Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jsem přesně 6tý den po labioplastice. Nikdy jsem neměla malé pysky nějak rapidně velké, spíš jeden větší a druhý menší. Měla jsem z toho depky jako prase,
i když mi nikdy žádný kluk nic prakticky neřekl. Tak nějak to ve mě je prostě už dlouho. Takže co jsem se dozvěděla o labioplastice, věděla jsem, že do toho chci jít. Mám už 2× po císaři a i 2× po abdominoplastice + sešití a vsazení síťky a pupeční kýla. Takže nějaká labioplastika je pro mě procházka růžovou zahradou
a každému vřele doporučuju! Je fakt, že teprve teď to začíná řezat a štípat a už zítra mám jít na 12hodinovou směnu, kde se dost naběhám a úplně si neumím představit jak to dám.
A tak se chci zeptat, po jaké době jste šly vy do práce??? Mažu betadinou, hemagelem a intimním gelem na střídačku. Zatím nemám moc pocit, že by se to mělo chuť hojit 😬 ![]()
@Anonymní píše:
Holky, zajímalo by mě, vy co jste byli na labioplastika, kolik vám tam toho zbylo?
No, já jsem zatím ještě hodně oteklá a mám tam i štychy, takže zatím nedokážu asi dobře odpovědět. Ale úplně bez nebudu
@Anonymní píše:
Ahoj holky!
Chtěla bych se vám svěřit se svým trápením. Když jsem byla poprvé na gynekologii, tak na mě doktor poprvé kouknul a říká mi, to je hrůza jak se vám s tím jezdí na kole a znechuceně si mě prohlížel. Prostě
pro mě jako pro tehdy 18 letou holku trauma. Nechtěla jsem se ani ukázat nikde u doktora. Pak jsem šla do jedné nemocnice, kde jsem chtěla labioplastiku. Dost divně na mě koukali ale termín objednali.Jsem asi 3 týdny po operaci a docela jsem zděšená jestli to mělo vypadat tak jak to tam vypadá teď. Vůbec nic tam dole nezbylo, myslela jsem si že mi jen srovnají asymetrii a bude, ale asi jsem to špatně vykomunikovala. Vypadám jako bych byla na obřízce. Máte s tím některá zkušenost, má to tak být? Okolo poševního vchodu nemám nic a nahoře okolo poštěváčku cca 0,5 cm a pak už skoro nic.
Hmmmm a kdo Vám to proboha dělal?
já jsem teprve 6.tý den po a hodně oteklá a celkem bolavá, ale já je mam pouze zkrácené, tak aby nepřečuhovali a aby dostaly tvar… levá strana bude malilinko větší, ale to mi vůbec nevadí ![]()
@LucyKas ono jak tylo nateklé tak to vypadalo divně, ale už je to v pohodě.
@Anonymní píše:
No, on mi pořád říká že budu vypadat přesně, jako na tom obrázku co mi ukazoval, ale tam nějaké malé stydké pysky byly nebo se to tak alespoň zdálo, ale teď mi přijde že mi ty malé stydké pysky přišil k těm velkým. Jako z obrázku ano, ale jako z 2 d a ne 3 d.
Tak holky, beru zpět, ono to bylo celé oteklé, teď jsem s tím spokojená.
@Anonymní píše:
Tak holky, beru zpět, ono to bylo celé oteklé, teď jsem s tím spokojená.
A můžu se zeptat za jak dlouho jste byla zahojená? 14.8. To bude měsíc od mé plastiky a pořád mi čouhají stehy a je to jako na houpačce. Někdy jsem oteklá, někdy ne, někdy to řeže, někdy to necítím vůbec.
Doktor mi říkal, že prvních 14 dní nedoporučuje sex a upřímně si to zatím ani neumím představit
![]()
@LucyKas já byla 22.6.na labio. První 3 týdny hrůza, oteklé, bolest. Pak mi vyndal doktor stehy a do týdne vše krásné, splaskle. Po 3 týdnech nemají v rane stehy co dělat. Nech si je vyndat. Já měla ty samoatrebavaci a stejně je musel doktor vytahat.
@Anonymní píše:
@LucyKas já byla 22.6.na labio. První 3 týdny hrůza, oteklé, bolest. Pak mi vyndal doktor stehy a do týdne vše krásné, splaskle. Po 3 týdnech nemají v rane stehy co dělat. Nech si je vyndat. Já měla ty samoatrebavaci a stejně je musel doktor vytahat.
Z toho vytahování mám úplnou hrůzu
Doktor mi řekl, že pokud chci tak po 14 dnech kontrola a pokud nechci, tak už chodit nemusím. Nedají se nejak vytáhnout sami doma? ![]()
@LucyKas doma bych to fakt nedělala a zašla k dr. Taky sem se toho vytahování bála, příjemné to není, ale zas bolest to taky ne. Fakt se ti po tom strašně uleví a zahojí se to o hodně rychleji.
@LucyKas píše:
Hmmmm a kdo Vám to proboha dělal?já jsem teprve 6.tý den po a hodně oteklá a celkem bolavá, ale já je mam pouze zkrácené, tak aby nepřečuhovali a aby dostaly tvar… levá strana bude malilinko větší, ale to mi vůbec nevadí
Jo, teď už to vypadá super, nakonec to tak nějak „dozrálo“ a je to v pohodě.
@Anonymní píše:
@LucyKas doma bych to fakt nedělala a zašla k dr. Taky sem se toho vytahování bála, příjemné to není, ale zas bolest to taky ne. Fakt se ti po tom strašně uleví a zahojí se to o hodně rychleji.
Tak jsem si je nakonec včera ve vaně vytáhla sama a šlo to jako po másle. Absolutně bez problemů. Tak snad brzy splaskne otok úplně a budu ji moct manželovi pořádně ukázat
![]()
@LucyKas teď už to bude fakt v pohodě. jak tam nepřekáží ty stehy tak jde hojeni už hezky rychle. Já ji měla do týdne po vydání stehů krásnou ![]()
@LucyKas mě to trvalo skoro 2 měsíce, moje gynekoložka mě ale varovala že to zůstává oteklé dlouho. Někdy mi přijde že to ještě teď občas oteče. Mažu to a jizvičky ještě cítím. Co vy holky, jak to máte s jizvami?
@Anonymní píše:
@LucyKas mě to trvalo skoro 2 měsíce, moje gynekoložka mě ale varovala že to zůstává oteklé dlouho. Někdy mi přijde že to ještě teď občas oteče. Mažu to a jizvičky ještě cítím. Co vy holky, jak to máte s jizvami?
No já budu 14.8. Měsíc po a vzhledově super, ale na dotek nic moc
už 4. Den neberu ani Norethisteron a stejně jsem menstruaci ještě nedostala
Doktorka mi říkala, že po vysazení bych to do 24 hodin měla dostat. Tak jsem doufala, že si to odbydu dokud mám dovolenou a vsadím se, že mě to chytí až v práci 🤣
@LucyKas píše:
Tak jsem si je nakonec včera ve vaně vytáhla sama a šlo to jako po másle. Absolutně bez problemů. Tak snad brzy splaskne otok úplně a budu ji moct manželovi pořádně ukázat![]()
Kdybych na to měla odvahu, tak si ty stehy snad raději taky vyndám sama, to chování doktora jsem před operací přetrpěla. Byl pěkně dotěrný a ty řeči o povolnosti v souvislosti s léky mě vyloženě děsily. Plácání po stejně a tak… Sice jsem se pak zastavovala po šestinedělí, ale netrefila jsem se do času a znovu se raději nezastavím. To si ty jizvičky raději nějak rozmasíruju sama, než na sebe zase nechat takhle sahat. Možná jsem trochu paranoidní, ale za mě by na tyhle oblasti měl mít lékař rukavice. Na konzultaci bylo období koronaviru, tak jsem si říkala, že to je nejspíš důvod proč je nemá, ale na pokoji a před operací totéž. Možná jsem přecitlivělá, ale tohle už nikdy více! Operace ale dopadla dobře a vypadá to tam hezky. Nelituju toho že jsem nakonec neutekla a nějak to vydržela.