Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim holky. Chtela jsem se zeptat. Tuhle antikoncepci jsem brala rok a za me tedy velka spokojenost. Pred 9ti dny jsem ji vysadila, uz nekojim, ale ms stale nikde? Jak jste to mely vy po vysazeni? Diky
Ahoj holky, přidávám se k těm, kterým antikoncepce nesedla
mohu poskytnout celé platíčko, ať vyzkoušíte než koupíte celé balení…
Já tedy beru Lamyi už skoro dva roky a spokojenost, sice se jednou za čtvrt roku-půl roku stane, že pošpinívám, ale jinak pohodička, žádné bolesti, krvácení, tampóny, prostě nic. Jinak @Lééénuša moje ségra ji brala taky, ale dělala jí potíže, tak vysadila a tuším, že až po měsíci nebo tak nějak začala zase špinit a krvácet, ono to teď potrvá, než se to dá všechno do původního stavu. Tato antikoncepce funguje tak, že se neprokrvuje sliznice, tudíž není potřeba, aby pak s krví odcházela, takže než se začne zase prokrvovat, aby došlo ke krvácení a odchodu prokrvené sliznice, chvilku potrvá, pokud si nejste jistá, poraďte se se svým gynekologem, ale myslím, že vám řekne to samé ![]()
Ale koukám tak všeobecně, že málo komu tato antikoncepce sedne. Bohužel já nemám na výběr, ale taky díky bohu sedla. ![]()
@Andrella moc dekuju za informace. Menstruace se stale nedostavila a to to budou pomalu uz 4tydny. Delala jsem si i tehu test jestli nahodou…ale jevi se negativne. Pristi tyden pujdu k doktorovi. Me jinak taky sedla uplne skvele.
@Lééénuša Tak v tom případě ji ale můžete brát dál
Já ji neberu kvůli kojení, ale kvůli nemoci, že jinou antikoncepci nemůžu. S ochranou pozor, všude píší i doktor mě varoval, že může ztrácet účinek hned jak ji vysadím, aaaaaaaleeee…musela jsem ji vysadit na pár dnů a nic, ani krvácení, špinění, ani těhu, nechci tvrdit, že je to pravidlo, ale taky si myslím, že když to člověk už nějakou dobu bere, že se jen tak nezadaří ![]()
@Andrella taky mam takovy pocit, ze se jen tak nezadari, ale ale
jako radeji jsme si davali pozor, i kdyz to neni 100%
ja uz ji brat nechtela kdyz nekojim a hlavne nechci brat ani zadnou jinou, ale nevim jak to resit dal..co jineho…tohle davani si pozor je vcelku velmi otravne..
@Lééénuša Tak chvíli to trvat bude, než se to srovná
Jen jsem teď zmatená
Nechcete brát lamyi, nechcete brát jinou antikoncepci, ale dáváte si pozor, takže asi další teď nee
Pokud jste s tou Lamyi spokojená, proč ji nechcete dál brát?
Nenutím jí samozřejmě
ale já ji třeba budu brát dokud to půjde
Druhý dítě si vybralo nervů za dalších pět, takže další mimi už neeee a víc možností moc nemám a už jsem si i zvykla „áááá 5 hodin, prášek“
a z toho jsem měla největší strach, že budu zapomínat a bude průser ![]()
@Lééénuša Tak proč ji přestáváte brát? To není jen pro kojící ![]()
@Andrella no protoze mi dr rekl, ze mi az prestanu kojit da jinou. Ale ja se rozhodla, ze uz jinou nechci. Clanku o tom jake je to svinstvo, jsem cetla dost. Pro to zvazuju neco jineho..ale nevim co.
@Lééénuša Co nitroděložní tělísko? To si maminky hodně chválí ![]()
@Andrella tak jsem byla u doktora v týdnu a nic neshledal špatného..že počkáme zda nepřijde ms do konce října..pak injekce. A ono ejhle,,hned den potom jsem to dostala. Koukala jsem na nitroděložní tělíska a nevim…taky nějaký komplikace a tak..ale to je asi u všeho. za měsíc jdu na kontrolu k dr tak se poptám co a jak.
@Lééénuša Tak vidíte
Ono se to srovná
U těch nitroděložních tělísek, no nechci vám to rozmlouvat, já jsem měla dvakrát, a taky nemusí každému sednout, proto, jestli vám vyhovuje antikoncepce, kterou máte, neměnila bych ![]()
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda lamya dostatečně chrání? Mám obavy…před týdnem jsem byla na potratu a bojím se že otěhotním znova…
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda lamya dostatečně chrání? Mám obavy…před týdnem jsem byla na potratu a bojím se že otěhotním znova…
Tak každé tělo na ní reaguje jinak, nic není 100%. Moje zkušenost, brala jsem ji 8 měsíců a neotěhotněla jsem.