Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Lucoušek22 Ty čtvrecovky, o kterých píšeš, mají nižší gramáš, nebudou tak dobře sát, nejsou určeny k přebalování. Od stejné značky na přebalování jsou určeny tyhle: http://www.sambaby.com/…70-cm-10-ks/
Nebo pak s ještě vyšší gramáží tyhle: http://www.kikko.cz/…e/22062.html
Ty svrchní kalhotky za sebe doporučuju aspoň 4 ks.
A s vícevrstvýma plenkama nemám zkušenosti. Teď, když je syn větší, tak dokupuju bambusové vkládačky.
@Lendeš děkuji a ty bambusové vkládačky se daj dát i to těchto čtvercovek?
@Lucoušek22 Ano, místo jedné další čtvercovky na rovno dáš vkládačku.
@Lucoušek22 Ano, separačku máš navíc vždycky, aby separovala vlhkost od zadečku, případně aby zachytila největší část stolice. Někdo ale separačky nedává vůbec.
@Lendeš A kolik je dobre pořídit tech vkládaček??? - je lepší mít vkládacy bambusové, nebo vícerstvé pleny?
@Lucoušek22 Jak už jsem psala, tak s vícevrstvýma nemám zkušenosti, takže nedokážu srovnat. Ale zpočátku si vystačíš jen se čtvercovkama a pak si můžeš koupit třeba nějakou vkládačku nebo vícevrstvou plenu na vyzkoušení a rozhodnout se, jak vám bude sedět.
@Lucoušek22 píše:
@Lendeš A kolik je dobre pořídit tech vkládaček??? - je lepší mít vkládacy bambusové, nebo vícerstvé pleny?
Já třeba vícevrstvé od kikko měla ty nejmenší, za mě super. Ale je to fuk, co tam dáš, je to prostě vrstva která víc saje. Já pak koupila malé ručníčky ikea a používala složené ty. Třeba na noc.
Novoše stejně přebaluješ skoro furt.
Jo a já měla pro malou na noc vlňáčky. Měla jsem pocit, že to víc dýchá. Ale nepromokavé kalhotky postačí. A já kupovala s gumičkami kolem nožiček.
@21.6.2014 muzete mi prosim poslat odkaz na ty ručníky z ikea?
http://www.ikea.com/…ts/50215084/
Ale dají se nastříhat i staré ručníky. Já je brala, protože je třeba teď využívám na úklid, dají se prát s plínama, vyvařovat…
@Lucoušek22 a třeba jich nemusíš hned brát hodně, vyzkoušíš třeba 5 a dokoupíš. Já měla doma tadytyhle malé ručníčky asi 3 z nějaké sady, tak jsem pak dokupovala asi 10.
Ale možná jsou dobré i ty vkládačky, co Ti radily holky, já je neměla, takže nemůžu srovnat savost.
Ahoj, chci zkusit látkovat, ale nechci používat nic jiného než čtvercové pleny (+ separačka) a svrchňáky. Jakmile by to totiž mělo být složité, půjdu asi raději do jednorázovek, a upřímně nestačím koukat, jaká je to dnes věda ![]()
Potřebovala bych poradit, jakou značku PUL svrchňáků koupit. Ideálně by to měly být svrchňáky jednovelikostní, ale nevím, jestli je reálné je používat i u novorozenců. Zvažuju Bamboolik a Anavy. Kromě toho jsem četla chválu na Imse Vimse a Thirsties, ale ty nejsou jednovelikostní. Nejsem si navíc jistá, jestli např. ty Bamboolik svrchňáky se dají použít na novosklad, jestli např. na to nejsou moc úzké.
Předem moc děkuji, jde mi z toho hlava kolem ![]()
@nirei Do jednovelikostních svrchňáků bych nešla. Ona sice teorie, že porostou s dítětem je hezká, ale praxe je taková, že růst s dítětem moc dlouho nevydrží - většinou začnou časem protékat a provlhávat a je potřeba je vyměnit za nový kousek (a nebo neustále zatírat lanolínem, což je o nervy).
Zkušenost mám s těmi Imse Vimse - byly fajn. Pak mi ještě vyhovovaly Popolini (popowrap).
Zkus kouknout ještě na zavazovací plenky Disana (to byly mé oblíbenkyně - právě v kombinaci se čtvercema). ![]()
Jednovelikostní svrchňáky ti mohu doporučit. my máme Bamboolik, takže klidně ty. moje tedy vydržely v pohodě, ne jak píše @malinika .
ale na novorozence fakt nejsou, ani na cvalíka. ale zas pokud ti rychle roste, tak je to otázka chvilky, kdy mu budou.
pokud ale hledáš něco, co není složité, tak podle mých zkušeností to čtvercové plenky nejsou…nejjednodušší mi přijde All in One ob Bambolika, třeba.