Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hahaha teď se dívám jak se váže klasická plena no a nevím jestli to vůbec nandám:D
Hahaha teď se dívám jak se váže klasická plena no a nevím jestli to vůbec nandám:D
mag píše:
Faktjá je používám i teď, malá má 18 měsíců, 84 cm a 10kg.
Já taky, ale malá je má už takové moc na sobě narvané, navíc ty sucháče po 11m nic moc
- mám je od začátku, a na malé mimi byli super! ale teď už prostě nic moc.
soldi píše:
kozisek, petka, to vazne su vam male?![]()
moj maly ma dva a pol mesiaca, takmer 7kil a 63cm, ale zapnute ich ma zatial len na druhu patentku. ma nestraste ze uz v polroku mu budu male
este mam aj itty bitty a gro via- tie tiez netreba prat cele, kozisek, pop in, itty bitty, gro via, to je vsetko all in one
Ale jemu už je 15měsíců
je to kus chlapa a škrtí ho to. Jinak jsem je využila dost a dost, právě díky tomu, že jdou používat jen jako svrchní kalhotky, dávala jsem do toho i čtverce na rovno ![]()
Já beru jako all in one jenom ty, co jsou neoodělitelné a savé jádro je všité, lze přidat vkládačku. Jinak to jsou svrchní kalhotky s druky na přidělání pleny. ![]()
ppalea píše:
Holky máte spočítané kolik stojí látkování mesícne? Jako voda elektrika a tak?
No, když si vezmu že vyperu 2 pračky navíc za týden - plus k plínám dávám ručníky, kapesníky, a někdy i oblečení od malé, tak to neberu jako takovou velkou zátěž ![]()
A plíny mám i na druhé dítě, kdežto jednorázovky ne.
Hkac - jak jsem psala, vše peru na 60°C, když se náhodou stane že mám jen plíny počůrané (malá kadí někdy do nočníku), tak peru klidně jen na 40°C.
liric píše:
Díky, ale stejně je asi nejpohodlnější mít ty moderní že. Klasické čtvercové musim vyvarovat ne?kozisek píše:
Ano, na čtvercové pleny se dávají ještě svrchní kalhotky.
Pokud si nakoupíš jen AIO je to dost nákladné, protože se perou celé a potřebuješ jich tudíž několik na jeden den.Navíc doba schnutí je poněkud delší, to už jsou lepší kapsové pleny, alespoň schnou rychlejiZkus si to tady prostudovat http://www.latkovepleny.info/
Jinak klasické čtvercové se perou na 60st.(peru obden-dávám k tomu noční prádlo, ručníky, utěrky,náplň pračky 4-5kg), dávám je malému na doma - klasicky na rovno, složím víc na pindíka a jako vkládačku do ní použiji žínku z NDR-těch máme
na to buď fleesové svrchňáky nebo pul kalhotky.
Na ven mu dávám kalhotkovou plenu, ze začátku jsem si troje nakoupila a teď už si je šiji sama, ono víc poberou
a hlavně lépe drží.
Počkej takže to nemusím vůbec vázat takto?
http://www.pliny.cz/…ani_plen.php
kozisek píše:liric píše:Jinak klasické čtvercové se perou na 60st.(peru obden-dávám k tomu noční prádlo, ručníky, utěrky,náplň pračky 4-5kg), dávám je malému na doma - klasicky na rovno, složím víc na pindíka a jako vkládačku do ní použiji žínku z NDR-těch máme
Díky, ale stejně je asi nejpohodlnější mít ty moderní že. Klasické čtvercové musim vyvarovat ne?kozisek píše:
Pokud si nakoupíš jen AIO je to dost nákladné, protože se perou celé a potřebuješ jich tudíž několik na jeden den.Navíc doba schnutí je poněkud delší, to už jsou lepší kapsové pleny, alespoň schnou rychlejiZkus si to tady prostudovat http://www.latkovepleny.info/
Na ven mu dávám kalhotkovou plenu, ze začátku jsem si troje nakoupila a teď už si je šiji sama, ono víc poberoua hlavně lépe drží.
PetkaK píše:
Hkac - jak jsem psala, vše peru na 60°C, když se náhodou stane že mám jen plíny počůrané (malá kadí někdy do nočníku), tak peru klidně jen na 40°C.
Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
liric píše:
Počkej takže to nemusím vůbec vázat takto?http://www.pliny.cz/…ani_plen.php
kozisek píše:liric píše:Jinak klasické čtvercové se perou na 60st.(peru obden-dávám k tomu noční prádlo, ručníky, utěrky,náplň pračky 4-5kg), dávám je malému na doma - klasicky na rovno, složím víc na pindíka a jako vkládačku do ní použiji žínku z NDR-těch máme
Na ven mu dávám kalhotkovou plenu, ze začátku jsem si troje nakoupila a teď už si je šiji sama, ono víc poberoua hlavně lépe drží.
Na novorozence je to podle mě lepší vázat podle toho odkazu, ale na větší děti se to složí do nudle a dají se gaťata a je to hotovo. Novorozenec má řídkou stolici a proto je lepší to trošku utáhnout tu plenu.
Úplně klidně jí můžeš jenom složit na obdélník a na zadečku jakoby roztáhnout, aby pobrala kakání.
Jinak peru na 60 nebo na 40
dávám i jiné prádlo (pleny dám nejdřív vymáchat) a peru cca 2× týdně.
liric píše:
Počkej takže to nemusím vůbec vázat takto?http://www.pliny.cz/…ani_plen.php
Nemusíš, ale na to malé prdítko je to asi lepší, aby nemělo ten raneček jen mezi nožkami
já tomu tedy unikla, začala jsem v malého pěti měsících, ale kamarádka váže doteď na draka a dává snapku, ono záleží jak tomu přijdeš na chuť. Navíc to není tak složité, jak to vypadá. Taky jsem z toho všeho byla vyplesklá ![]()
hkac píše:PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
Já teď taky více méně na 40, protože už v tom není kakání.
Anonymní píše:hkac píše:Já teď taky více méně na 40, protože už v tom není kakání.PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
ehm, nevím, jak se mi to stalo, že to je anonymní… ![]()
hkac píše:PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
Já myslím že ne. Pokud by plínky po vyprání na 40 byli cítit močí, tak by je vyprala když tak ještě jednou na 60, ale u mě nejsou tak to neřeším.