Látkování - začátečník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
27.6.16 12:07

@Kattynka000 Moje látková výbava, která stačí při praní 1× za 2-3 dny(mám sušičku, takže do 3 hodin suché) 15 ks sio bamboolik (nejdřív jsem je používala bez vkládacích plenek, teď s batolecí vkládací plenkou) k tomu 4 noční kalhotkové plenky bamboolik (vycpané krátkýma vkládacíma plenkama), 6ks ellas house bum fold a 9× svrchní kalhotky bamboolik (tolik jich mám protože když hlídají babičky, ta aby to nemusely samy skládat)
Když byl syn menší hodně se mi osvědčily haipa daipa pastelka, ale když měl tak kolem 8kg začal je hrozně ryche pročůrávat a pak měl podrážděnou předokožku.
Jinak u systému sio od bambooliku musíte počítat s tím, že kojenecká stolice většinou skončí i ve svrchňácích. Haipa daipa spolehlivě ta „míchaná vajíčka“ udržela.
Látkových čtverců mám asi 40 ale používám je jen na utírání, podložení hlavičky v postýlce a podobně. Srparačky mám celulózové, vydrží cca 10 praní a sušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.6.16 12:11

Taky jsem chtěla látkování zkusit, ale nevěděla jsem, jestli mi to půjde a budu stíhat prát plenky. Měla jsem 30 plen od mamky ještě z dob, kdy jsme byli s bráchou děti. K nim přikoupila dalších 30 čtvercovek. Dále pak dvoje svrchní kalhotky a 2 snappi sponky. Dnes má dcera něco přes 4 měsíce a stále si s touto výbavou vystačím, pouze na noc dávám jednorázovku. Jinak přes den je jen ve čtvercích, které dodnes žehlím. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
28.6.16 10:21

@Kattynka000 odkud jsi, nemáš možnost ve svém okolí navštívit nějaký seminář? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.7.16 21:04

Noční látkování

Ahoj holky, neprodáváte někdo noční kalhotovky a fleecové svrchňáky? Klidně starší, již používané na zkoušku. Zatím látkuju asi měsíc přes den, ale chtěla bych zkusit i noc. Mám hlavně látkové pleny, pár vkládaček a PUL svrchňáky. Takže nic vhodného na noc. Syn 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
14.7.16 04:42

@Akcul85 Na prodej nic nemám, ale kolik malý váží? Je spíš barokní andělíček nebo hubená žížalka? Spí celou noc nebo jak často se budí do úplné bdělosti (tj. ne do polospánku, ve kt. se případně nakojí (nakrmí)? Přebaluješ v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.7.16 06:36

@kitharka Maly je spis oplacanejsi, vaha adi 8kg. Do uplne bdelosti se v noci nebudi, takze neprebaluju, jen nakojim nebo dam caj a zase spi. Spanek cca od 20 do 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
14.7.16 09:56

@Akcul85 fleecove svrchnaky myslim mam, mrknu na to odpoledne, az bude starsi spat a dam vedet..klidne poslu dál.. Zatim nelatkuju - mam 3 tydenni mimco a asi v noci ani latkovat nebudu.. Jen pres den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.7.16 11:21

@lentilka248 To by bylo fajn :-) Já začla látkovat až v 5 měsících a v noci zatím nelátkuju, ale chtěla bych vyzkoušet. Akorát ta výbava na noční látkování mi přijde dost finančně náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
15.7.16 08:35

@Akcul85 Koukala bych po noční Anavy, noční Katyv Baby, noční Majab, nočním PUKu od Made by Veru.. na to buď flísáčky Katyv Baby či Majab pro buclínka.. a nebo vlňáčky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
23.1.17 14:35

Dobrý den, rozhodla jsem se pro látkování.. chci se zeptat:
nakoupila jsem latkové pleny, do toho dám separační pleny a rostoucí kalhotky.. Je potřeba ještě něco k tomu přikoupit?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
23.1.17 15:42

@Lucoušek22 Pokud se jedná o látkové pleny, které nemají suché zipy ani patentky (např. klasické čtvercové pleny), tak pak doporučuju snappi sponku na uchycení. A jinak ještě kýbl s víkem na skladování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
23.1.17 16:02

@Lendeš děkuji moooc a kolik je přiblizně dobré a dostacující množství? já jsem koupila 70×70, xkko, gramáž 60 g.?
Děkuji za odpověď:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
23.1.17 16:03

@Lendeš a chci se zeptat jeste, zda plena vsechno zachytí? nebo je potreba koupit jeste nejake kalhotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
23.1.17 16:26

@Lucoušek22 Jestli budeš používat jen čtvercovky, tak bych řekla 50-60 ks, záleží jak často se chystáš prát. Tu gramáž zřejmě píšeš na kus? Na kus nevím, ale já mám 155g/m2. S nízkou gramáží nejsou vhodné k přebalování. U těch na přebalování bývá většinou napsáno „extra kvalita“ nebo „s vysokou gramáží“ apod. U značky xkko bývá myslím napsáno „staré časy“.

Na složené čtvercovky, ve kterých bude vložena separační plena, patří ještě svrchní kalhotky, jinak by to proteklo/prosáklo. Ty jsem myslela, že máš, když jsi psala, že máš „rostoucí kalhotky“. Svrchní kalhotky se prodávají buď jednovelikostní, kde se velikost dá upravit pomocí patentek a nebo různé velikosti podle váhy mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
23.1.17 16:34

@Lendeš http://www.sambaby.com/…y-eco-200ks/ - tyto mám separační vložky
http://www.sambaby.com/…70-cm-10-ks/ - to jsou ty látkovky…

Jinak kalhotky mám ty jednovelikostní…

je dobré třeba ještě koupit vícevstvou plenu do tech látkovek?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky