Laparoskopická operace cysty na vaječníku, bojím bojím!

Anonymní
18.1.23 14:28

Laparoskopická operace cysty na vaječníku, bojím bojím!

Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym ale jde o informace o zdravotním stavu tak proto :oops: začátkem února mě čeká laparoskopické odstranění cysty na vaječníku :,( ta cysta je docela velká protože má 10×8 cm no a právě mi bylo řečeno že je možné že mi budou muset sebrat i ten vaječník protože to může být různě prorostlý atd a ten vaječník navíc může být už stejně zdeformovany kvůli té cystě tak mě to trochu vyděsilo nebudu lhát. :( To že je ta cysta tak obrovská je částečně i moje vina že jsem to nechala narůst takhle velké poněvadž jsem trochu (hodně :oops: ) kašlala na prevenci jsem, prostě kráva. :( No a právě mám několik otázek. Zajímalo by mě jak se dá žít a fungovat s jedním vaječníkem, jak je to třeba s menstruací a nebo s otěhotněním? Mám tříletého chlapečka a další dítko na pořadu dne není ale tak co kdyby třeba v budoucnu :oops:
Jak dlouho bude trvat nějaká ta rekonvalescence? Za jak dlouho zkrátka bude člověk schopný si třeba normálně obstarat domácnost atd.?
Předem se omlouvám za stupidní otázky a přeji hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.1.23 14:43

Byla jsem na laparoskopii dva roky zpět-srůsty po celé děloze i u obou vaječníků. Taky mi hrozilo, že budu muset o jeden přijít, kdyby to bylo už hodně prorostlé.. Nestalo se díky Bohu a i po takovém zákroku jsem za 9 měsíců otěhotněla bez problému na druhý pokus co jsme si řekli s mojím, že do toho praštíme :mrgreen: Jinak pokud bude operace bez komplikaci, tak
4-5 dní v nemocnici a do 14 dní ani nevíš, že jsi na nějaké operaci byla a můžeš normálně fungovat.. :dance: Jo a ohledně toho, kdyby jsi i o jeden vaječník přišla, tak mě primářka řekla, že i s jedním se dá v klidu otěhotnit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
18.1.23 17:19

https://www.emimino.cz/…niku-483251/?…

Tady se to nedávno rozebíralo. Jinak mně taky hrozili, že mi při tom vezmou vaječník, a nakonec dobrý, nevzali. V pohodě se to celé dalo přežít, žádná hrůza. Přeji, ať ti to dobře dopadne ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa