Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Teď koukám na ty jejich stránky, protože ta značka se mi moc líbí a stejně toho od nich mám víc a moc se nechytám. Konkrétně koukám na tu standardní sadu kombi - co to je vícevrstvá plena, tvarovaná plena, krátká vkládací, batolecí,…?? To se teda vymyká všem informací, co jsem doposud našla.
![]()
@Kapaz ano, ta vicevrstva je prakticky ctverec, ale je z vice vrstev bambusu, tudiz v plose savejsi, celkove mensi a mnohem lepe manipulovatelny, sam o sobe vyda za vic ctvercu pres sebe. Pro male miminko se sklada do kalhotkoveho skladu na snappi sponku (pres to svrchnaky), pro vetsi dite normalne prehnes na tretiny a polozis do svrchnaku. Tady je to videt na obrazcich:
http://www.bamboolik.cz/…ks-2221.html
Pokud bys o te sade uvazovala, tak si z objednavky z Brany odeber jedny svrchnaky, protoze ta sada uz je obsahuje. A nebo naopak opravdu jen na vyzkouseni zkus koupit to trojbaleni bez svrchnaku viz odkaz vys, tam das za postu 45, skoda, ze to ted na Brane zrovna taky nemaji.
Normalne pokud bys mela doma hromadu ctvercu, tak to neresim, ale kdyz planujes, ze ty ctverce budes kupovat tak jako tak, ty vicevrstve jsou zajimava alternativa a cenove te to vyjde levneji nez dva ctverce s vkladackou, coz bych rekla, ze bude tak adekvatni savost.
Ja nejsem moc zaryty ctvercar a prave s timhle se mi manipulovalo moc hezky.
@Kapaz
vicevrstva plena je ten ctverec, ktery bud skladas do kalhotek, nebo ho do nich volne pokladas.
Do tychz kalhotek muzes na patentky (ktere uz v nich jsou pripravene) vepnout tzv. vnitrni plenu, ta uz se nijak nesklada, proste se tam vecvakne a po pouziti zase vymeni za jinou, to je tzv. SIO system - velice pohodlny, ale uz drazsi nez ty vicevrstve a ctverce.
Ta vnitrni plena se sklada z tvarovane pleny, na kterou se dle potreby nacvakne bud kratka nebo dlouha (batoleci) vkladacka a tim si regulujes savost.
Odkud jsi? Konkretne Bamboolik ma dost poradkyn po republice, ktere jsou pripadne ochotny prijet a ukazat to nazivo. Kdyztak klidne SZ.
@ugluk Aha, takže klasických bavlněných čtvercovek se do svrchňáků musí použít víc než jeden kus. A na druhou stranu do těch vícevrstvých už není třeba vkládací. Je to tak? Přidím max separační plenu. A rozdíl mezi vícevrstvou a tvarovanou? Přemýšlím, jestli je opravdu dobrá ta sada nebo si to od nich naskládám sama. 6 ks vícevrstvých mi přijde žalostně málo. Zas mi pračka a sušička nemusí jet denně. Ale jsou tam ještě nějaké vnitřní pleny v počtu 4ks. ![]()
@ugluk Vnitřní plena už je moc cvakání, ale ta vícevrstvá je mi asi sympatická. Zkusím si to na stránkách naskládat jen z nich, jak to vyjde cenově. Přiznám, že k přednastaveným sadám nemám moc důvěry.
Poštovné neřeším. A jsem z Brna
@Kapaz pro zacatek by ti mela jedna ctvercova stacit, ale jak zacne ditko vic curat, budou treba dve, popr. vkladacka k tomu, ale v tomhle spis poradi holky - ctvercarky.
Ta vicevrstva staci jedna, kdyz by prestavala stacit, da se do te kapsy ta vkladacka jeste navic strcit taky.
Ukazovala jsem ti tu sadu se 6 spis na vyzkouseni, dost lidi toho nerado kupuje hodne najednou, jinak maji sady i po 12 (cca na pulku latkovani) nebo po 24 (na plne latkovani).
Ja prala jednou cca za 3 dny a prala jsem kolem 20 plinek, ale ja latkovala prakticky plne, i v noci.
@Kapaz Bamboolik je brnenska firma ![]()
Sidli tady:
http://www.bamboolik.cz/…kontakt.html
Ahoj, ja jsem taky zacla se ctvercama, ale pokud to mas kupovat, sla bych taky radsi do tech vv (vicevrstvych), mam je moc rada. U cc (ctvercu) je problem, ze fakt moc nenasaji oproti bambusu, abys dosahla teze savosti co ma bambus vv, musela bys to miminko moc vycpat a pak by bylo chudatko jak obelix nebo tam davat bambusovou vkladacku, coz by se zas prodrazovalo…
Zkusila bych zvazit ty latkovky na noc, taky jsem chtela latkovat jen pres den a na doma, ale pak jsem videla, ze zadecek vybalenej z latky fakt vypada uplne jinak nez jednorazu a bylo rozhodnuto. Koupila jsem 5 nocnich kalhotovych plen s kapsou od bamboolika (peru co tri dny) a k tomu Disany vlnaky a jsem moc spokojena. Psalas, ze vlnaky se Ti nelibi, me se taky nelibily, ale fakt jsou dobre, zvlast na tu noc, ziskaly si me na tolik, ze se chystam je poridit i na den (od Anavy), hlavne na leto budou super.
Jeste me napada, ze jsem slysela, ze AIO jsou lepsi Anavy nez Bamboolik, ze pry tomu se mezi nozkama shrnuje ta vkladacka a pak protikaji, ale vlastni zkusenost nemam. Ja mam navenek a na lepsi SIO od Bamboolika, 5 kusu tech sacich vlozek, staci to - vyhodou je, ze neplatis za extra svrchnaky jako u aio, ja mam ctvery svrchnaky, stacily by troje a bud do nich mrsknes vv nebo cc a nebo tam nacvaknes sio, je to super variabilni ![]()
No, ja mam bohuzel zkusenost s AIO jak Anavy tak Bamboolik a zatimco Anavy mi protekala fest ze vsech otvoru, Bamboolik mi neprotekl jedinkrat. Ale samozrejme muze byt kazde ditko jinak tvarovane.
@Kapaz jeste me napada, pokud umis trochu sit, nebo mas nekoho kdo umi, vv se daji velice dobre a lehce usit a vyjde to tak na polovinu penez.
A nebala bych se toho sia, ze je to moc cvakani, maji to udelane dobre, manipaluje se s tim pekne a je to prece takove kompaktnejsi a elegantnejsi nez vv, takze dobre do terenu.
@ugluk @kacibu Ááááá! Vy mě matete.
Dobře, jdu do bamboolika. Takže seznam na doma + krátké výjezdy (procházky, nákup, doktor), zatím jen denní… 2× aio, 9 nebo 12 těch vícevrstvých?, 2× svrchní vícevelikostní, ten pytlík na pleny je třeba?, a chtěla bych ty žínky místo ubrousků. Stačí 5ks? Plus teda sponka a jsem vybavená? Pro začátek? Noc uvidím jak nám to půjde přes den, kdyžtak dokoupím balíček těch nočních plen. Než dojede pračka se suškou, tak bude v jednorázovce. ![]()
@Kapaz takhle jak to pises, tak vzit tuhle sadu:
http://www.bamboolik.cz/…da-2336.html
K tomu prihodit dve AIO a mas to na 14 prebaleni }v sade je 12 vicevrstvych plen, dvoje svrchnaky, snappi sponka a pytel). Prikupovat se da vzdycky a co je pozitivni, prodavat taky, Bamboolik je znacka s dobrym jmenem a prodava se pouzity dobre.
Pytel je fajn, i kdyz budes doma skladovat treba v kybliku, tak k te doktorce apod. to hodis dolu do kocarku a mokre pleny tam vezes, aniz by cokoliv znecistily. On neni nijak extra velky.
Zinky mam na koupani, misto ubrousku jsou dost drahe, teda Bamboolik dela i latkove ubrousky, ale ty jsou hodne malinke. Ja teda na utirani zadecku koupila balik Perlanu a vydrzelo mi to vic jak rok.
@Kapaz podle me staci 9 vv, uvidis, jak ti to sedne.
ad ubrousky: zalezi, jak striktni chces byt ohledne hygieny. Ja osobne bych zinku po kazdem pouziti prala v pracce, coz bych jich potrebovala mnohem vic. Ale treba moje svagrova, ta to jen precvachne v ruce a jede znova a pak ma jednu nebo dve cely den. A pak by to stacilo.
My jsme to delali tak, ze dokud maly porad kakal, prehodili jsme si ho pres dlan nebo pozdej predlokti a pekne pod kohoutek a pak jsme zadnou zinku nepotrebovali. A ted kdyz je jen pocuranej, tak pouziju Medvidka a k tomu mas bud praci ubrousky Perlicka nebo ja preferuju vatove tampony z dm.
takze k plenkovani nepotrebuju zinku ani jednu
.
Pytel bych vzala, na to prevazeni plen je fajn, doporucuju ten bamboolikovskej, je za dobrou cenu, holky na fleru to hodne delaji z PULu, ale pak je to zbytecbe drahe.