Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, minulou nedeli jsem mela bolesti podbrisku a slo to do zad, jela jsem na pohotovost a mimodelozni tehu..ihned laparoskopie, ale vejcovod ponechali. V pondeli me pustili domu..hcg kleslo z 320na 207.Nespinila jsem, nekrvacela, nic..ale v puli tydne jaem zacla mit tehu priznaky..v pondeli 4.5.kontrola ve spitale a hcg stouplo tyden po laparoskopii z 207 na 600..takze pruserPuatili me domu, ze mam dojit 5.5.na novy odber a to uz hcg skoro 900.Pravdepodobne mi tam neco nechali. Takze nova laparoskopie avejcovod sel ven.Den po operaci hcg z 900 na 378.Muj dotaz, ted, treti den spinim, je to v poradku? Mam sileny strach ze za tyden pujdu na novy odber a hcg zase poroate, ze neco zprasili.Ze uz to neni mozne? Bojim se.Mam ted po laparce ocekavat spineni a treba krvaceni? Dekuji holky zlate za odpovedi..
@Misssssu Mno.. co si za sebe pamatuji tak po odebrani vejcovodu jsem spinila a pak po nejake dobe nastoupila menstruace ale nebylo to v radu dnu..Po odebrani vejcovodu kde embryo hnizdilo se nemusis narustu bat, ted uz ti koluje v krvi jen zbytkove hcg ktere postupne klesne..nema uz z ceho rust..
@Reaskiller Dekuji za odpoved.Jsem z toho minuleho tydne dost rozhozena..dve laparoskopie behem par dnu..Moc moc dekuji, pokusim se uklidnit
![]()
@Misssssu píše:
@Reaskiller Dekuji za odpoved.Jsem z toho minuleho tydne dost rozhozena..dve laparoskopie behem par dnu..Moc moc dekuji, pokusim se uklidnit![]()
To chapu, ono to je na psychiku „Jak delane“.. dve laparky nejsou nic moc, ja mela v prubehu 24 hodin taky dve a rozhodne bych jednu ozelela.. ikdyz narkozu miluji ale otvirat me nemusi 2× ![]()
Ten klid prijde sam.. nenut to.. je Pravda, ze ted uz neni moc co resit protoze vejcovod je venku, embryo taky a nic se nemuze stat..
@Reaskiller Dekuji,dekuji..hodne jsi me uklidnila
Kdyz Ti odebrali vejcovod, zkousela jsi prcka? Ja jsem hodne chtela mimco, ale ted uz mam strach, ze se to bude opakovat..nevim, jestli to jeste risknout.Je mi 34 a v listopadu jsem mela SP a ted tohle..
@Misssssu Ahoj, uff, to sis teda „užila“. Já měla mimoděložní 2×, u prvního jsem krvácela už před laparkou a ještě asi 3 dny po laparoskopii, ale u druhého jsem začala krvácet asi 4 den po laparoskopii, prý je to normální, když klesne HCG. Taky jsem z toho byla vykulená a vystresovaná, jestli zase není něco špatně. Snad už to teď bude dobré! ![]()
@lachi Jejky,to me mrzi, ze sis to takhle musela prozit dvakrat. Strasne se bojim zkouset dalsiho prcka, mam strach, ze bude dalsi mimodelozni, uz bych to nechtela
Skoda, ze se tomu neda nejak zabranit…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.