Poradna duly
Jana Čurdová
Čau kočandy,
právě jsem zjistila nemilou věc… mám v práci smlouvu na dobu určitou do 31. března 2010 Pokud mám dobu určitou mohou mě vyhodit i jako těhotnou!!! Nevíte jak to pak je z mateřskou? Když jim třeba v listopadu nebo prosinci řeknu, že jsem těhotná, oni se seknou a vyhoděj mě… poběží mi i přesto ta 7 měsíční mateřská z platu který jsem brala v předchozím zaměstnání? Pokud by mě chtěli vyhodit… můžu jít na nemocenskou?
Jsem z toho docela vedle… na moje místo už se totiž půl roku dere jiný zaměstnanec a když oni teď zjistí že čekám dítě, udělají semnou krátký proces. Nebo nemůžou?
Papayo já si myslím, že i tak by Ti mělo jít těch sedm měsíců z platu, ale lepší by bylo si to pro klid ověřit, nemáš nějakou známou, která dělá personalistiku? Mrknu na net, jestli tam není k nalezení něco chytrého…
Jsi zlatíčko, jdu na to juknout!!!http://cdn.content.sweetim.com/…000203CE.gif
Jo, takže když mě vyhodí a já v ochrané lhůtě nastoupím na nemocenskou a pak mateřskou tak to bude cálovat stejně on. Tak alespoň to!!!
To já taky vůbec netucha jak to budu mít jsem skoro rok nezaměstnaná, nejsem hlášená na ÚP a zdravotní si platím sama…nevíte někdo jak je to v tomhle případě, nějak jsem to nevygooglovala
ahoj vsem, ja mam za sebou uz druhou/ci treti?/ snidani, kdyz nejim co 2 hodiny je mi silene blbe…kdybych aspon se vyzvracela, mozna by se mi ulevilo, ale takhle...... jak tu nekdo psal o tech slaninovych rohlikach/ci co/ PRISNE SE ZAKAZUJE MLUVIT O CESKEM JIDLE!!!!!!!!!!!!! ja mam tak silene chute na ceska jidla, hlavne ty z meho detstvi, ze slintam i ted… cesky chleba, rohliky, kolace, vanocka…rizek, knedlik, pizza z nasi supe pizzerie…holky ja se asi zblaznim...... nemate nektera recept na obycejny chleba ci rohliky, ale jak je upect v troube, pekarnu nemam…a hlavne jednoduchy recept na vanocku-mnam… i tak to neni ono, je tady jina mouka, mleko, kvasnice…ale uz jen pro ten pocit…delam knedliky, ale nejsou jak ty ceske, ale aspon tak…
a K te materske- tady v UK je celkove materska asi 9 mesicu/na matersdkou muzete jit klidne uz v 5 mesici, ale pak ji mate o to kratsi s ditetem/, pak si muzete vzit 3 mesice neplaceneho volna a pak zpatky do prace, nebo zit jen z manzelova platu…tak se desim jak to s nama dopadne, ale manzel jeste nevi, ze po materske se vratim do CR…nedovedu si predstavit, ze bych od napr.7 mesiciniho mimca sla do prace- stejne bych musela platit hlidacku ci chuvu a ta bere stejne penize jake ja mam v praci…coz se mi nevyplati, ale manzel nejak neumi pocitat a ma pocit, ze kdyz pujdu do prace, ze to zvladnem…ale dojde mu to brzy, kdyz dam cizi babe cely muj plat, ze
![]()
viky, ty jsi OSVC? nebudes mit narok tez jen na tu 4letou variantu? nekde jsem o tomhle cetla, zkusim to najit…
Ahoj,
takja jsem dneska neskutečně vytočená. ten malý mi dáva zabrat. Dneska už dostal i facana protože mi nervy faaakt jako vytekli…grrrrr
http://www.sirmi.ic.cz/smajl/30.gif
papay: ty jsi nějak v ochranné lhutě 280 dní myslím. Ale pro tebe by bylo lepší se už ted hodit na nemocenskou. At tě nemuže vyhodit…brala by si prachy z prácaku a tak budeš ještě trošku odírat stát a myslím že my těholku na to máme právo…A hlavně potrapíš zaměstnavatele ![]()
lili ty jsi ted kde platiě zdravotku? V ČR?
Viki: pokud si platiš sama zdravotku a socialku tak si myslím že máš normálně nárok na mateřskou tu nejnižší částku tak jako kdyžje někdo nezaměstaný a paltí za něho UP…
oblacek: udavaji se na prukazku dva terminy - jeden dle PM a druhý dle ultrazvuku. Podle toho PM se počítá s všeobecným průměrem, že ovulace je 14 DC. Já mám ale ovu až 25 DC, takže Mudr říkala, že termín dle PM vůbec nebudeme brát v potaz. Pokud víš, kdys měla OVU, tak přičti 14 dnů, a v takovém TT jsi.
viky: myslím, že na zdravotním je závislá mateřská, a rodičovská se potom počítá ze sociálky. Ideálně zeptat se na pojišťovně a sociálce, protože by to mělo být počítané z toho, co si platíš, když nemáš žádný příjem.
Holky, to je hrozná droga tohle fórum - já jsem teda v práci, ale furt nakukuju, co je tu nového. A tady to vypadá jak o víkendu ![]()
jj platím si zdravotní normálně v ČR. Před rokem jsme se odstěhovali z Phy na totál venkov a když jsme si spočítali, kolik bych v dnešní době vydělávala, odečetli dopravu vzali v úvahu že se domu dostanu v osm v devět večer…tak nám z toho vyšlo, že bude zatím v klidu když budu doma, tak si platím zdravotní sama.