Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja myslim, ze jsou lepsi ty prkynka nez sebelepsi lamelovy rost. To prohybani je pro pater fakt hruza a pak to naprosto degraduje zdravotni matraci. My ted vymenujem lamely za obycejna prkynka a mame to ozkousene. Manzela nikdy nebolely zada az ted kdyz zacal spat na tech lamelovych rostech.
Jsem zmatená taky, v obchodě s matracemi jsem byla informována, že „prkýnka“ jsou víceméně takové provizorium - dokud nenašetříte na něco lepšího nebo tam, kde přespáváte občas: chata, chalupa. A teď se v tom někdo vyznejte!!!
Jsem zmatená stále.
Anonymní: prkýnka jako provizorium to ti můžou v krámě nakecat, aby z Tebe vytáhli víc peněz a koupila jsi lamelové - může a nemusí to tak být, čert aby se v tom vyznal.
Z logického hlediska se přikláním k těm prkýnkům - je fakt, že je to pevné a vzdušné zároveň a když na to koupím silnou a kvalitní matraci, tak to musí být o.k. né
Na druhou stranu - ty lamelové vypadají na oko, že to musí být kvalitní a super spaní, ale…
No, příští týden navštívím spací studio a uvidím co mi poví.
Všem děkuji za názory a dám vědět jak jsem nakonec dopadla.
Dolio, určitě dej vědět, jak jsi dopadla. A prodavačům nevěř všechno! Já jsem si do první ložnice na vřelé doporučení prodavače koupila lamelové rošty a na ně pružinové matrace!!! Představ si!!! Ještě teď se za tu blbost stydím, ale vůbec jsem se předem o tohle nezajímala a prodavači jsem věřila. Byla to jedna velká katastrofa!!!! Takže pružinové matrace po pár měsících letěly a rošty za chvíli po nich.
A nemluvím jen z vlastní zkušenosti o těch prkýnkách - oba moji bráchové taky vyměnili super drahé a polohovací lamelové rošty za obyčejná prkýnka, protože super hyper drahé zdravotní matrace v kombinaci s roštem ztrácely na účinnosti. Takže doporučuji - co ušetříš na roštech, vraž do matrací. Hlavně ale pod ně dej prkýnka ![]()
Tak ať dobře vybereš a sladce se ti pak chrupká bez bolavých zad!!! (Jo, a o sexu na lamelách ani nemluvím!!!!!
)
Tak jsem v pondělí večer zajela do centra spaní, řekla jasně stručně co chci a během 30minut bylo vybráno - údajně dobře. Když mi to nebude vyhovovat tak to poletí oknem ![]()
rošt:
http://www.matrace-monet.cz/…ur-5v-1.html
matrace:
http://www.matrace-monet.cz/…ce-kaja.html
cca za měsíc to budu mít doma, tak pak dám vědět, jak se na tom spí.....
Děkuji ještě jednou za Vaše názory
Doufam, ze budes spokojena, ale nevim jak si muze matrace zachovat ergometrickou podporu tela, kdyz lezi na perovacich rostech…
Dolio, ty jsi nepoučitelná!!!! Tolikrát to bylo odzkoušené a tolik lidí se zklamalo… A ty jsi stejná jako já - necháš se ve slabé chvilce ukecat prodavačem
![]()
Ne - já doufám, že budeš spokojená a bude se ti krásně chrupkat!!!!
Jinak ale souhlasím s poslední poznámkou Bubiny - jak ta matrace „může zachovat ergometrickou podporu tela“, když je pod ním taková hrůza - to mi teda můj selský rozum nebere. Jo, a rošt mám doma podobný ![]()
Tak snad se jeho nedostatky projeví až po delší době, ať si aspoň začátky užíváš. Nebo ještě líp - ať se nedostatky neprojeví vůbec a ty jsi maximálně spokojená
Ale já jsem fakt ohledně této věci skeptik ![]()
Prave manzel z posty dotahl ta latkova prkynka !!! Konecne se poradne vyspime. V praci to konzultoval s kolegy a vsichni se shodli, ze lamely jsou des bes. Ono to chvili je prima spani, ale pak kazdy prozre. Hodne stesti NEPOUCITELNA
![]()
Bubinko, LÁTKOVÁ PRKÝNKA? Tak teď jsem zas mimo obraz já
Myslela jse, že jsme celou dobu mluvily o prkýnkách ze dřeva?!? (Popravdě - se slovem PRKÝNKO si ani jiný materiál nespojuju.) Tož sa pochlub, co to ten manžel z pošty přinesl?
A ještě k těm lamelám - říkám si, proč to kua furt vyrábějí, když to stojí za h… Nechápu. Asi kvůli takovým, jako je naše NEPOUČITELNÁ ![]()
(Pardon za nevyřčené, leč myšlené sprosté výrazy.)
Čau holky, tady NEPOUČITELNÁ
jsem se hezky pobavila při pátku -děkuji
No, prostě jsem se nechala ukecat a už to neřeším, řeším teď důležitější věci, než pitomý rošty.
Určitě dám vědět kdy lameláky poletí z okna
![]()
všem děkuji za rady, které jsem nedbala. Prostě si to musím vyzkoušet, jinak tomu neuvěřím, že je to na ho…
Čauky Dolio
Tak až tě začnou bolet záda, tak si na nás vzpomeň a pisni
No, možná si na nás vzpomeneš už po pár vášnivých nocích, protože, jak jsem už psala, jako trampolína ty rošty fungují báječně ![]()
Tak ať dobře slouží!!!!
Ahojte holky, taky řešíme postele a souhlasím, že záleží na prodavači. Ta naše mi potvrdila, to co tu píšete (takže bude asi v pohodě), a to že důležitá je matrace a nejlepší rošt jsou pevná prkýnka v rámu. Jinak doporučte mi matraci? My dnes lehli do Pur pěny a bylo to skvělé, jenže mne odradila její slova, že zrovna ten typ, co jsme si vybrali, udržuje teplo a někteří zákazníci si stěžují, že se potí a to je budí ze spánku.
pet
Nejsou to látkové rošty, ale LAŤKOVÉ rošty - ja to psala bez diakritiky jako latkove ![]()
Bubina píše:
Nejsou to látkové rošty, ale LAŤKOVÉ rošty - ja to psala bez diakritiky jako latkove
Bubi, tomu říkám vykojený mozek ![]()
Také jsme se nechali ukecat prodavačkou. Chtěli jsme tvrdé matrace a nakonec máme doma cosi z pěny, měkké je to jak vodní postel a spát se na tom nedá. Ale hlavně, že je to ortopedické. Pod tím máme klasický laťkový rošt. Když jsem si stěžovala prodavačce - chce nás ukecat a lamelový rošt, že prý tak budou matrace tvrdší. Myslím, že si z nás asi utahuje, protože logicky to pak bude celé ještě měkčí a pružnější. Jediné východisko vydím v hustějším laťkovém roštu. (Nyní tam jsou mezery asi 10cm, což se mi zdá moc.)Nebo už mám vybrané ty nejlevnější tvrdé matrace. Ach jo. Co myslíte?