Opakovane záněty močových cest bez nálezu bakterie

10
18.11.22 10:36

Opakovane záněty močových cest bez nálezu bakterie

Hezky den přeji,
od června a jedné neuvazene návštěvy koupaliště mě trápí záněty močových cest, které se opakuji každý měsíc, někdy i častěji 🙈Brala jsem za léto 3× atb furolin a jednou jednodenní atb Urifos, avšak i po nich to nebylo nikdy úplně 100%. Navštěvuji urologii, kde mi koncem října dělali i cystoskopii a žádný zánět prokázán nebyl. Ted uz mam zase týden problémy a kultivace moči i pochvy opět negativní. Nemám nijak šílené problémy, při močení nic nebolí, jen cítím skoro cely den nepříjemný tlak na močení a občas řezání (hlavně kolem močové trubice). Problémy přichází vždy hned po ranním močení. Od partnera to nemám, používáme ochranu navíc od srpna bohužel pust… Antikoncepci neberu skoro 3 roky. Zkoušela jsem uz blokurimu, rowatinex, vitagyn c, brusinky, utipro plus, beru 3m dámska probiotika, snažím se oblékat poradně, piju 2-3l denně, sladké jim minimálně.
Za každou radu budu vděčná 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
18.11.22 12:38

Na co jsi brala Furolin, když se neprokázal zánět, jestli to dobře chápu? Nebo před nasazením ATB zánět prokázán byl? Co našli v kultivaci - e-coli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.11.22 14:14
@MartinaCV píše:
Na co jsi brala Furolin, když se neprokázal zánět, jestli to dobře chápu? Nebo před nasazením ATB zánět prokázán byl? Co našli v kultivaci - e-coli?

V kultivaci mi nic nevychází prave, akorat zvýšené leukocyty. Naposledy mi byl furolin nasazen hlavně z důvodu cystoskopie, protože v moci byl dle doktora mírný zánět (to mi kultivaci nedělal). A urifos jsem dostala v zahraničí v říjnu, protože jsem měla v krvi bílkoviny a krev dle MUDr. Každopádně je divné, ze byt v kultivaci bakterie nejsou, tak furolin pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.22 15:22

Ses si jistá, ze je to od močových cest? Na jaké všechny bakterie ti urolog dělal testy? Já osobně bych si zasla na gyndu nebo do nějaké laborky a nechala si vyšetřit komplet všechny případný bakterie. Muže to byt například Ureaplasma, mykoplasma a na to se standardně testy nikde nedělají, způsobuje to neskutecne problémy, přesně tento diskomfort. Mne totiž asi před rokem vyšla Urea pozitivně a dlouhodobe jsem řešila neustálý vracení se těchto problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.22 15:24

A dodám teda, ze když jsem měla tyto problémy, ten diskomfort, neustále jsem chodila mocit, opravdu neustále. Samozřejmě řezání, pálení. Člověk by si hned domyslel, ze je to zánět močových cest, ale muže to byt i úplně jiná bakterie, přece jen je to od sebe “kousek”. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
18.11.22 15:57

Ahoj, a vím, že tohle asi slyšet nechceš, ale nemůže to být i psychikou?
Já mám osobně odzkoušené, že psychika dokáže opravdu hodně. Možná na to tolik myslíš, že si to sama přivoláváš. Tělo je úžasná věc a já sama jsem se divila, co dokáže, když jsem dlouhodobě bojovala s „kvasinkovou infekcí“, vyzkoušela jsem snad všechny čípky na světě a pořád mě to tam dole svědělo, píchalo, všechny testy ok. No a po skoro roce jsem si našla přítele, přestala na to myslet a jako mávnutím proutku toto zmizelo.
Kór když říkáš, že to není tak akutní, jakože tě nic nebolí atd., tak to přesně může být ten případ.
Já jsem na záněty močáku docela náchylná a občas se mi stane, že tam dole cítím diskomfort, jako kdyby se mi to rozjíždělo. No vždycky si dám kapky, řeknu si, že to bude ok, že jsem neměla kde prochladnout a pak to zmizí. A naopak, když se tomu nechám poddat, mám takové nepříjemné pocity (nejen v případu s močákem, ale funguje to i s průjmy, bolesti břicha, hlavy atd.) déle.
Neříkám, že to musí být vyloženě tvůj případ, ale můžeš aspoň si říkat, že kdyby to něco bylo, doktoři by to už zjistili a že jsi nic nezanedbala.
Přeju brzký návrat k normálu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.11.22 17:51
@DinkyD píše:
A dodám teda, ze když jsem měla tyto problémy, ten diskomfort, neustále jsem chodila mocit, opravdu neustále. Samozřejmě řezání, pálení. Člověk by si hned domyslel, ze je to zánět močových cest, ale muže to byt i úplně jiná bakterie, přece jen je to od sebe “kousek”. 😀

Tyto potvory znám taky no, dokonce jsem četla, ze se nemusí projevit na steru, ale až z krevních testu. Taky zvažuji laborku jako samoplatce… na uro/gyne mi ty testy přijdou dost osizene. A co pomohlo prosimte tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.11.22 17:55
@Ivcos píše:
Ahoj, a vím, že tohle asi slyšet nechceš, ale nemůže to být i psychikou?
Já mám osobně odzkoušené, že psychika dokáže opravdu hodně. Možná na to tolik myslíš, že si to sama přivoláváš. Tělo je úžasná věc a já sama jsem se divila, co dokáže, když jsem dlouhodobě bojovala s „kvasinkovou infekcí“, vyzkoušela jsem snad všechny čípky na světě a pořád mě to tam dole svědělo, píchalo, všechny testy ok. No a po skoro roce jsem si našla přítele, přestala na to myslet a jako mávnutím proutku toto zmizelo.
Kór když říkáš, že to není tak akutní, jakože tě nic nebolí atd., tak to přesně může být ten případ.
Já jsem na záněty močáku docela náchylná a občas se mi stane, že tam dole cítím diskomfort, jako kdyby se mi to rozjíždělo. No vždycky si dám kapky, řeknu si, že to bude ok, že jsem neměla kde prochladnout a pak to zmizí. A naopak, když se tomu nechám poddat, mám takové nepříjemné pocity (nejen v případu s močákem, ale funguje to i s průjmy, bolesti břicha, hlavy atd.) déle.
Neříkám, že to musí být vyloženě tvůj případ, ale můžeš aspoň si říkat, že kdyby to něco bylo, doktoři by to už zjistili a že jsi nic nezanedbala.
Přeju brzký návrat k normálu. :kytka:

Toto mě uz taky napadlo a muže to byt u mě určitě ovlivněno i psychikou… mam vždy období, kdy to je dobry, tak mam radost a potom cítím, ze se něco chystá a hned jsem z toho špatná a pak uz to jede no 🙈přes léto se mi to stávalo s dovolenymi, ze před každou dovolenou mě postihl zánět a odjizdela jsem s nim. I partner uz naznačil, jestli to nemůže byt psychikou 🙈ale je divné, ze se to vždy ohlásí, když mi je psychicky dobre a potom jsem až ve stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
18.11.22 20:34

Zaměřila bych se na celkovou imunitu - vyšetření u imunologa (Ideálně MUDr. Karin Černá, Praha, TOP imunoložka, za kterou se jezdí i přes celou republiku) a jak už bylo řečeno výše, tak Ureoplasma, Mykoplasma, chlamydie.. prostě rozšířený náběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
18.11.22 21:11

V DM kup březovou bio stavu, tu pij. Pokracuj v Rowatinexu. Hodne tepla. Teple koupele každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.22 22:45
@Alena928 píše:
Tyto potvory znám taky no, dokonce jsem četla, ze se nemusí projevit na steru, ale až z krevních testu. Taky zvažuji laborku jako samoplatce… na uro/gyne mi ty testy přijdou dost osizene. A co pomohlo prosimte tobě?

Přesně tak, nemusí. Já byla na testech víckrát a někdy mi vyšly pozitivně, někdy negativně i přes to, ze se mi problémy vracely. Měla jsem asi dvakrát ATB přímo na tyto problémy, muzu případně dohledat v mailu. Ale upřímně mám pocit, ze je to neverending story, u ne je ti už trochu chronicky a jak už tu bylo zmíněno, ona i psychika je s tím dost úzce spojena, s tím souhlasím i já. Já teda používám specialni gely na intimní hygienu, většinou nějaké antibakterialni, části si dělám výplachy Rosalginem, lactofeel si dávám preventivně…Za mě bych určitě zasla do laborky a nechala si udělat komplet všechny stery na toto a pak teda případně i partner by měl byt preleceny. Je to nepříjemný, ale takto si to lidi neustále vrací. Ty atb bohužel nejsou řešení do nekonečna no, já už pak další ani nechtěla. Teď už musím zaklepat se to děje tak 2× do roka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí