Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím…
Synovi je 4.5 roku. Trpí na laryngitidu. Naštěstí zvládáme vše doma. Máme prednison, pro horší případ i čípky… Ale poslední dobou se opakují snad měsíc co měsíc.
Nejhorší na tom všem je, že okamžitě má tuberácký kašel u kterého mám pocit, že musí vychrchlat průdušky… Nepomáhá na něj téměř nic.
Teď mi doktorka řekla, ať zkusím říct alergologologovi, jestli by nám nemohl předepsat inhalátor…
Máte někdo zkušenosti s inhalátorem a hlavně s tím šíleným kašlem a jak na něho???
@Janča1212 píše:
Zdravím…
Synovi je 4.5 roku. Trpí na laryngitidu. Naštěstí zvládáme vše doma. Máme prednison, pro horší případ i čípky… Ale poslední dobou se opakují snad měsíc co měsíc.
Nejhorší na tom všem je, že okamžitě má tuberácký kašel u kterého mám pocit, že musí vychrchlat průdušky… Nepomáhá na něj téměř nic.
Teď mi doktorka řekla, ať zkusím říct alergologologovi, jestli by nám nemohl předepsat inhalátor…
Máte někdo zkušenosti s inhalátorem a hlavně s tím šíleným kašlem a jak na něho???
Syn také trpěl na laryngitidy, vždy po záchvatu měl šílený dlouhotrvající kašel, pomáhají inhalace vincentky přes inhalátor, ten lze koupit, obklady se psím sádlem na noc a u nás teď dobře zabírají na kašel kapky lymphomyosot, nevím, jestli to píšu dobře a sirup od Dr.Weiss.Ale chce to čas, s věkem přestane na laryngitidy trpět a i imunita vyzraje
@Verunka.T píše:
Syn také trpěl na laryngitidy, vždy po záchvatu měl šílený dlouhotrvající kašel, pomáhají inhalace vincentky přes inhalátor, ten lze koupit, obklady se psím sádlem na noc a u nás teď dobře zabírají na kašel kapky lymphomyosot, nevím, jestli to píšu dobře a sirup od Dr.Weiss.Ale chce to čas, s věkem přestane na laryngitidy trpět a i imunita vyzraje
Děkuju. A ty kapky jsou volně prodejné?
@Janča1212 určitě pořiďte…máme doma a jak začně pokašlávat, hned ho vyndám
Dřív se z toho jako malej taky nemohl vyhrabat…trvalo to i 14 dní…
Je pravda, že už je školák a taky z toho vyrostl, ale pokud trpí na lar. a kašle, je to super věc.
@JustynkaOL píše:
@Janča1212 Dobrý den, ano zajděte si do lékárny a požádejte si o Dr. Weiss kapky nebo sirup, že je problém s laryngitidouJinak bohužel nejběžnější období pro laryngitidu je časné jaro a podzim a s tím jak teď blbne počasí je to bohužel na prd
Věkem to bude lepší a lepší, dýchací cesty budou větší a tak to nebude tak otravné ten kašel. Hodně větrat, ať je čerstvý vzduch, podpořit imunitu a inhalovat buď tu Vincentku nebo vhodný éterický olej
Tak pořídit kapky, nebo sirup od dr. weisse, nebo ty homeoaticke kapky lymphomyosot?
@Petra Z píše:
@Janča1212 určitě pořiďte…máme doma a jak začně pokašlávat, hned ho vyndám
Dřív se z toho jako malej taky nemohl vyhrabat…trvalo to i 14 dní…
Je pravda, že už je školák a taky z toho vyrostl, ale pokud trpí na lar. a kašle, je to super věc.
Kapky lymphomyosot, nebo to od dr. weisse? Dnes jdu do lékárny, ráda si nechám poradit