Látkování - začátečník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5702
9.4.15 14:24

Ahoj, potřebuji poradit, jsem starší ročník a mám měsíční miminko a tak nějak mi bylo od začátku jasné, že budu používat látkové plenky. Jenže na trhu je toho tolik, že jsem se i přes studium o látkování, tak nějak ztratila a vlastně nevím co používat. Koupila jsem nějaké vzorky a přes to mi to nějak nesedí. Nemám problém ani s praním ani s žehlením. Problém nejsou ani finance. Mám hodně klasických čtverců, pak mám i nějaké vícevrstvé od Kiko a Anavy, troje zavazovací Disany, vlňáčky od Popoliny a troje kalhotkové plenky od Bambolíka ty mini mimi + jedny svrchňáky PUL. Když dám klasický čtverec složený na novosklad a do toho ještě jednu plínku a dám na to disany a vlňáky, tak má mládě tak velkej zadeček, že mu ani nenavlíknu bodýčko. Ty kalhotovky od bambolíka nejsou špatné, ale přijde mi, že svrchňáky jsou menší jak plenka a asi bych jich potřebovala stejně jako plenek, páč jsou vždy špinavé, ta vaječina se dostane prakticky všude. Ještě jsem přemýšlela o těch vkládacích plenkách od bambolíka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
9.4.15 14:25

Jo a ještě jsem zapomněla dodat, že by jsme měli teď nějakou dobu dávat široké balení, tak jak to případně nejlíp zkombinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
9.4.15 14:35

@radka101 https://www.emimino.cz/…kovani/3052/#…

pojď za námi sem, je nás tam víc a určitě se podaří výbavu nějak sladit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
9.4.15 15:26

@radka101 Já tomu nějak nerozumim, ty dáš čtverec na novosklad, do toho další čtverec, na to zavazovačku a ještě vlňáky? 8o Proč toho dáváš tolik? Já jsem si na malý mimino vystačila s jedním čtvercem na novosklad a navrch pul-ky. Malý mimina tolik nečůraj a stejně přabaluješ často, páč furt kaděj.
A vkládacíma plenkama od bamboolika myslíš ten jejich sio systém? Ten je fajn, určitě doporučuju, ale zase vaječina ti nejspíš proteče na svrchňáky a musela bys je furt prát. Na malý mimčo jsou nejlepší ty čtverce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
22.4.15 13:25

Ahojky, jdu si k vam pro radu, mimi zatim cekame, ale chtela bych rozhodne latkovat, ale nebranim se obcas pouzit jednorazovky. Dostala jsem asi 15 vicevrstvych plenek a k tomu i ty kalhotkove M+L, je tam par svrchnich M, l a dve S. Ty vicevrstve jdou pouzit hned na novorozence, nebo se kupuji nejake mensi? A kolik ctvercovych si mam koupit a v jake velikosti a materialu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.15 08:50

@pajinkagl Páji, je dotaz ještě aktuální? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
11.5.15 13:46

@Ivča Ekopleny jeste stale je aktualni :)  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.15 14:29

@pajinkagl Jaké značky jsou ty vícevrstvé, kalhotkovky a svrchňáčky? Na tom pak i záleží, zda se dají použít od novoška nebo ne.. Jaké máš možnosti sušení? Máš sušičku nebo sušíš doma na sušáku / venku na balkoně či zahradě nebo někde v sušárně? Pokud sušičku nemáš - jak dlouho Ti cca schnou např. rifle? Už sis někde o látkovkách zjišťovala něco víc? Vidělas je někde naživo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.16 20:05

Ahoj holky, mám půlroční holčičku a nelíbí se mi množství odpadu z jednorázovek. Chtěla bych vyzkoušet látkovky, ale je na mě všude moc informací.

Tak se zeptám. Stačí mi pro začátek na doma a vyzkoušení, když si objednám 3ks těch al inclusiv jakože vše dohromady. A do toho třeba 10 těch vložek?

A ty kalhotky má třeba jeden den a vložka se mění? Nebo se po každém čůrání mění i ten obal jakoby?

• Citovat
  • Upravit
6100
21.4.16 20:06

Ježíš za anonym se omlouvám já to v poslední době nějak mačkám omylem když obnovuji diskuzi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
21.4.16 20:14

Záleží na tom jaké máš představy o tom co bys pak chtěla používat. Pokud bys chtěla používat AIO (vše v jednom) tak na vyzkoušení ti to stačí, ale počítej s tím, že to nejsou ty nejsavější plenky (zvlášt pokud si koupíš nějakou čínu) takže budeš každou chvilku přebalovat. Zase jsou ale štíhlé a je to celkem dobré na přechod od jednorázu k látce (aby neměla dcerka šok). Každopádně jako vložku do těch kalhotek můžeš použít cokoliv (klidně obyčejnou čtvercovou plenku jako byly za nás nebo třeba i malý ručníček). Pokud je plenka jen trochu počuraná, tak se dá vyměnit jen ta vložka (záleží ale na systému, pokud se ta savá vložka zasunuje dobnitř pleny tak je lepší to přebalovat celé), pokud se pokaká tak se mění samozřejmě celá. Klidně mi napiš zprávu, poradím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68872
21.4.16 20:17

Pokud koupis klasicke AIO, tak mas jednu pelnu na jedno prebaleni. Pokud chces menit jen vnitrky, koukej po systemu SIO nebo AI2 (to je totez), tam opravdu precvakavas jen to pocurane. Pokud je to pokakane, zase peres vsecko najednou. Ano, 10 prebaleni na vyzkouseni je v pohode, jenom je potreba pocitat s tim, ze budes mnohem casteji prat. A zvlast na to vyzkouseni bych sahla po nektere ze solidnich znacek a nikoliv po necem za par korun z Aukra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
21.4.16 20:19

@ugluk děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
27.6.16 11:07

Ahoj holky, obnovuji, protože se v tom vážně absolutně nevyznám..

Mamča mě nějak uvrtala do látkování, že by to bylo lepší, ekonomičtější a podobné věci.. Dotoho máme v rodině problémy s kyčlema, mělo je téměř každé miminko u nás, tak se nám to dost možná nevyhne taky a proto všichni v rodině radí, ať raději používám k jednorázovkám i vkládačky mezi kyčle a nebo rovnou úplně látkuju.. Hodně jsem si načetla.. A načetla jsem toho asi až moc, protože se mi to všechno zamotalo a vím samozřejmě prd.. :lol: Chci se vás zeptat, kdybych chtěla POUZE látkovat, tak stačila by výbava - 30× čtvercová plena, 20× kalhotková plena, 4× svrchní kalhotky + k tomu ty sponky, noční plenky, bambusové prefoldy a separační vložky? Tudíž startovací výbava dejme tomu za cca 10.000-12.000,–? Ještě teda doma padl nápad používat jednorázovky a přes plenku pak dávat kalhotky právě kvůli těm kyčlím, není to ale blbost? Nebo to lze takto „nakombinovat“?..

Děkuji moc za rady.. Trošku se v tom totiž ztrácím a mám dojem, že čím víc brouzdám po internetu, tím víc se do toho motám.. :think: :)

• Citovat
  • Upravit
1332
27.6.16 12:01

@Kattynka000 ahoj, já myslím, že vyybavu mas dobrou, možná bych prikoupila pár čtverců, ty jsou na novorozeně asi nejlepší. Určitě bych ale nedávala jednoraz a na to latkovku, miminko bude strašně zapareny. Pokud máš susicku, tak to budeš mít ještě lehčí. Časem až budeš používat aktivně latkovky, tak si případně prikoupis nebo vymenis ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí