Poradna duly
Jana Čurdová
Filad - hmmm vajíčka
Ondra je z kolegama z práce v hospůdce… že bych do toho taky šla? ![]()
Aby se nám to dobře blinkalo
nebo jsem ještě přemýšlela o pangasovi na másle… jen vyndám z mrazáku okořením a hodím na pánvičku
![]()
Ty vole, to už hraničí z obžerstvím.
Ale jsem ráda, že mi aspoň neni blbě - přes den ta chuť moc neni.
No ja je nejdriv chtela na chleba, ale jak jsem je dala varit, tak jsem si vsimla, ze tam mam jeste od vcera testoviny, tak jsem si dala to, zajedla to bilou cokoskou … vajicka vychladly a ted je dlabu takhle hezky samotne na tvrdo jen vzdycky trosku osolim ![]()
holky vy mi teda děláte chutě - ale asi ty vajíčka odložím až na ráno - před půl hoďkou jsem zdlábla dva pořádné krajíce s ramou a čerstvýma povidlama od tchána. Mimořádně se ze švestek neudělala slivovice ![]()
Viky: ten chleba jsem dělala zatím jenom dvakrát, a poprvé jsme ho s manžou sežrali ještě teplý (tos měla vidět, jak se nad náma pak vznášely peřiny)
recept je 350g pšeničné chlebové tmavé a 350 žitné chlebové tmavé (asi by to šlo i z normální „nechlebové“ mouky), 10g soli a 300ml vody a dva pytlíky toho expres oetkera nebo 20g droždí (nerada se s něčím piplám), můžeš přidat různá semínka nebo kmín. Dělávám to z poloviční dávky - aby to bylo na jeden pytlík. Recept je z obalu na tu mouku. Těsto je tak za 10 minut hotové. Vytvaruješ bochník - vyšší, protože se při pečení trochu rozplizne, potřeš žloutkem. Prvních 10 minut pečeš na 250°C - aby trochu zezlátl, pak 30-40 minut na 175°C (podle velikosti chleba). Ono to vyjde dráž než kupovaný, ale my nemáme za rohem nonstop Tesco ![]()
Zizo neprud a pridej se abys pak mohla vypravet o rannim vajickovem cerstvem vanku
![]()
haha, tak jsem si teď všimla, že denně prokecáme klidně 8 stránek a bude se to asi zvyšovat. Než porodíme, budeme tak na 2500 stránce
![]()
Hele, to je fakt divný, já mám snad plný břicho ?!? To jsem za posledních 14 dní nezažila. Sotva jsem něco dojedla, už bych zase něco snědla (plný ucháč mléka, ,děvečku s jetelem, sedláka se senem …). Doufám že se mi teď trávení neobrací, a nechytnu tu vaši blujavku !
no a az se pak podivame na tyhle stranky s tema uzasnyma chutema tak se z toho poblinkame jeste po porodu
![]()
ahoj, diky za recept na chleba, zkusim ho, snad nebude vadit, ze nam trouba moc nejede a ze asi bude problem sehnat zitnou mouku… dam pak vedet co z toho v britskych podminkach vzniklo a jak a kudy to pak odeslo ![]()
Jinak my dnes byli nakoupit a stavili se na obed- neodolala jsem a dala si tradicni fish &chips,obrovsky talir se spoustou coleslawu…za 2 hodky jsem uz u kamosky do sebe ladovala zakusky a doma chleba se tvrdym syrem/to muzu porad a v jakemkoliv mnozstvi/…ja se za chvili nepostavim..... mam silene chute n maso, tak to asi bude kluk ![]()
a po dni prujmu mam zas zacpu a perinu nadzvedava manzel, ja nemam asi uz ten druhy otvor ![]()
a k tomu krvaceni , casto „po“- pokud je ta krev nahnedla ci jemne ruzova a neni toho moc nic se nedeje, muj doktor mi to vysvetlil tim, ze praskaji jednotlive cevky, tim jak se deloha roztahuje a tak jak delame ty smesne ohyby, tak dostava vse vic zabrat,no… ![]()
ZDRAVI VSECHNY NEPRIHLASENA LIKY
A JESTE FILAD- diky za krasny seznamek, jsi bezkonkurencne nejlepsi nastenkar mesice
a diky za povzbuzeni ![]()