Poradna duly
Jana Čurdová
My se vůbec nemůžeme na jménech shodnout. Mě by se líbili iniciály MM, ale moc hezkých jmen na M není. Nebo mě se alespoň nelíbí. Maruška je hezká, ale protože už by to byla asi šestá Maruška v rodině, tak by to asi nebylo to pravé ořechové. Nejhorší je, že si člověk pod každým jménem představí někoho známého. To se pak vybírá ještě hůř. ![]()
Pimpi to je pravda… nase mala ma inicialy MM
a s tema znamyma no to presne rika muj muz… ale na tehle jedinych dvou jsme se teda absolutne shodli.. ![]()
My jsme o tom ještě nijak vážně nemluvili. To se určitě pohádáme až je budeme muset vybrat. ![]()
Ahojda holky,
jenom jsem chtěla reagovat na to odskakování do práce jak tady někdo psal. Jsem na tom stejně. Pracuji tak už od Adámkova narození. Mám jen jednu velkou výhodu a to je ta, že převážnou část práce můžu dělat doma. Ale i tak jsem měla ze začátku černý svědomí když jsem vyháněla manžela nebo babičky s malým ven abych mohla aspoň chvíli v klidu pracovat. Teď už jsme si všichni zvykli a patlám to jak to jde. Jsem zvědavá jak to budu zvládat až bude ještě k tomu mimi. Adámek půjde do školky až od září. No snad to nějak půjde.
Tak a teď už musím mazat do města na úřady…fuj jak já to nesnáším. Tak zatím ahojky.
Dobré ránko holky,
tak si dovolím taky reagovat na odskakování si do práce. Podle mne je to naopak pozitivum, vypadneš mezi lidi, změníš prostředí, budeš dělat něco jiného a miminko tím rozhodně trpět nebude.
Jinak dneska fakt bomba noc…byla jsem asi tak 10× na WC a to musím lítat do patra, no děs běs ![]()
ahoj holky - no my máme vybrána 2 jména pro holky i kluky, ale tajná ![]()
jinak Štěpánek je moc hezké jméno, ale já už bych ho nedala, protože alespoň u nás v okolí ho má snad 5 kluků z deseti
a moje dítě bude výjimečné, ne?
jen z mých kamarádek mají 3 Štěpánka… to bude ve školách přeštěpánkováno…
co se týče práce z domu, taky bych ráda aspoň něco, myslím si, že je to super pro mamču i dítko, protože si od sebe odpočinou, ale s mou prací je to bohužel neslučitelné, tak uvidíme, ale při dvojčatech pochybuju, že budu mít čas přemýšlet nad prací jako takovou ![]()
Ahoj holky,
ještě jednou díky moc všem za podporu!!! Dneska ještě sedim v práci, chci to všechno předat jedné kolegyni, séf kolem mě chodí jak kolem stínu, skoro mě ani nepozdravil. Tak mi to aspon ulehčuje, zítra sem jen donesu neschopenku a mastím domu ![]()
Jezis ja zas chytám chutě…po dvou týdnech, kdy mi nechutnalo skoro nic, začínám mít teď nějakou žravou ![]()
Čauky holčiny,
práce - my v březnu příštího roku pokládáme základní kámen domečku a na konci května budu rodit. To bude mazec co? 6ít z jednoho platu a mateřské a ještě k tomu hypotéku kolem 11 měsíčně. Bude to boj, ale kdo to má dneska lehký, že? My jsme si říkali, že to by jsme děti neměli do alelůja. Domluvili jsme se, že to asi necháme z části postavit firmu a z části sami a naši dělníci. Manžel bude chodit do práce a já s malým Bílečkem to budeme šéfovat… hlídat až nám přivezopu matroš, kam ho mají složit, objednávat po netu a telefonovat atd. Aby se mohl Ondra naplno věnovat práci a vydělávat. A Pro mě to bude taky taková práce. Máme každý své auto.. mám golfa kombi, kočár se mi tam vejde tak holt budem s Bílečkem objíždět firmy a stavebniny a tak.
Jména - holky já jsem úplně odrovnaná. Kámoška ze snažilek mi poradila sehnat si seznam všech registrovaných jmen v ČR - pro inspiraci a tak. Mají ho normálně na matrice, ale nepůjčují ho. Tak jsme koukli na net. Ondra mi včera přinesl vyxtisknutých 2114 jmen - a to jsou pouze kluci. U holčičky nějakou představu máme, takže se „jen“ shodnout
Ale u toho kluka jsme byli na dně. Tak jsem si vzala tužku a zaškrtla si nějaká jména co se mi líbí a pak předala štafetu Ondrovi. Když jsem mrkla co vybral myslela jsem, že mě omejou. Nejhorší je, že on to myslí naprosto vážně!!!! On prostě takovej je.
Takže: Viktor, Max, Bartoloměj (Bárt), Kilián, Barnabáš (Bárny)… no já nebvím jestli ten můj chlap moc kouká na Simpsnovi nebo co? ![]()
Jo a MARCI - jen jsem ti chtěla říct, že mi taky dneska absolutně nic není… jako fakt.
no u nás právě Štěpán žádný v okolí není, neteř od muže má TP dříve,tak snad nedá Štěpána, to bych byla nahraná … pokud bude vše ok, tak asi s ní s velkým pupkem o tom promluvím ![]()
Chtěla jsem původně Adama, toho dala ale jedna mužova neteř teď před měsícem, řekla nám o jménu jako těhotná, já byla hotová, protože jsem to jméno měla strašně dlouho vysněné a mimi, které nedopadlo, se mělo narodit dřív než to její …
Pak Kryštofa, jenže toho má od přítele od sestry bývalá manželka, dítě sice není biologicky jeho, i tak platí a chce ho vídat, tak ho to trápí a to by mu ( jim ) nepřidalo … ![]()
Pak jsem uvažovala o Matyášovi, jenže toho teď dali nedaleko …
O Štěpánovi manžel neví …
Předpokládá,že to bude pro něj dotřetice holka, na Marušce jsme se shodli , úplně, přál si ji už kdysi amě strašně zaujala jedna holčička od známých, v šesti mi nádhernou češtinou řekla : Dobrý den, já jsem Mařenka a bylo vyhráno ![]()
market - to je dobře,ať se šéfík staví třeba na hlavu ![]()
týjo papayo - no co, tak vaše diskuse o jménu budou živější
,
my se zase chystáme kupovat byt a taky už vidím to stěhování, kterého se holt zúčastním jako dirigent ![]()
u mě je nejhorší první ranní nevolnost, hned co se probudím,jakmile do sebe něco nacpu, už je to lepší a pak se to většinou celé dopoledne střídá ![]()
sluni -tak to je jasné, pokud u vás štěpánci nejsou, tak jdi do toho! jen by mi bylo líto, že se mu svátek sloučí s vánocema
mařenka je taky pěkná, mě se líbí marrianna,ale zavrhnuto druhou stranou…
Papayo, plněs mě rozesmála
s tím dovětkem o Simpsnech ![]()
je oto těžko, každý má jiný vkus a taky má strach z toho,že jsou nějaká jména populární a přeci chce mít jméno originál … jako letěly před 30,35 lety tomášové a já mám x kamarádů, před deseti Natálky, atd … aspoń u nás na Moravě ![]()