Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj, ja som zacala latkovat len nedavno a priznam sa, ze mam vsetky plienky AIO ![]()
najviac mam pop in, to su tieto:
http://www.nosime.sk/…ienky_pop_in
nie je pravda, ze sa musia prat cele,staci len to vnutro, vrch len ak je znecisteny. na vyber su bambusove alebo mikrovlakno.
bambus je super, lebo ma vysoku savost- moj maly ju neprecikal za 4 hodiny a to cika dost vela.ale zas dlhsie schne- cca 30 hodin.
mikrovlakno schne super rychlo, ale zas ma mensiu savost. ja mam vsetky bambusove. staci 20 plienociek, co stoji u nas 300 eur. u vas je to urcite menej.
plienocky su jednovelkostne, cize su na cele plienkovacie obdobie.
je to take latkovanie pre lenive ![]()
A taky si měla ty klasicky čtvercový, nebo moderní? Já právě pořád nevím. Jako pro mě samozřejmě jednoduší koupit jen svrchní kalhotky a dávat starý pleny co poschovavala mamka. Vyjde to taky o dost levněji ne?
PetkaK píše:
Pokud ti mimi svrchní kalhotky nepokadí tak je necháš jen vyvětrat a pak použiješ, pereš cca 1 za týden?Já měla na začátku dvoje a někdy jsem musela dát jednorázovku, ale pak jsem přikoupila
liric píše:
A taky si měla ty klasicky čtvercový, nebo moderní? Já právě pořád nevím. Jako pro mě samozřejmě jednoduší koupit jen svrchní kalhotky a dávat starý pleny co poschovavala mamka. Vyjde to taky o dost levněji ne?PetkaK píše:
Pokud ti mimi svrchní kalhotky nepokadí tak je necháš jen vyvětrat a pak použiješ, pereš cca 1 za týden?Já měla na začátku dvoje a někdy jsem musela dát jednorázovku, ale pak jsem přikoupila
No to tě samozřejmě vyjde nejlevněji
A minimálně na doma je to ideální
Uvidíš, jestli vydržíš a pak si můžeš koupit nějáké pro parádu.
a klasické pleny musím vyvářet?
mag píše:liric píše:No to tě samozřejmě vyjde nejlevněji
A taky si měla ty klasicky čtvercový, nebo moderní? Já právě pořád nevím. Jako pro mě samozřejmě jednoduší koupit jen svrchní kalhotky a dávat starý pleny co poschovavala mamka. Vyjde to taky o dost levněji ne?PetkaK píše:
Pokud ti mimi svrchní kalhotky nepokadí tak je necháš jen vyvětrat a pak použiješ, pereš cca 1 za týden?Já měla na začátku dvoje a někdy jsem musela dát jednorázovku, ale pak jsem přikoupilaA minimálně na doma je to ideální
liric píše:
Do 4m jsem látkovala poze se čtvercema 12 let starýma a k tomu jsem koupila bambusové kikko čtvercové plenky, plus tuším dvoje AIO. Až v těch 4m jsem přešla na kalhotovky, protože skládat čtverec na dítě které zdrhá z přebalováku bylo a je stále nad mé síly ![]()
soldi píše:
ahoj, ja som zacala latkovat len nedavno a priznam sa, ze mam vsetky plienky AIO![]()
http://www.nosime.sk/…ienky_pop_innie je pravda, ze sa musia prat cele,staci len to vnutro, vrch len ak je znecisteny. na vyber su bambusove alebo mikrovlakno.
je to take latkovanie pre lenive
bambus je super, lebo ma vysoku savost- moj maly ju neprecikal za 4 hodiny a to cika dost vela.ale zas dlhsie schne- cca 30 hodin.
mikrovlakno schne super rychlo, ale zas ma mensiu savost. ja mam vsetky bambusove. staci 20 plienociek, co stoji u nas 300 eur. u vas je to urcite menej.
Zrovna u PopIn jdou vyprat jen vnitřky a zbytek použít třeba na čtercovou plínu.
Ale naše malá se v 11m do Pop In nevejde
- 9kg, 75cm. Má je prostě malé.
soldi píše:
ahoj, ja som zacala latkovat len nedavno a priznam sa, ze mam vsetky plienky AIO![]()
http://www.nosime.sk/…ienky_pop_innie je pravda, ze sa musia prat cele,staci len to vnutro, vrch len ak je znecisteny. na vyber su bambusove alebo mikrovlakno.
Ale to nejsou AIO
http://www.branakdetem.cz/…imse-zoo.htm tohle je třeba ono ![]()
Jinak je mám též a už se do nich nevejde ![]()
Příspěvek upraven 15.07.11 v 14:04
liric píše:
a klasické pleny musím vyvářet?mag píše:liric píše:No to tě samozřejmě vyjde nejlevněji
Pokud ti mimi svrchní kalhotky nepokadí tak je necháš jen vyvětrat a pak použiješ, pereš cca 1 za týden?Já měla na začátku dvoje a někdy jsem musela dát jednorázovku, ale pak jsem přikoupilaA minimálně na doma je to ideální
Vše peru jen na 601C.
PetkaK píše:liric píše:Do 4m jsem látkovala poze se čtvercema 12 let starýma a k tomu jsem koupila bambusové kikko čtvercové plenky, plus tuším dvoje AIO. Až v těch 4m jsem přešla na kalhotovky, protože skládat čtverec na dítě které zdrhá z přebalováku bylo a je stále nad mé síly
Já teda dávám čtverec jenom na obdélník a dělám to tak do dneška i na utíkajícím dítěti ![]()
Nemusíš je vyvářet.
Holky máte spočítané kolik stojí látkování mesícne? Jako voda elektrika a tak?
PetkaK píše:soldi píše:
plienocky su jednovelkostne, cize su na cele plienkovacie obdobie.Zrovna u PopIn jdou vyprat jen vnitřky a zbytek použít třeba na čtercovou plínu.
Ale naše malá se v 11m do Pop In nevejde- 9kg, 75cm. Má je prostě malé.
Fakt
já je používám i teď, malá má 18 měsíců, 84 cm a 10kg.
ppalea píše:
Holky máte spočítané kolik stojí látkování mesícne? Jako voda elektrika a tak?
Ne, ale je to pro mě cca 6 praček za měsíc a do pračky dávám k plenám i jiné věci.
Ahoj. Můžu se trochu přiživit? Na kolik stupnů dáváte látkovky prát? Používám klasické čtverce (přijde mi zbytečný měnit doma po každém počůrání jednorázovku, když mám tolik nevyužitých čtvercovek) a dávám je do normálních bavlněných kalhotek. Ty jsou většinou taky hned vlhké, ale mám jich dost, takže mi to nevadí. Pleny jsou většinou jen počůrané (kaká do jednorázovky po probuzení), pokud jsou pokakané, hned přeperu Lanza mýdlem a po uschnutí dávám do špinavého prádla.
konečně to pomale začínám chápat. Jste zlaté holky. A ještě na klasickou l. plenu potřebuju sponu, nebo to drží díky těm svrchním kalhotkám?
kozisek, petka, to vazne su vam male? ![]()
moj maly ma dva a pol mesiaca, takmer 7kil a 63cm, ale zapnute ich ma zatial len na druhu patentku. ma nestraste ze uz v polroku mu budu male ![]()
este mam aj itty bitty a gro via- tie tiez netreba prat cele, kozisek, pop in, itty bitty, gro via, to je vsetko all in one ![]()