Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petra Z Peti prednison? malá měla laringošku a měla čípky to byli taky kortikoidy? ![]()
To jsme také zkoušeli, jenže on to vydáví a případně i vyzvrací…
Tak si řekněte o ten sirup (viz ta nově založená diskuze) nebo čípky, na každé pohotovosti vám to předepíšou, já byla několikrát ve FTN, vždycky jiná dr, ale vždycky brali laryngitidu dost vážně a chválili, že podchycujem včas, ono pak to dusící se dítě musí být otřesný zážitek, navíc teď, když nejde jen vyběhnout v noci ven a nechat nadýchat studeného vzduchu jako první pomoc, maximálně tak na dítě otevřít mrazák
Holky, a jak je to s těma čípkama, když prednison 1 mg na 1 kg a Rectodelt mám 100 mg?
Holky, a jak je to s těma čípkama, když prednison 1 mg na 1 kg a Rectodelt mám 100 mg?
Ahoj. Prosim, je mozne, ze se po podani Prednisonu diteti zhorsi imunita?
@evulkanov píše:
Ahoj. Prosim, je mozne, ze se po podani Prednisonu diteti zhorsi imunita?
Záleží na tom, jak dlouho a jaká dávka se má prckovi podávat…
Ahoj…vím že to tady asi nepatří, ale chtěla jsem se zeptat zda je laryngitida nakažlivá???
@Lucka8888 píše:
Ahoj…vím že to tady asi nepatří, ale chtěla jsem se zeptat zda je laryngitida nakažlivá???
Ano, je. Je to normální viroza. Pro dospělé to není nic strašného - většinou lehký průběh a chrapot až ztráta hlasu. Ale děti se mohou v noci následkem otoků záklopky v krku (epiglotis) až dusit.
@Levandule121 píše:
Ano, je. Je to normální viroza. Pro dospělé to není nic strašného - většinou lehký průběh a chrapot až ztráta hlasu. Ale děti se mohou v noci následkem otoků záklopky v krku (epiglotis) až dusit.
aha takže je možné že to ten mladší dostal od toho staršího…a tím pádem když s něma byla v kontaktu i neteř tak to může dostat i ona?!
@Lucka8888 píše:
aha takže je možné že to ten mladší dostal od toho staršího…a tím pádem když s něma byla v kontaktu i neteř tak to může dostat i ona?!
Je to asi tak stejně nakažlivé, jako rýma. A pokud ještě děti kolem sebe kašlou…