Květen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
5.10.09 21:21

aha renet1 uz to psala :) tak su zas akcni no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
5.10.09 21:35

To nevadí :) Obláčkovi to nešlo do hlavy že to už bude tak velké:)

Nic du holky spát. To zas bude noc mě se bez manži strašně špatně spí…Valím se jak pecka a ne a ne usnout a jak je manža doma tak zakopnu o postel a chrním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
5.10.09 21:39

jsem hnusna a protivna (sama sobe predevsim) to je des tyhle nalady… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
5.10.09 21:47

Já vás tady celý den pozoruju a sem tam i něco přicmrndnu. Makám u kompu, takže jsem furt na netu. Ale zase pracuju i z domu a mám pracovní dobu jak potřebuju.
Vůbec si nedovedu představit, že tu bude něco, co mě bude potřebovat 24 hodin denně nějakých 15 let No pravda, 24 hodin v těch patnácti už asi ne :roll: . A to mám docela průpravu z hlídání - kolem sebe samé malochy (bydlím zatím u našich, ale máme svoji kuchyň i koupelnu, stavíme vedle baráček, ségra s rodinou - syn 7let a dcera 0,5roku bydlí v podkroví v samostatném bytě, a brácha má syna 5 let, a bydlí s našima - po odstěhování se nastěhujou míst nás). Takže už tu máme solidní školku - hlídání na dosah ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
5.10.09 22:15

Hele holky, mě dneska všechno bolí - nepřijela by některá z Vás mi udělat masáž?
Hmm, tak asi ne.

Jdu taky zalehnout, ještě se musím namazat, aby mi ta roztahující kůže na různých částech nepopraskala. Ale strašně mě to nebaví, tak to flákám tak 1× týdně. Bude to stačit?

Tak dobrou sladkou noc a vyspinkejte se dožižova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
5.10.09 22:25

Ahoj těhulky, nějak nestíhám :cry: ale zítra by už mělo být v práci volněji tak snad přihodím nějaké to moudro.

Filad - mazej k tomu dotorovi!!! HNED ZÍTRA. ŠUP. :wink:

zítra páčko, těším se až vás dočtu a pokecáme
Jo a dámy vše obrovitánská gratulace k srdíčkům… fakticky ta největší!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.10.09 07:29

ahojky holky, zachvíli napíšu víc, zatím jen info Rizkiko DS se dá zjistit tzv. NT screeningem, berou se tři parametry: 1)nějaké hodnoty - důležité z krve, které jsou buď zvýšené nebo naopak nedostatečné, což ukazuje na riziko DS

1. nosní kůstka u plodu - pokud není ukazuje to na DS
  2. abnormální šíjové projasnění ukazuje na DS
  3. přihlíží se k věku matky

po osmé pošlu odkaz na skvělý článek ze kterého budete chytré jako stádo opis, jsou tam i UTZ fotky mimi s DS
a taky vám napíšu názor kamarádky - zdravotní sestry ohledně stáří matky versus DS ze školení doktorů, na kterém byla …

krásné ránko
sluni

• Citovat
  • Upravit
1317
6.10.09 07:52

Dobré ranko maminy, tak tady pročítám vaší diskuzi a zjišťuju, že máme všechny stejné pocity. Víte kolikrát denně já si říkám, jestli je všechno v pořádku. Musím doufat, že ano a v současné době nenasvědčuje nic tomu, že by mělo být něco špatně. Příští úterý jdu k dr., tak uvidím. Každý mi říká, že nesmím mít takové myšlenky, že se to na to embryo přenáší. Moc tomu nevěřím, ale budiž.
Už se těším, až mi bude trochu vidět bříško. Zatím je trochu vidět, když si sundát kalhoty. Nevíte v kolikátém měsící to začne být vidět víc. Jsem nedočkavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.10.09 08:13

Pimpi, no je to podle mě hodně individuální, na někom to nejde vidět do pátého měsíce, jinému roste bříško rychleji, já jsem teď 11+2 a vidět mi podle mě i manžela už jde … jenže já mám za sebou 5 oparací střev a břicho není zrovna výstavní, po tolika oparacích mi zůstal takový " bochánek" a i když mi lezou žebra, tak ho prostě mám, teď ho mám ještě výraznější, a když se koukám do zrdcadla, tak mám pocit,že jsem jakoby širší celkově už od prsou dolů … no a vážila jsem se a mám už tak dvě, tři kila navrch, nepřejídám se, jím hodně ovoce a z toho nejspíš přibírám, mám na ně hroznou chuť, dělám si i v odšťavňovači a mixéru své ovocné UGA :-) , do zeleniny se musím nutit, ale mám zas dny, kdy sním na posezení na večeři celou salátovou okurku ( nastrouhanou, ochucenou)
 sluni

• Citovat
  • Upravit
1317
6.10.09 08:17

Asi máš pravdu Sluni, já jsem zatím nepřibrala ani deko a to jím od rána do večera a sním všechno na co přijdu. Sice se dost často dělá špatně a chuť na jídlo je vždycky silnější. Já doufám, že moc nepřiberu. Moje kamarádka přibrala 25 kg. Asi je to v podstatě jedno a nic s tím neudělám, ale co jsem tak zjišťovala, tak se to hodně řídí podle maminek. Moje mamča, když mě nosila, tak přibrala okolo 10 kg. Což by pro mě bylo ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
6.10.09 08:30

Dobré ranko těhulky,

dobrovolně se hlásím do expedice vrhačů http://cdn.content.sweetim.com/…000203DF.gif

A definitivně jsem se vzdala naděje, že právě mě se ranní nevolnosti vyhnou… včera mě to pustilo až tak kolem osmé večer. Je to nepříjemný! Teď jsem do sebe konečně nasoukala suchý rohlík a udělala si teplý černý čaj… se týden nevys…u :lol:

Pimpi, Sluní - já mám bříško akorát pořádně nafouklé, jako kdybych byla tak ve čtvrtém pátém měsíci a přitom ještě nemůže být vidět vůbec nic :lol:

Žiža - teda u vás musí být veselo, dětí jako smetí :lol: Jo a masáží bych taky nepohrdla :wink: seženem nějakýho brigádníka :wink:

Obláček - jak je ti? Snad líp než v minulých dnech! A miminko máš tedy už vééélinkánský :lol:

Rybana, Renet - taky jsem slyšela, že výsledky UTZ z 12tt jsou ty nejpěknější právě proto, že je tam miminko vidět celé a podobá se človíčkovi… mám v plánu vzít na tenhle UTZ manžela… bude čučet a určitě mu dojde na plný pecky, že bude tatínkem 8O se těším :lol: To bude pohled pro bohy až bude zírat na tu obrazovku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.10.09 08:35

tak nejdřív posílám nejen obláčkovi odkaz na stránky, kde se dozvíte, pokud nevíte velikost mrňouska a taky jeho celkový vývoj v jednotlivých týdnech,mé mimi opravdu měří od hlavy k zadečku cca 5 cm + nožičky, jinak jsou tam udávány hodnoty CRL - což je vzdálenost od temene po kostrč, tzvn. temenokostrční vzdálenost,takto se mimi měří, protože těžko změříte nožičky, které jsou pokrčené, vytočené, atd. … zvláš´t pokud je mimi malinké, jo a ještě něco, pokud kliknete na první článek - úvod, dostanete se i 3D záběrům UTZ

http://www.babyweb.cz/…j-plodu.aspx

dále je na stránkách i příběh těhotné - „těhulka live“ a vyšetření, které prodělala, jsou komentované doktorem, jí samotnou a hlavně jsou tam ultrazvuky v jednotlivých týdnech, je to moc hezky udělané a zajímavé …

zde posílám odkaz jednotlivých vyšetření v těhotenství a co se týče Downova syndromu, je tam tento článek ve spodní části

http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx

Doufám,že jsem těm co nevědí pomohla, jiným znalým se omlouvám za zabírání prostoru, nechci nikoho poučovat, jen chci,aby se mohly poučit nepoučené bez dlouhého hledání a i věděly co od NT screeningu mohou očekávat - jinak je hrazený, můj doktor chce 500,– + 100,– za fotku, jinde chtějí i 1500,– , ale jak se dočtete je to přesnější screening než v 2 trimestru, určí až 97% vad a hlavně DS je ŕozpoznatelný v tomto stáří daleko více, protože třeba to šíjové projasnění se s věkem plodu mění, a pak později nemusí být už zjistitelné, takže všem pro klid duše doporučuji, já jdu 13.10. a jsem už nervní teď
 sluni

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.10.09 08:39

jo a holky co se týče toho věku matky versus Down. S., tak mi kamarádka říkala,že jim na školení doktoři říkali, že to není jednoznačné, že věk matky zvyšuje riziko, přestože existuje vzorec na DS, který bere v úvahu i věk a podle parametrů, které jsem uvedla a věku vychází riziko DS, jenže kamarádka říkala, že to není objektivně zdokumentované, protože zatímco mladé těhotně jdou na potrat po zjištění DS, tak starší ženy, které čekají své první vymodlené dítě si často i postižené DS nechají …a tímpádem narozené děti s DS tak převažují u starších žen …
 sluni

• Citovat
  • Upravit
1317
6.10.09 08:59

Na Papaya, musí říct, že je mi tě líto, že takhle hezky zvracíš. A neboj já mám taky břicho nafouklé. A nejde s tím nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
6.10.09 09:10

Sluní - supeer jdu na to hned mrknout, jako nezkušená prvnička děkujuuu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie