Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, narazila jsem na netu na Lamaze zrcadlo. Prý je pro mimi 0+ a pomáhá k pasení koníků. Já mám 3měs. mimi, které nerado pase, tak nevím, jestli je to užitečná věc. Od Lamaze máme otočnou deku a zatím se moc neujímá, tak nechci koupit něco zbytečně a taky nevim, jestli už není na to „starý“. Nebo neznáte něco jiného, čím bych k tomu pomohla? díky moc.
My ho meli a nijak vyrazne to nepomohlo, rozhodne ji to nemotivovalo k paseni, spis ji bavilo az pozdeji (7. mesic), kdy zjistila, ze na sebe muze delat opicky.
Jako pomucku k paseni bych za sebe nedoporucovala, za ty penize…nic to neumi, nehraje, nesviti…dala jsme ho kamaradce.
nám pomáhalo že jsem si lehla na proti ní a povídala jsem si ní, moje klárka držela hlavičku docela brzo a kole těch 3 měs. na bříšku vydržela chvilku a pak začala plakat, já nevím ale nějak drsticky bych ho do tho nenutila, každé miminko je jiné, a jnak se vyvíjí, tak to nedělej násilím
já pořídila pyramidu od lamaze, na jedné straně má zrcadlo také - a nepomohlo to, malá brzy zjistila, že si to prostě podá nad sebe a může vesele ležet na zádech. Užila si spoustu srandy, ale nepásla
Teď je jí 8 měsíců a bříško ani nadále moc nemusí.
Jediná rada - denně prcky pokládat na bříško několikrát, i když se rozčilují. Ono to zabere.
hele co zkusit normální zrcátko o něco opřít - uvidíš, jak bude reagovat. Ale rafánek taky moc nepásl a když už, tak šíleně šišatě. A víš, že zpožděný teda fakt není (ale možná ho popohnala ta vojtovka)
Delfi, Toník ve 3 měs taky nechtěl pást. Nebavilo ho to. Jen když jsem si lehla před něj a dělala bliny nebo manžel. Pořádně začlo a teď, když se na pupík dostane sám
Ale stejně jen chvilku…
jo vlastne ted mi doslo, ze jsme paseni trenovali na gynmastickem mici - to se mu celkem libilo, mel vyhled
a taky se mu libilo, kdyz jsme ho dala past do postylky tak, ze koukal mezi spruslema - poprve se zacal dokonce desne smat…
Moc děkuji za všechny odpovědi
.Ono je to s tím dáváním na bříško trochu náročné, po jídlem nechci, aby mu nebylo blbě, před jídlem je protivný…Ale utěšilo mě že na tom vývoj zcela nestojí, některým z vás taky děti moc nepásly a nic se nestalo.
Delfi,Toník mi byl schopný se poblít i hodinu po jídle, takže to bylo o to náročnější…
I te´d pořád ublinkává, jak se točí…