Poradna duly
Jana Čurdová
Oblacku, pocita se to nejdriv od posledni MS, a kolem 10.-12. tydne kdy je mereni tak dr. urci nejpresnejsi datum… dokonce jsem cetla, ze treba i podle pohybu se uz moc nepocita, ze se od toho upousti… takze v tom 10.-12. tydnu ti dr urci teprve TP … nebo pry takhle se to dela nejcasteji… podle MS se dr. ridi spis nejakou tou pribliznosti… ale jde prave o to, urceni tydne dle MS je nepresne prave kvuli ruznym cyklum u zen a tohle se da opravdu vztahovat spise na ty, ktere maji cyklus 28 dni…
V tom pripade bych ti asi doporucovala Podoli… ja tam sice nerodila, ale dle i fotografii myslim, ze to je asi nejprijemnejsi prostredi… ja bych se spis bala abych to tam pripadne stihla (preci jen pry byvaji i ty druhe porody rychlejsi), ale taky proto, ze u toho Apolinare uz to znam a vim jak to tam chodi…
Jako docela na prd je, ze se zenska muze zaregistrovat jen do jedne no…
no ale teda to ze se vubec musim ve 14 tydnu zaregistrovat do porodnice me hodne prekvapilo… kdyz jsem rodila malou, tak to nebylo…
Oblacku tak v Podoli na nadstandardu je moznost pro prespani doprovodu
ahoj, ja se teda divim, ze uz musite resit v ktere porodnici se musite zaregistrovat-ta Praha…moc to nechapu, protoze stejne nikdy nebudete vedet ktery den budete rodit a kolik mamin tam bude, tak vas stejne muzou i registrovanou pry poslat jinam… i kdyz tady je to tez na nic, me rekli, ze proste pujdu do Antrim hospital, je to nejhorsi nemocnice v sev.Irsku/nemam to jen ze sve hlavy a ze svych zkusenosti, ale od mnoha lidi, dokonce i ze statistik/…navic tam berou az kdyz opravdu rodite, takze kamoska tam jela, poslali ji zpatky, dojela domu a jela zpatky…je to totiz 60 km a tim cestovanim v aute se ji to poradne rozbehlo…takze tu je normalni, ze porodite nekde na parkovisti, protoze nemuzete sedet v porodnici ani o 10min.dele nez oni chteji…to jsem se rozcilila
ale ja to jeste neresim, cekam az mi za mesic reknou jestli jsem vubec tehotna/uz jednou jsem mela prazdny vacek, ale telo to nepoznalo a chovalo se tehotne/ jsem se nejak rozjela, to je tim, ze je mi zle…vcera byla party a meli tam tak dobrou cesnekovou pomazanku, ze jsem neodolala ![]()
Teda Liky, to je docela sila v tom Irsku… chjo… hele a neuvazujes, ze bys rodila uz v Cechach? Ja tu registraci taky teda nechapu, fakt me to dost prekvapilo… navic ja malou rodila o 3 tydny driv… jako opravdu postaveny na hlavu… navic presne v terminu porodu porodi nakonec jen par procent zen…
cetla jsem, ze je to problem jen Prahy- tak nechapu jestli je tam tak malo porodnic, nebo je tak moc rodicek? rekla bych, ze statisticky by babyboom mel byt celorepublikovy…nebo jenom v Praze je tak blaze, ze se tam tehotni a rodi vice? ![]()
Ja nemam v CR pojisteni a kdybych chtela rodit musim si vse platit, nebo si zaplatit pojisteni pro cizince/tj.cele obdobi tehotenstvi+ porod + prip.nadstandardni peci, do ktere se pocita kdovico/ musela bych prijet tak 2 mesice pred porodem, protoze me jinak nemusi pustit do letadla- tim bych musela jit na materskou uz tak brzy/ta je cca jen 6-9 mesicu-jeste nevim, kolik mi bude ochoten zaplatit zamestnavatel, ale jak je znam-tak co nejmin/a hlavne-chci u porodu manzela a on musi do prace, takze jet na TP do CR a cekat nemuze...... priznam se, ze zatim to neresim, dokud proste neuvidim ten UZ, ze je vse OK tak si ani nepripadam tehotne/bojim se zklamani, tak nejak vnitrne to porad odmitam i kdyz se samozrejme trepu aby bylo vse v poradku/
no teda koukam, ze to mas pekne komplikovane … a nestresuj se, vsak ono to tentokrat dopadne dobre … proste musi
ja na kontrolu jdu o tyden pozdeji nez ty … tedy 3.11. ale premyslim opravdu o te pohotovosti, abych se do te doby uklidnila… ![]()
Omyl, nechci se našeho státu zastávat, ale mateřská v Kanadě a taky na Novém Zélandě = 0, o porodném ani nemluvě … mám to z první ruky …
prostě, když chce žena dítě, holt ji musí manžel uživit a nemůžou se ani částečně spolehnout na stát, navíc v Kanadě sestru pustili po porodu hned na druhý den domů, déle si nechávají jen závažné případy …
takže holky ruku na srdce, nejsme na tom zdaleka špatně vzhledem k jiným státům, musíme být vděčně za to co je … a SocDem + svět. krize nás a budoucí potomky dostala díky svému rozhazování do velmi špatné situace a kdyby se s tím už nezačlo něco dělat, tak by dopadl celý stát v budoucnu špatně, holt si budou muset opasky utáhnout všichni, akorát mě štve, že když všichni, tak všichni, jenže ona si vrchnost těžko schválí snížení platu o deset procent … ale to je zas jiná depata, takže buďme rádi za to co máte, nebo budete mít, protože to opravdu v jiných zemích takhle nefunguje, holt chceme děti, tak musíme " bojovat" i co se týče financí každá po svém …
sluni
Sluni, jj, presne tak, ja myslim, ze kazdy normalni clovek si dobre uvedomuje, ze tato situace se resit proste musi a to tim zpusobem, ktery se nastavuje, ale prave jde o to, ze lidi to chteji spravedlive, bud tedy si opasky utahneme vsichni a vsichni se s tim popereme, nebo to proste lide brat nebudou… a prikladem ma jit vedeni statu… to je proste fakt… co se tyce takove pece o tehotne, jiz jsem slysela mnoho prikladu jak to chodi v zahranici, a jsem rada, ze jsem v Cechach…
Btw Sluni hod nejake info sve do tabulky ![]()
Ahoj všem, tak jakou máte neděli?
Tak jsem včera zvládla uvařit ty játra v celku v poho, ale dneska ...... dělala jsem hovězí vývar
je mi táááákkkkk zleeeee moje dnešní skóre jedna suchá tři dny stará houska a jablko, chce se mi hrozně spát, ale musím se překonat. Drahá polovička dře jak kůň tak je mi úplně trapný se lehnout ![]()
Ahoj spisovatelky,
mužete mi říct co blbnete 6stránek poSAT??? kDO TO MÁ PAK ČÍST?? Normálně nestihám. Malý usnul tak mám klid a mužu na chvilku na internet. \už asi necelý týdenmi je docela špatně. Pořád tak nějak těžko na zaludku..chutě mám jíst chci ale pak mě natahuje. \nezvracím ale mám pocit že budu…
Manžela mívam taky často pryč ale jsou to spíše sluýebky.. |Týden se mi flaká někde po \praze pak zas děčín a tak ale víkendy jsou naše. Aspon něco…
Sex..nula bodu…bolesti nejsou ale nesexujem manže ma strach…takže až po 3 mesici…
rea
Náš system na vyplacení dávek je pořád ještě lepsi než kdekoliv jinde..jinde nedostanete ani korunu…V americe už vubec ne…tam i zdravotní pojištění je šilené…vím jak to tam chodí..život nádherný ale co se týče zdravotnictvi šilené..za zub jsem tam skoro nechala výplatu…mazec…A vše je odkazano na chlapovi…Pokud si nemužete dovolit chuvu tak je to na prd.. A ta chuva je někd\y drahší než váš plat..a jesle nebo školka..uplně jiný system…a hlavně to stravovaní v školce…Už v školce vám děcko krmí hamburgrama NA OBĚD..
blbě se mi píše bo sedím u dědového notasu a nejak neumím na něm psát..tak ja se ozvu večer nebo až zítra…tak pa..
Čao bambino ![]()
mám vytříno a vyluxováno a na gauči dvě lemry(manžel a švára), který se po včerejší chlastačce s mým tátou ani nehnou
Ale aspoň nepruděj
Ted mi dokonce jeli pro jahodovou zmrzlinu, páč jsem na ní dostala chuť, takže si vlastně nemám na co stěžovat
Dneska docela OK akorát po obědě opět má kjasická 20 ti minutovka pocitu, že snad vybleju i žaludek. Ale přešlo to a tak se těším na tu zmrzku ![]()
Sluní - maximální souhlas!!!
Liky - ještě máme do porodu čas všichni, ale budu ti držet palečky ať to s porodkou nějak šikovně vyřešíš.
Já budu asi rodit v Český Lípě, i když se toho trochu bojím, páč tam pracuju, všichni mě znaj atd… ono je to na něco dobré…budou se o mě starat a snad i sestřičky by mohly být milejší, nadruhou stranu nestojím o tom, aby si o mě povídaly u kafe, že? No uvidím.
Moc se mi líbí co mám napsané pod metříkem…, že už jsme velcí jhak ostružina nebo hroznové víno ![]()
Liky prosím co znamená tremendously???
ahojky holky, zařekla jsem se, že nějaký metřík nebo tabulku pořeším až po kontrole, která měla být 30.9., jenže doktor odpolední ordinaci jednoduše z osobních důvodů zrušil a jelikož má příští týden dovolenou a já hned po plánované kontrole jela na výlet do Prahy, tak příjdu na řadu až 13.10., to bych měla být 12+4, takže bych teoreticky měla mít TP koncem dubna, jenže sama nevím jak to dopadne, jsem z toho nervozní, bojím se, proto žádný metřík, čekám na kontrolu … snažím se nenervovat, někdy to jde, jindy nejde, jsem jak na houpačce, nálady střídavé, rozbrečí mě zvýšený hlas manžela - včera jsem ho tahala na laně z podkopce, jelikož mu přestalo jet auto a já nějak zabrala, on nestačil auto vytočit a zůstal na smrku, nic se nestalo, prostě jsem nikdy netahala, myslela jsem,že je auto tak težké, že mi ho nejde táhnout a ono už bylo na smrku, no prostě těžko popisovat, on vyletěl a skoro mě seřval v afektu, tak jsem byla hotová, trvalo mu než se omluvil, ale zvládl to
no a to mě dostalo tak, že jsem brečela … normálně se lehce rozpláču ,ale tyto hormonální změny jsou na mě hoodně znát …
sluni
ahoj,
tak me je tez cely den blbe, vcera jsme byli na party a ja neodolala a jedla salat s majonezou a cesnekovou pomazanku…ale doporucuji vam to v prip.ze mate 4 dny predtim jako ja -zacpu.....
papayo - ohromne, prevelice atd…jako ze ohromne rychle roste…
ja se odhodlam a udelam metrik az po 28.10.az TO budu videt na vlastni oci… ![]()
sluni, ja jsem na tom stejne…nalady jak na houpacce, porad unavena… po prestehovani je treba v baraku vycistit koberce/nejak smrdi, tu se chodi v botach a kdyz si predstavis, ze pul roku tu byli jen remeslnici…/ stejne tak zahrada- zarostla, strasne jsem se tesila jak ji uklidim…a nedelam nic , prijdu z prace a spim ci jim, nebo se sleduji…jeden den je mi zle, tak nadavam- druhy lepe, tak se bojim, jestli TO neodchazi… ![]()