Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Kapaz Já už nic dodávat nebudu, Ugluk Tě zásobila informace dostatečně a vyčerpávajícně.
Jen chci říct, že Bamboolik je opravdu dobrá volba a myslím, že budeš spokojená. Já taky začala látkovat až druhé s tím, že na noc taky dávám papír a mám převážně právě Bamboolik a jsem opravdu spokojená. Vlastně teď ani nic jiného nepoužívám, sahám pořád po něm. ![]()
Ahoj holky, prosím o radu… hlavně vy, kdo používáte plenky Pop-in.. k čemu je uvnitř plenky na zadní straně suchý zip??Když je má mimčo oblíknuté, musí ho přece škrabkat na zádíčka?
![]()
@kubikuli Když pereš, tak tam chytíš suché zipy, aby se Ti nelepily na zbytek prádla.
Při nošení přes něj natáhneš tu nacvakávací vkládačku. Osobně mě teda ale Pop-in extra nenadchly, nešla bych do nich jako do hlavní výbavy.
@Svistice píše:
@kubikuli Když pereš, tak tam chytíš suché zipy, aby se Ti nelepily na zbytek prádla.
Při nošení přes něj natáhneš tu nacvakávací vkládačku. Osobně mě teda ale Pop-in extra nenadchly, nešla bych do nich jako do hlavní výbavy.
Přijde mi to zbytečné… vždyť si zipy nalepím normálně dopředu, jako když je plenka oblečená.. akorát musím tu vkládačku odcvaknout
což mi přijde zbytečné. Mám teda jenom dvoje, ale zase se mi líbí ty gumičky u nožiček.. ať dělám co dělám, tak třeba Anavy mi stále protíkají a pořád jsme celý mokrý ![]()
@kubikuli Když je nalepíš dopředu, jako když je plenka zapnutá, tak se Ti ty svrchňáky vevnitř pořádně nevyperou. Gumičky se mi líbili taky, ale kluk z nich byl otlačený, i když nebyl tlusté dítě a v půl roce z nich vyrostl (a to byl fakt mrńavé mimino). navíc mi nepřijdou extra savé.
S Anavamy zkušenost nemám. Pokud chceš nějaký SIO systém, zkoušela jsi bamboolika nebo Petit Lulu?
@Svistice Bamboolika ani petit lulu nemám.. Mám jen anavy, Popinky a Batolini. Z těch SIO. Jinak pár svrchňáčků.. Popravdě nevím, jestli ještě dál kupovat a zkoušet
Ty anavy jsou fajn, ale kolem těch nožek to prostě teče.
Casteji prebalovat???Nikdy se mi nestalo, aby protekl.MAme popolini a disanu, a to velmi stare.
@toooja myslím, že přebaluji dost často…ono se to někdy stane i po půl hodince… ![]()
skoda by bylo, kdyby jste skoncili kvuli tomu slatkovanim.JA osobne tak spokojena, ze moc lituji, ze mne kamoska u prvniho decka odmluvilo od tohoto, a latkovat jsem zacala az s druhym ditetem! Snad to vychytate!
@toooja No snažím se… pořád zkouším přecvakávat patentky, abych to nějak lépe utáhla a na druhou stranu to malé nebylo nepříjemné.. ale když už po třetí převlékám, tak mám chuť s tím švihnout ![]()
@kubikuli Opravdu dítěti nemusí sedět zvolený typ plenky. navíc mi přijde, že pokud je plena na patentky, tak ji nikdy nedotáhneš tak dobře, jako plenku na sucháč.
A co varianta kalhotkovky + svrchňáky? Misto SIO/AIO (ty mi obecně moc savé nepřijdou).
@Svistice Dávám do svrchňáčků jen klasické čtvercovky. A bambusové plenky. Protože jsme jich hromadu dostali. Ty nám zatím neprotekly, tak používám nejvíce tuto variantu… ![]()
@Svistice píše:
@kubikuli Opravdu dítěti nemusí sedět zvolený typ plenky. navíc mi přijde, že pokud je plena na patentky, tak ji nikdy nedotáhneš tak dobře, jako plenku na sucháč.
A co varianta kalhotkovky + svrchňáky? Misto SIO/AIO (ty mi obecně moc savé nepřijdou).
to mi pripada fakt dobra rada! Mne take sio nepripadli dobre.Sice malo pracne, ale nam lezi.Ja pouzivam na suchy zip a svrchnaky.
Jestli mas od Anavy verzi Easy (AIO, proste ne delene kalhotkovky a svrchnaky), tak se tomu protekani moc nedivim, dceri to delalo taky a byla ciste vina na nekompatibilite teto plenky a meho ditete, zadne jine nikdy neprotekaly, tyto vzdy. Nerikam, ze jsou to spatne pleny, jsou dost chvalene, ale dceri vyslovene nesedly, prodala jsem je.
Pop-in jsem mela rada na mele miminko, bohuzel casem prestaly savosti stacit (treba Bamboolik SIO mi saly vyrazne vic) a hlavne z nich vyrostla velikostne.
Takze jestli ti neco nevyhovuje, tak to nepouzivej, nic se nedeje, ber systemy, ktere ti prijdou OK. Mozna se to casem zmeni - ditko meni proporce a bude potrebovat pleny vyrazne savejsi, tak treba casem zas neco prikoupis. Osobne neznam moc lidi s aspon prumerne velkymi detmi, kdo by Pop-in pouzival dele jak rok.