Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda lamya dostatečně chrání? Mám obavy…před týdnem jsem byla na potratu a bojím se že otěhotním znova…
Měla by fungovat do týdne tuším, raději se třeba telefonicky optejte lékaře, já myslím, že říkal, že po týdnu nebo po 14 dnech funguje bez jiné ochrany. Já si beru už přes dva roky a neotěhotněla jsem, ale znám spoustu děvčat, včetně mé sestry, kterým nesedla. Tak držím palce, ať vám sedne
Ahoj všem, obnovuji tuto diskuzi. Beru tuto antikoncepci uz druhy mesic, telo to snasi dobre, ale hapruje mi psychika. Mam lehce depresivni stavy. Mate s tim nekdo zkusenost a pokud ano, odeznelo to nebo jste musely vysadit.
Dekuju ![]()
@Elleila Ahoj, pokud se něco takového objeví, jsou nežádoucí účinky, doporučuju zajít na gynekologii a zkusit to probrat s lékařkou. Ta by měla HA vyměnit a zkusíte něco jiného. Ono se to může stát u každé antikoncepce, není na tom nic divného. ![]()
Ahoj, nemate prosim nekdo antikonc. lamya na prodej? dekuji moc
**@stella1989 @stella1989 @stella1989 ** píše:
mam prodam bez jednoho prasku za 300 napis mi na email petulacervenkova@seznam.cz
Ahojte,
tak to koukám, co jsem s dozvěděla. Vypadá to tady tak, že nikdo nemá dobrou zkušenost s Lamya.
Za sebe teda můžu říct, že ji beru rok a půl, po porodu při kojeni. Malý má vlastně už 20 měsíců, takže něco přes 1,5 roku. A doteď jsem o ní skoro nevěděla.
Brala jsem ji, jak jsem byla zvyklá, každý večer. Ale pravidelnost na 24h u mě moc nehrozí. To mi řekla doktorka při poslední návštěvě, že bych ji měla brát přesně, aby byla spolehlivá.
Ale právě mi začal ten problém se špiněním a MS. Je to zatím druhý týden. Pořád kojím, ale už se mi možná přestává tvořit mléko, tak nevím, jestli malý jen pocucává ze zvyku, nebo opravdu něco pije.
Máte někdo s tímto zkušenost? Mám užívat dál? I když přemýšlím, že si dám volno od HA.
Díky za reakce
Holky dneska jsem dostala recept u doktora na tuhle anti, protože kojím a chci se zeptat mám ji začít brát asi hned že? Někde jsem četla že ty miminka jsou pak nevrlý že se dostanou nějaký látky do mlíka
a je možný abych z toho špinila?
@Krkael píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s touhle antiko?? Mám z ní docela strach, četla jsem, že snad díky jen jednomu hormonu ovulaci nepotlačí úplně??? Jakože není prostě spolehlivá jak klasická HA… Jo a ještě - nevíte, kolik stojí? Já sice mám recept, ale ve dvou lékárnách kde jsem byla, ji neměli a na cenu jsem se zeptat zapomněla.Díky za reakce.
@Krkael píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s touhle antiko?? Mám z ní docela strach, četla jsem, že snad díky jen jednomu hormonu ovulaci nepotlačí úplně??? Jakože není prostě spolehlivá jak klasická HA… Jo a ještě - nevíte, kolik stojí? Já sice mám recept, ale ve dvou lékárnách kde jsem byla, ji neměli a na cenu jsem se zeptat zapomněla.Díky za reakce.
Ahojky ja ji beru uz pul roku a zatim dobry. Tim myslim prvni dva mesice jsem spinila temer porad, ale treti mesic se to sklidnilo a ted. Po pul roce ani nevim co to menstruace je. Beru tri platicka v kuse za sebou bez pauzy a pak jeden tyden vynecham. Skoro vubec jsem to nemela a je mi fajn.
@stella1989 píše:
Ahoj, je to jeste aktualni?
Zůstala mi celá krabička, tj. 3 plná plátíčka (exp.02/2017). I s poštou za 350 Kč.
Kdyby měl někdo zájem, pošlete mi soukr. zprávu.
Ahoj. Moc prosím o váš názor..
Zacla jsem brat tuto antikoncepciv průběhu MS, někdy dva dny před koncem. Myslíte, že by už po pátém dni od začátku uzivani mohla účinkovat proti otěhotnění? Vůbec mi to nedošlo..s přítelem jsme se nějak zapomeli priochranit..
Děkuji za názory
Ahoj holky tak já taky přispěju mám antiko lamya a teda děs mám využíváno asi 2,5 platíčka takže téměř 3 měsíce 14 dní po užívání ms
a doted bud špiním nebo ms, takže u nás spolehlivá na 100 procent
člověk si ani neužije když se furt placatím s vložkou mezi nohama.Dr. mi vnucuje tělísko já nechci znám pár holek co jim nesedlo a 6000kč fuč…jinou antiko mi nedoporučil, ze zdrav. důvodů. Prý někdy trvá než je to o.k.Ale 3 měsíce špinit a mezitím menstruovat mi přijde už moc.