Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Salvaje píše:
Na Kypru jsem byla půl roku a žádný mušle, který by stálo za to si vézt domů, jsem tam neobjevilaZato jsme si ztama dovezli asi 100 nasbíraných semínek palem
což se samozřejmě nesmí. Normálně do kufru, co jde do letadla, oni to nekontrolujou. Měli jsme je tuším v pixle od Pringels
Doma nám pěkně zaklíčili, začali růst a až měly tak 5 cm, tak všechny do jedné pozdechaly
tyjo tak to mě vůbec nenapadlo, kde jste je vůbec vzali, někde z květů?
my spíš vozili plody, v Pafosu jsme bydleli kousek od sadů, tak jsme tam ejdnou byli na citrony, tak jsem si přivezla asi kilo citronů, a 4 pomeranče
a předloni z Protarafu fíky, kousek od hotelu rostl na prašný cestě fíkovník. a plody opuncie, ta tam taky rostla. a pár grepů, ty rostly kousek od hotelu ![]()
Hele tak ja si prave dovezla z Kanaru 6odpadlych vyhonku Yuky
meli asi 2-4cm a ted maji 25-35cm
a dle fotek co jsem videla tak tam je taky
takze ZASE budu „pasovat“
a jeste se mi desne libi dracena-ta elefanti je hodne podobna Yuce jen ma ty listy tenci a zihane a bez tech pidimidi zoubku ![]()
@slavuska1 píše:
tyjo tak to mě vůbec nenapadlo, kde jste je vůbec vzali, někde z květů?my spíš vozili plody, v Pafosu jsme bydleli kousek od sadů, tak jsme tam ejdnou byli na citrony, tak jsem si přivezla asi kilo citronů, a 4 pomeranče
![]()
a předloni z Protarafu fíky, kousek od hotelu rostl na prašný cestě fíkovník. a plody opuncie, ta tam taky rostla. a pár grepů, ty rostly kousek od hotelu
Nasbírali jsme je pod palmama
Ale je fakt, že už byl listopad
Každopádně, druhou
zimu v ČR nepřežila ani jedna… ![]()
@LydaM píše:
Ale taky me zajimaji ty seminka palem
@Salvaje píše:
Nasbírali jsme je pod palmamaAle je fakt, že už byl listopad
Každopádně, druhou
zimu v ČR nepřežila ani jedna…
tak já tam byla v září, a v tom Pafosu v dubnu, tak asi nic..ono se tam už v listopadu z čr na pobytový zájezdy nelítá ![]()
Aha, tak to asi ani ja nenajdu palmovy seminka
no co dovezu zase Yuku
miluju vse palmoveho typu
jinak my letime z Vidne
a cena je razem nizsi ![]()
@LydaM píše:
Aha, tak to asi ani ja nenajdu palmovy seminkano co dovezu zase Yuku
miluju vse palmoveho typu
jinak my letime z Vidne
a cena je razem nizsi
za kolik to máte, a s jakou cestovkou, a na jak dlouho, jestli to není tajný
my lítáme většinou v září, na last minute. a na 12 dní, ale brali bychom i 14, za dobrou cenu. předloni jsme ve 3hvězdě sehnali za 13000 s polopenzí, na 12 dní, vloni 4 hvězda, za 19000, vloni to s lastama bylo hrozný ![]()
Jezis cestovku nevim, to jde mimo me to jsem fakt ani nezjistovala
je to na 8dni s polopenzi za 13tis.
No tak já tam byla pracovně, bez cestovky, jen s letenkou, od června do listopadu… Byla jsem prvně v Limassolu a pak v Pissouri (z tama ty semínka) A cca 15. 11. jsme odlítali domů ![]()
Nevím, však jak tam budete a půjdete po promenádě, tak zkuste juknout, třeba tam nějaký semínka budou ![]()
Na Kypru doporučuju apartman hotel, co jsme měli loni, lepší ubytování jsem nikdy neměla ![]()
http://www.tripadvisor.com/…istrict.html
@LydaM píše:tyjo tak to je celkem dost na konec března
Jezis cestovku nevim, to jde mimo me to jsem fakt ani nezjistovalaje to na 8dni s polopenzi za 13tis.
myslím že tam nebude ani moře na koupání, před 3 lety jsme byli koncem dubna, a moře ledový. Byl to sice Pafos, ten je chladnější, ale stejně pochybuju že tam bude teplý moře
@MUFICE píše:
Na Kypru doporučuju apartman hotel, co jsme měli loni, lepší ubytování jsem nikdy neměla
http://www.tripadvisor.com/…istrict.html
a tam jste byli s cestovkou, nebo bez?
jinak já na Kypru nezažila ubytování ani jídlo, se kterým bych nebyla spokojená. V Pafosu jsme byli ve 4hvězdě, Riu Cypria Maris, to byl luxus, pak v Protarasu v Paschalii, 3hvězda, ale taky naprostá spokojenost, a vloni v Crystal Springs, to je taky skoro až v Paralimni, to byl taky luxus ![]()
@slavuska1 píše:
a tam jste byli s cestovkou, nebo bez?
jinak já na Kypru nezažila ubytování ani jídlo, se kterým bych nebyla spokojená. V Pafosu jsme byli ve 4hvězdě, Riu Cypria Maris, to byl luxus, pak v Protarasu v Paschalii, 3hvězda, ale taky naprostá spokojenost, a vloni v Crystal Springs, to je taky skoro až v Paralimni, to byl taky luxus
Byli jsme tam s Eximem, byla to 4* s AI. Dovolená nás vyšla začátkem července na 50 tisíc (2+1 dítě), dítě zdarma bohužel nebylo ![]()
@slavuska1 Jo a v letech 2008 a 2009 jsme byli v hotelu Cavo Maris a taky jsme byli spokojení. Tam bylo výborné jídlo a dělali tam i 10 druhů výborných zmrzlin. Ten hotel má akorát starší pokojové vybavení a nic moc bazén.
Jeden rok jsme tam byli s Fischerem a druhý s VTT a max spokojenost ![]()
Btw. Oba hotely jsou v Protarasu.
@MUFICE píše:
@slavuska1 Jo a v letech 2008 a 2009 jsme byli v hotelu Cavo Maris a taky jsme byli spokojení. Tam bylo výborné jídlo a dělali tam i 10 druhů výborných zmrzlin. Ten hotel má akorát starší pokojové vybavení a nic moc bazén.Jeden rok jsme tam byli s Fischerem a druhý s VTT a max spokojenost
Btw. Oba hotely jsou v Protarasu.
jj ten Cavo Maris vím, ten je na kraji, směrem na Napu. kousek od Capo Gkreco. ale ten druhej, to mi nic moc neříká, ten název. my měli zmrzku v tom Pafosu, v tom Crystal Springs, tam byly malý nanučky, a kelímky se zmrzkou, taky jsem se tam toho něco najedla
v tý Paschalii z desertů jen krémy a pudinky, ale na 3hvězdu to bylo super, fakt jsme tam neměli jedinej problém. a tam to bylo tehdy(2012) i levný celkem, last minute 6 dní před odletem, na 12 dní s polopenzí za dospělého 12900, 3 leťák za 9990, a infant za 990. takže asi 37000. a v tom Crystal Springs taky 6 dní před odletem kupovaný, taky 12 dní s polopenzí, a dohromady asi 48000, stejný složení, 2 dospělý, 4 leťák a infant. letos to bude už horší, infant nám jaksi vyrostl
my na to all inclusive moc nejsme, jsme schopný se nacpat na snídani, a vydržet do večeře
a jednou jsme byli s FIschere, v paschalii, a vloni s čedokem. a v tom Pafosu s nějakou cestovkou pro důchodce, už ani nevím. akorát to bylo naprd, na 8 dní, přílet pozdě večer, a odlet snad v 5 ráno, transfer chvíli po půlnoci
na těch 12 dní jsme to pokaždý měli odlet z Prahy v půl 6 ráno, a odlet poslední den těsně před půlnocí, takže fakt regulérních 12 dní na pláži ![]()