Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Sama jsem DM 1, sice žena ![]()
Na jakýkoli problém ohledně kvasinek atd je nejlepší hodně pít a hlavně mít co nejnižší glykovany hemoglobin.
@Anonymní píše:
Pardon za anonymitu, snad to vzhledem k tématu chápete.Můj již skoro dospělý syn má cukrovku typu 1, nedávno za mnou přišel s tím že ho penis pálí a neustále svědí předkožka, u doktorky mu řekli že je to kvasinková infekce, což je prý u diabetu velmi časté, napsala mu nějakou mastičku, která stejně nefungovala, když mastičku vysadil bylo to ještě horší než na začátku. Syn to se mnou řešit nechce čemuž rozumím, protože je stále v pubertě, ale nechci aby s tím měl nějaké větší potíže.
Má váš syn, přítel nebo manžel podobné zkušenosti? Jak to nakonec dopadlo, díky za odpovědi?
S tím moc dělat nejde. Jeden známý, který taky diabetes 1 typu, tak podstoupil v 15 obřízku. Řešení by bylo nechat si předkožku trvale staženou dozadu. Jenže u diabetu bývá mnohdy ta kůžička užší, takže to nejde. Obvykle doktoři sami tu obřízku navrhnou.
@Anonymní píše:
Sama jsem DM 1, sice žena
Na jakýkoli problém ohledně kvasinek atd je nejlepší hodně pít a hlavně mít co nejnižší glykovany hemoglobin.
To právě syn dodržuje, je pravda že s pitím má trochu problém ale snaží se, glykovaný měl syn naposled výborný.
@Náhodný host
Taky jsem něco nakového četla, ale snad nebude operace nutná, co vím tak syn má předkožku v pořadku, zkusím mu to navrhnout.
@Anonymní píše:
@Náhodný host
Taky jsem něco nakového četla, ale snad nebude operace nutná, co vím tak syn má předkožku v pořadku, zkusím mu to navrhnout.
Tak pokud by mu to nevadilo, asi by to bylo nejjednodušší.
@Anonymní píše:
To právě syn dodržuje, je pravda že s pitím má trochu problém ale snaží se, glykovaný měl syn naposled výborný.
Co presne znamena vyborny? Kolik je mu presne let? Jak se stravuje?
Jsem žena a mám cukrovku 2.
Občas tahle problémy mám. Žádný cukr v jídle!
Když už se to stane, kup mu volně prodejné masti co jsou na kvasinky pro ženy, ať si maže…
Pokud má problémy déle, může zkusit chytrou houbu. Další variantou by mohla být autovakcína - u žen funguje, ale nevím, jak u mužů a u diabetiků. Asi by stavu za to zjistit, jaký druh kvasinky má - ne všechny jsou citlivé na všechna antimykotika.
@Lenka_Hal píše:
Co presne znamena vyborny? Kolik je mu presne let? Jak se stravuje?
Je mu 17 a glykovaný hemoglobin měl 40, což je na kluka v pubertě skvělý.
@Anonymní píše:
Jsem žena a mám cukrovku 2.
Občas tahle problémy mám. Žádný cukr v jídle!
Když už se to stane, kup mu volně prodejné masti co jsou na kvasinky pro ženy, ať si maže…
Kvasinky živí právě ten cukr. A taky potřebují vlhko, proto se dělají třeba ty obřízky. Masti nemusí pro ženy, antimykotické krémy jsou jak třeba na chodidla, tak klidně i žalud a předkožku - to třeba Clotrimazol má uvedené v letáku. Ženská varianta je, když to má být dovnitř.
@Náhodný host
Syna by zajímalo, jestli si má nechat tu předkožku staženou už na trvalo, nebo to bude moct někdy vrátit?
Ten váš známý co musel na tu obřízku, to podstoupil právě kvůli cukrovce?
Já totiž úplně nechápu jak stažená předkožka pomůže zánětům.
@Anonymní píše:
@Náhodný host
Syna by zajímalo, jestli si má nechat tu předkožku staženou už na trvalo, nebo to bude moct někdy vrátit?
Není tam tak vlhko - asi jako, když mají ženy chodit naostro.
@Anonymní píše:
@Náhodný host
Tak chce to celkově, volné kalhoty, volné trenky, boxerky, žádné upnuté slipy ap. Radu co nejvíc nechávat předkožku vzadu, to dávala jedna doktorka v nějaké poradně u podobných problémů. Pomůže i když to je jen zčásti, lepší je trvale odkrytý žalud, když to místo s kvasinkami je na vzduchu. Těm pak chybí vlkost a nemůžou se množit.
Ano, ten známý tam šel kvůli cukrovce. Ale potíže bývají dvojí, jednat tyto záněty, ty jsou i diabetiků dosti časté. Pak bývá i zúžená předkožka, ta možná vznikne jako následek těch zánětů. Pokud by měl tu kůžičku užší, tak ji vzadu dlouho mít nemůže, trvale vůbec ne. Pokud je volná, tak může být stále vzadu. Radši mu to zkontrolujte. Nesmí to otékat ani bolet. U doktorky to taky musí ukázat, navíc tam je sestra, nechápu, proč byste to neměla zkontrolovat.
@Havlova píše:
Není tam tak vlhko - asi jako, když mají ženy chodit naostro.
Tak zdravotně to je nejlepší, nejde to z jiných důvodů. Hlavně u kratších sukní. Ale proč to tak nemít doma. U těch mužů to je složitější, pokud by byla předkožka na konci užší, tak trvale vzadu ji mít nemůže. Měla by mu to zkontrolovat.
Pardon za anonymitu, snad to vzhledem k tématu chápete.
Můj již skoro dospělý syn má cukrovku typu 1, nedávno za mnou přišel s tím že ho penis pálí a neustále svědí předkožka, u doktorky mu řekli že je to kvasinková infekce, což je prý u diabetu velmi časté, napsala mu nějakou mastičku, která stejně nefungovala, když mastičku vysadil bylo to ještě horší než na začátku. Syn to se mnou řešit nechce čemuž rozumím, protože je stále v pubertě, ale nechci aby s tím měl nějaké větší potíže.
Má váš syn, přítel nebo manžel podobné zkušenosti? Jak to nakonec dopadlo, díky za odpovědi?