Látkování - začátečník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1323
8.3.17 13:47

@malinika: Já jsem teď myslela tu plenku Disanu. Jestli jich koupit třeba 5 nebo i víc? Předpokládám, že se minimálně při každé stolici minimálně ze začátku zašpiní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
8.3.17 13:58

@nirei Jo aha, promiň. Těch je potřeba mít víc. Většinou ji měníš s každým přebalováním, když se dítě počůrá. Za mě je ideálních cca 10 ks. Ale když koukneš po bazárcích, dají se najít slušné za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.17 14:04

Kalhotkovku bych koupila One size. nedá se sice používat od narození a pokud budeš mít větší dítě tak ti ani tak možná nevydrží, ale lepší než kupovat čtyři velikosti.

AIO platí to samé. On narození ne, pokud mimčo roste dobře, tak za pár týdnů.

noční plenky bývají větší, tlustší, savější. takže vydrží celou noc a neprotečou. mokré samozřejmě jsou, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.3.17 14:17

@nirei Používám jen čtverce a vkládačky a PUL kalhotky mám pouze Bamboolik. Jsem s nimi velmi spokojená, přežily v dobrém stavu dvě děti. Sice jsem na novorozence měla novorozeneckou velikost a ty jednovelikostní jsem používala tak od 2 měsíců, ale myslím, že by klidně šly i na standartního novorozence. Bambooliky jsou určitě dobrá volba. Anavy nemám, takže bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
8.3.17 14:22

Díky, holky, ušetřily jste mi spoustu času :kytka: // Ještě bych se zeptala, co jste používaly pro novorozence, když kalhotovky ani AIO nejsou vhodné? Jednorázovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.17 14:35

Já jednorázovky. protože i když dáš čtvercovku novosklad, tak ti netěsní svrchní. novorozenci mají tenký stehýnka a tam to protéká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.3.17 17:38

@nirei Mám kalhotovky taky jednovelikostní, stejně jako svrchňáky. Mám dva druhy od Popolini a jsem s nimi spokojená. Mají taky ty patentky na úpravu velikosti. Na noc a ven je dávám, protože jsou savější než čtvercovky a kolem nožek lépe drží. Malého už v noci nepřebaluju, dokoupila jsem akorát bambusové vkládačky a tak vydrží celou noc bez přebalení.
A svrchňáky točíme čtvery a párkrát už přišly na řadu i ty rezervní do Anavy, které jinak nepoužíváme. Ono se občas stává, že se stolice dostane na svrchňáky, hlavně u novorozence, tak je potřeba na to myslet. Navíc při každém přebalování dávám ty zrovna použité větrat a přebaluju do druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.3.17 08:51
@nirei píše:
Díky, holky, ušetřily jste mi spoustu času :kytka: // Ještě bych se zeptala, co jste používaly pro novorozence, když kalhotovky ani AIO nejsou vhodné? Jednorázovky?
čtverce. Jednorázovky měli jen v porodnici.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
9.3.17 16:05

Tak jsem neodolala a mám ode dneška doma jedny uni svrchňáky bamboolik a jedny uni petit lulu. Paní v obchodě mi tvrdila, že se uni dají použít i pro novorozeně, tak snad jo :) Jinak jsem to tedy musela hned vyzkoušet (na paně :)) a nevím, jestli jsem se neunáhlila a nakoupila dobře. Koupila jsem svrchňáky s caplíky místo suchého zipu a teď vidím, že suchý zip by asi umožňoval plynulejší regulaci. Takhle mi přijde, že to možná někdy bude moc těsné nebo naopak volné. Petit Lulu má docela široký ten fleece okolo, tak si říkám, co v létě, jestli v tom mimču nebude vedro. Další poznatek je, že nově koupené 80×80 cm plíny asi můžu odložit na neurčito a nakoupit menší, protože jsou moc velké. Taky mi plínka při novoskladu hodně přečuhuje z vnější strany na stehna, což nevím, jestli je správně, a z bamboolika obecně hrozně vylézá. A co mě zaráží asi nejvíc, je, že 60 cm paně jsou ty svrchňáky tak akorát, jsem skoro na největší velikosti 8o

No to je jen takový můj povzdech, asi mám talent dělat vědu z jednoduchých věcí; kamarádka, co látkovala, na mě dnes koukala jak na blázna, co jako na tom řeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.3.17 16:14

@nirei Hele, čím víc informací, možností, materiálů, střihů…a já nevím čeho člověk má, tím je to horší. Nic už bych neřešila a plíny nasadila až na mimčo. Jinak Ti z toho hrábne a nakoupíš tuny nepotřebných věcí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
9.3.17 16:16

@malinika: Tak to máš pravdu, přesně tak to je :) Dělám to, protože si říkám, že čím víc věcí se naučím teď, tím míň práce pak budu mít za pochodu, až se mimčo narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.3.17 16:23

@nirei To co přečuhuje u novoskladu můžeš ještě zahnout, aby to bylo těsněji kolem nožek. Přečuhovat ze svrchňáku by ti nemělo nic, jinač bude mokré oblečení. Ty 80×80 na novorozence určitě nevyužiješ. Já je teda nemám ani v plánu kupovat, syn bude mít 11 měsíců a pořád si vystačím s těmi 70×70. Jinač ty patentky místo suchých zipů ještě doceníš..já mám všude suché zipy a malý už si to umí rozepnout..naštěstí teď přes body a tepláčky to moc nedělá, ale kdo ví co v létě :D A ještě k tomu, jestli v tom nebude horko..my jsme je normálně používali, když jsme šli ven a malý nebyl nějaký zapařený nebo opruzený, ale jinač přes den doma v těch vedrech jsem měla malého hodně rozbaleného nebo jen v plence bez svrchňáků..ale to se ještě neuměl přetáčet, takže mu ten sklad vydržel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
9.3.17 16:30

@Lendeš: Díky. No říkala jsem si, čím větší, tím lepší, na malé mimčo se nějak poskládají, ale malé plínky pak nezvětším. :lol: No nevadí, aspoň budu mít zásobu :mrgreen: /Plínku zkusím ještě nějak líp popřehýbat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.3.17 01:57

@nirei jestli chceš používat čtverce po celé plenkové období, tak ty větší ještě určitě využiješ, já jsem je dávala na novosklad s vkládačkou i pro staršího kojence nebo jako noční plínku, taky v novoskladu, klidně i na batole. První dva měsíce jsem je ale nepoužívala vůbec, na novorozeně jsou určitě lepší ty menší. Ty menší pak využiješ i na starší dítě, už ne ve skladu, ale složené na rovno.
Aby se plínka v novoskladu vešla do svrchňáků, je třeba ji kolem nožiček ohrnout. Ale mě se do bambooliků vleze v pohodě i batole, sice mám hubenější děti, ale ne zas nijak extrémně (mladší má v 18m 80cm a 11kg a nosí právě jednovelikostní Bamboolik gatě na spaní s jedním čtvercem a vícevrstvou bambusovkou).
Nemám zkušenost, že by dětem v PUL kalhotkách bylo horko, ale my jsme přes léto dávali hodně i vlňáky (i místo kraťas, jen s tričkem nebo bodyčkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
10.3.17 09:45

@Hoa Mai: tak to jsem ráda, že je využiju, koupila jsem z biobavlny a jsem mile překvapená, jak jsou měkké a jemné. Bylo by mi líto mít je jen někde v poličce, akorát úplně nevím, jak je do těch svrchňáku narvu, aby to pak mimčo nikde netlačilo, ale tak snad to nějak půjde :) No a taky jsem zvědavá, co s nimi udělá praní. Z pračky mám prádlo neskutečně pomuchlané a tvrdé :( Vyčetla jsem, že můžu přidávat ocet, tak to právě testuju a uvidíme, snad to aspoň trochu pomůže 8) Jinak se už nad těmi plínami začínám rozplývat, oblečení jsem nekupovala, všechno jsem dostala, tak aspoň tohle mám nové a přesně podle mého vkusu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí