Poradna duly
Jana Čurdová
filad to je divný to by mě pěkně štvalo
no vyhodit tě nevyhodí když příjdeš že tě třeba bolí břicho??? takhle tě to bude ale stresíkovat
filad, ja to rozumim, ja se taky porad sleduji, uvazuji nad temi testy, ale jsou tu hrozne drahe a hlavne kazdy ti to nameri nejak jinak…clearblue je fajn, ale ukaze jen , ze jsi vic jak 5 tyden a to my jsme uz dal… ja vubec nevim, jestli tehotna jsem, jestli tam neni jen prazdny vacek, takze chvili se s manzou tesime na mimi a chvili si rikame, ze to budem resit az po prvni navsteve u doktora…nejvic se bojim nejakeho postizeni, tady je skoro 20%lidi s nejakym typem postizeni/ci invalid.duchodem, oni to pocitaji dohromady/ a to me desi, protoze si myslim, ze tak vysoke procento postizeni v populaci je dano i spatnou prenatalni a postnatalni peci..... takze se opravdu zmitam od nadeje k beznadeji…
ZDRAVI VSECHNY NERIHLASENA LIKY
no nejak nevim co delat no… mam tu cystu tak mozna uhrat to na ni…
to rozhodně, máš stresovat sebe i mimíska??? šupej tam..uvidíš jak se ti pak uleví a budeš šťastná, vyhodit tě nemůže…
jenze Oblacku to me ale taky napadlo, ze kdyz vydrzim tak uvidim pak uuuuplne vsechno a dostanu i prukazku, navic kdy se neco prihodilo tak bud zacnu krvacet nebo to bude zamlkle a stejne by s tim dr nic neudelal… vis jak to myslim… napadlo me jeste zajit na tu krev a tam bych zjistila jestli hCG stoupa a tim tedy by melo byt znat ze se mimis vyviji
Filad: určo řekni že tě bolí břiško a on tě určo nevyžene z ordinace..
obláčku: věř že se sluni nespletla s těma centimetrama… Ono to miminko do toho 3 měsice roste už pak hodně rychle a sluni je taky po 2 těhotné.. A u toho druhého těhotenství je všechno dříve. My už budem citit pohyby ve 4 měsíci a vás to čeká tak kolem 5-6..i pohlaví budem vědět o několik týdnu dříve…
Liky: to Irsko ti vubec nezavidima už vubec ne to zdravotnictví. Budem na tebe myslet a držet palečky až to toho 11 týdne… Nedivim se že je tam tolik postížení prtoože některé vady se už dají zjistit kolem 9 týdne a to se ještě matka pořád muže rozhodnout co a jak. jestli bude vychovávat miminko s nějakou vadou nebo ne…
aha Renet dobře mě se to nezdálo
ale to víš já „starý“ neskušeňák
holky kdy se chodí na screening?? v kolikátém týdnu..jsou hned znát výsledky? nebo jak to je?
filad: já se taková že já radši budu běhat pořád a budu v klidu..takhle se nervuješ..nemáš co zkazit když půjdeš k Dr. máš na to právo..a šla bych hned zítra… a nebo bych si našla dr. ke kterému se nebudeš „bát“ chodit často jak budeš chtít.
hele Oblacku a kdy dame teda spicha?
jo a na screening tusim snad kolem 14.
K tomu screeningu: Dostala jsem při mé první a zatím poslední kontrole od dr. brožurku, kde je napsáno: Prvotrimestrální screening se provádí během jedné návštěvy mezi 11. - 14. týdnem těhotenství.
Nejprve se provádí odběr krve, a pak ultrazvukové vyšetření.
ahojda Zizo.. kde se toulas???
jak je tobe??? povidej mamino
Screening..1 trimester
Nejpřesnější způsob zhodnocení rizika Downova syndromu a dalších chromozomálních aberací v prvním trimestru nám určuje kombinace těchto hodnot:
1.věk matky
2.ultrazvukový nález v období mezi 11. - 14. týdnem těhotenství - tzv. prosáknutí záhlaví
3.hladiny jistých těhotenských hormonů v mateřské krvi
Ale na to se ještě máte fakt nějaký ten týden zbytečně nervovat…
jo a výsledky jsou myslím do druhého dne nebo týden.. už si to moc nepamatuji…
Ahoj:)
Oblacku urcite ma 9 cm, pac ja mela v 8+6 mimco 8.4mm a pan doktor mi rikal ze az prijdu za ty 4 tydny tak to bude
a, ze uz bude mit do 10cm ![]()
Ze je to pry jeden z nejlepsich utz, pc je tam mimco videt cely a uz hlavne jako mimco vypada ![]()