Laparoskopie a vše kolem ní

439
2.6.20 15:55

Laparoskopie a vše kolem ni.

Ahoj holky. Omlouvám se je tu jistě mnoho podobných témat, ale hledat v tom přesně to co chci je na dlouho.
Chtěla bych se zeptat na pár otázek. S manželem se snažíme 2 roky a mě v nejbližší době čeká laparoskopie. V pondělí jdu na kontrolu k dr a ráda bych si už domluvila termín.
Takže moje otázky :
1. Jak dlouho od doporučení dr čekáte na zákrok?

2. Jak to celé probíhá? Dost se operace bojím, jednou mi operovali nádor v prsů a úplně jsem to psychicky nezvládla, mám hrozný stres a strach - ale na druhou stranu to chci mít už za sebou a snad i otěhotnět.

3. Zjistili vám něco? Nebo byla laparoskopie k dobru aspoň tím profouknutim?

4. V jaké době během cyklu se dělá laparka?

5. Za jak dlouho vás pustili z nemocnice a nemocenská? Ano nebo ne?

6. Kdy jste se cítili na první sex po zákroku?

7. Dren v břichu, opravdu to bolí jak jsem se dočetla?

8. Po jaké době se vám podařilo otěhotnět?

Děkuji za každý zodpovězený dotaz a omlouvám se, že toho je tolik. Jsem úplně nervní z toho, ale zároveň se těším. Už bych si přála abych do konce roku byla těhotná.

Příspěvek upraven 02.06.20 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
2.6.20 16:08
  1. záleží na urgenci nutnosti zákroku. Když u mně hrozilo prasknutí velké cysty kolem 10cm, pod kudlu jsem šla za 3dny. Když nutnost nebyla až taková čekala jsem max 3tydny.
  2. opět záleží, ale když to bylo jen pro zjištění ráno jsem přišla, zákrok byl na max 15minut a po probrani jsem šla za 2hodiny domů. Když dělali odstranění cysty, pálení ložisek endo, průchodnost, trvalo to celkem na sále 3hodiny. Měla jsem dren, zustala jsem v nemocnici celkem 4dny i s dnem příchodu.
  3. zjistili mi endometriozu
  4. nevzpomínám si že by se těšila doba cyklu
  5. jak jsem psala výše. Nemocenskou jsem někdy měla někdy ne. Když to byla ta dlouhá laparka tak ano, na 14dnu, do kontroly
  6. tuším že měsíc až dva, někdy bylo po zákroku doporučeno 6 neděli, ale to záleželo jaký byl zákrok
  7. dren jsem měla 2×, jednou to bylo peklo a nebyla jsem schopná jít na malou, tlacilo to, bolelo, podruhé pohoda
  8. velmi individuální. Záleží co zjistí, u mně o bylo od 3cyklu až po 8cyklu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
2.6.20 17:02

@lachtanice86
A ten dren dávají pokaždé? Já mám jit na diagnostickou.
A děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
2.6.20 19:04

@Nika. Al ne pokaždé ne. Vždy jsem ho měla když to byl větší zákrok. Tak si říkám, když to byl ten snadnější zákrok tak žádný dren nebyl. Třeba ty ho mít nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.6.20 19:55

Ahojky, já jdu na laparku teď v červnu. Měla jsem jít už v březnu, ale kvůli koroně mi to zrušili. Původně jsem byla objednaná do nemocnice a objednací lhůta byla 3 měsíce. Pak jsem se domluvila u svého gynekologa, který má i kliniku jednodenní chirurgie a jdu tam. Pokud se uvolní místo, půjdu už 16. 6., když ne, tak 100% termín mám 26.6. Dám pak vědět. Doufám, že to bude v pohodě. Většinou, co tak čtu, tak to v pohodě je a tak věřím! Držím palce i Tobě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
6.6.20 21:04

@ahojí
Mockrát děkuji. Taky ti držím palce a snad ti to dopadne dobře, určitě dej pak vědět prosím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
6.6.20 21:19

@Nika. Al pokud jde jen o to, aby zajistili zda jsou vejcovody průchozí, tak to lze zjistit i bez operace. Mně třeba operace přijde hned zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.6.20 11:29

@jary1
Mám i hodně bolestivou ms a pořád mě bolí pravý vaječník. Občas bolest i při sexu nebo špinění po sexu. Takže těch důvodu je trochu víc. Proto se bojím že zjistí třeba endiometriozu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.10.20 19:07

Dermoid na vajecniku

Ahoj, moc zdravím, chtěla bych vás poprosit o zkušenosti. Ve středu nastupují na Kladno na laparoskopii. Strasne se na bojím, nikdy jsem na žádném zákroku a v narkóze nebyla. Predoperacni dle obvodní dr. v pořádku. Ale bojim se, mám trombofilni mutací heterozygot a jsem kuřák :,(,teď bylo těžké období, viděla jsem umírat dědu na rakovinu a začala jsem kourit :( mám 9 ti letou a 6 měsíční holčičku(v těhu samozrejme jsem nekouřila).Malá. se narodila nebylo mléko, to mě taky vystresovalo, pak ten děda no jsem blbá že jsem zase začala. No zkrátka se bojím, abych se po narkóze probudila a aby nebyly komplikace no mám nervy v kýblu😔Máte zkušenosti s laparko a s těmi nešvary co mám já? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí