ..a že sem je používala4-5 mes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 22:34

Ahoj

Snažíme se s manželem o miminko 3 měsíce možná teda už déle jak 3 měsice a nejde nám to jsem teda po operaci vaječníků jeden mi vyjmuli a někteří lidé mě moc straší že vůbec neotěhotním že to ani nejde ale jelikož mam švagrovou a ta neměla celý život menstruaci a má zdravé 3 děti a čeká další tak si myslím že by neměl být problém otěhotnět z jedním vajíčkem jsem po menstruaci jako nová vevnitř tak nevím proč to nejde :,( mám stoho depku že to nejde
Těším se až to přijde ale silně otom pochybuji jsme s manželem 6 let a řekli jsme si že už je čas na miminko přivést na svět něco krásného jako je miminko :srdce: nevim kde je ten problém

Asi ve mě a hodně velký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.8.19 22:40

Přestaň šílet proboha! Snažíte se tři měsíce, normální je rok. Navíc pokud nemáš jeden vaječník, tak je dost dobře možné, že ovuluješ jen ob měsíc. Í ve zdravém cyklu s ovulací je pravděpodobnost otěhotnění jen 15%. Přestaň na to tlačit, přestaň se stresovat a užívejte si normálně sex. Jestli budeš takhle blbnout, tak si otěhotnění zablokuješ stresem. Zatím si můžeš koupit ovulační testy a zjistit zda a kdy máš ovulaci. Teprve kdyby nebyla ovulace tři měsíce po sobě, má smysl jít na gynekologii.

• Citovat
  • Upravit
27.8.19 22:45

@Janli

Díky budu se snažit na to nemyslet a myslet na něco jiného a dám tomu volný průběh půjde to samo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
27.8.19 22:55

@Michaelafrancová zaprve by bylo vhodne psat ve vetach a ne jen v jedne vete cely text ;)
Zadruhe operovali vajecnik nebo vejcovod? I tak se otejotnet da.
A i u uplne zdraveho paru trva otehotneni treba rok, sance na otehotneni v jednom cyklu je jen 25%.
Takze hlavne se zklidni ;) a hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.19 06:15

@blumen díky já už jsem klidná :lol: už nemam proč být nervózní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie