Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Omlouvám se je tu jistě mnoho podobných témat, ale hledat v tom přesně to co chci je na dlouho.
Chtěla bych se zeptat na pár otázek. S manželem se snažíme 2 roky a mě v nejbližší době čeká laparoskopie. V pondělí jdu na kontrolu k dr a ráda bych si už domluvila termín.
Takže moje otázky :
1. Jak dlouho od doporučení dr čekáte na zákrok?
2. Jak to celé probíhá? Dost se operace bojím, jednou mi operovali nádor v prsů a úplně jsem to psychicky nezvládla, mám hrozný stres a strach - ale na druhou stranu to chci mít už za sebou a snad i otěhotnět.
3. Zjistili vám něco? Nebo byla laparoskopie k dobru aspoň tím profouknutim?
4. V jaké době během cyklu se dělá laparka?
5. Za jak dlouho vás pustili z nemocnice a nemocenská? Ano nebo ne?
6. Kdy jste se cítili na první sex po zákroku?
7. Dren v břichu, opravdu to bolí jak jsem se dočetla?
8. Po jaké době se vám podařilo otěhotnět?
Děkuji za každý zodpovězený dotaz a omlouvám se, že toho je tolik. Jsem úplně nervní z toho, ale zároveň se těším. Už bych si přála abych do konce roku byla těhotná.
Příspěvek upraven 02.06.20 v 17:00
@lachtanice86
A ten dren dávají pokaždé? Já mám jit na diagnostickou.
A děkuji za odpověď.
@Nika. Al ne pokaždé ne. Vždy jsem ho měla když to byl větší zákrok. Tak si říkám, když to byl ten snadnější zákrok tak žádný dren nebyl. Třeba ty ho mít nebudeš
Ahojky, já jdu na laparku teď v červnu. Měla jsem jít už v březnu, ale kvůli koroně mi to zrušili. Původně jsem byla objednaná do nemocnice a objednací lhůta byla 3 měsíce. Pak jsem se domluvila u svého gynekologa, který má i kliniku jednodenní chirurgie a jdu tam. Pokud se uvolní místo, půjdu už 16. 6., když ne, tak 100% termín mám 26.6. Dám pak vědět. Doufám, že to bude v pohodě. Většinou, co tak čtu, tak to v pohodě je a tak věřím! Držím palce i Tobě!
@ahojí
Mockrát děkuji. Taky ti držím palce a snad ti to dopadne dobře, určitě dej pak vědět prosím ![]()
@Nika. Al pokud jde jen o to, aby zajistili zda jsou vejcovody průchozí, tak to lze zjistit i bez operace. Mně třeba operace přijde hned zbytečná.
@jary1
Mám i hodně bolestivou ms a pořád mě bolí pravý vaječník. Občas bolest i při sexu nebo špinění po sexu. Takže těch důvodu je trochu víc. Proto se bojím že zjistí třeba endiometriozu ![]()
Ahoj, moc zdravím, chtěla bych vás poprosit o zkušenosti. Ve středu nastupují na Kladno na laparoskopii. Strasne se na bojím, nikdy jsem na žádném zákroku a v narkóze nebyla. Predoperacni dle obvodní dr. v pořádku. Ale bojim se, mám trombofilni mutací heterozygot a jsem kuřák
,teď bylo těžké období, viděla jsem umírat dědu na rakovinu a začala jsem kourit
mám 9 ti letou a 6 měsíční holčičku(v těhu samozrejme jsem nekouřila).Malá. se narodila nebylo mléko, to mě taky vystresovalo, pak ten děda no jsem blbá že jsem zase začala. No zkrátka se bojím, abych se po narkóze probudila a aby nebyly komplikace no mám nervy v kýblu😔Máte zkušenosti s laparko a s těmi nešvary co mám já? Děkuji moc